Barut: "Chp'yi Sokağa İndireceğiz" - Son Dakika
Yerel

Barut: "Chp'yi Sokağa İndireceğiz"

Barut: "Chp\'yi Sokağa İndireceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, parti içi yarışın sona erdiğini belirterek, “Söz verdiğimiz gibi Adanalıların başkanı olacağız, herkese eşit davranacağız ve CHP’yi halka, sokağa indireceğiz.

14.01.2016 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, parti içi yarışın sona erdiğini belirterek, "Söz verdiğimiz gibi Adanalıların başkanı olacağız, herkese eşit davranacağız ve CHP'yi halka, sokağa indireceğiz. 'CHP'nin kırsalla bağlarını yeniden kuracağız" dedi.

Çukurova Emek ve Demokrasi Platformu, Kadirli Sevdalıları Derneği ile Adana Öğretmenevlerini Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği üyeleri CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut'u ve yönetim kurulunu ziyaret edip, görevlerinde başarı dilediler.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer'in de katılımıyla gerçekleşen ziyarette İl Başkanı Ayhan Barut, katılımcıların fazlalığından duyduğu memnuniyeti dile getirerek yönetim kurulu adına teşekkür etti. 27 Aralık'ta gerçekleştirilen il kongresinin ardından parti içi yarışın sona erdiğini vurgulayan Barut, "Kongrenin bitimiyle birlikte bizim için parti içi barış başladı. Adanalıların il başkanı olmak, Adana'da toplumu ilgilendiren her soruna dem vurmak ve parti içi barışı sağlamak istiyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarla da işbirliğine hazırız" diye konuştu.

"OMUZLARIMIZA BİNEN YÜKÜN, SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ"

Başarı kıstası olarak Büyükşehir Belediyesini CHP'ye kazandırmak ve CHP'yi de Adana'da birinci parti yapmayı belirlediklerini aktaran Barut, zorlu bir döneme talip olduklarını kaydetti. Barut, "Omuzlarımıza binen yükün, sorumluluğun bilincindeyiz. Bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

CHP'yi halka, sokağa indireceklerini anlatan Barut, "CHP kırsalda yok eleştirilerin son bulacağını ve CHP'nin kırsalla bağlarını yeniden kuracağını söyledi. Barut, "Köy kökenli, çiftçi, ziraat mühendisi olmamın avantajıyla kırsalla olan bağlantımızı birinci önceliğimiz güçlendirme yönünde çalışmalarımız olacak. Plan ve programları olan çalışma modelleri hazırlıyoruz. Somut plan ve projelerle yürüyeceğiz. Büyük Önder Atatürk'ün 1919'da Samsun'da yaktığı özgürlük ateşini 2019'da CHP olarak biz Adana'da yakıp tüm Türkiye'de iktidarı sağlayacağız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"EZİLMİŞLİKTEN KURTULMAMIZ, SİLKİNMEMİZ LAZIM"

Toplumsal barışın yitirildiği, temel hak ve hürriyetlerin askıya alındığı günümüzde insanların uykusuz geceler geçirdiğini ifade eden CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise toplumun umuda ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Tümer "Artık baskı altında ezilmişlikten kurtulmamız, silkinmemiz lazım. Çünkü devletimiz elden gidiyor, bölünüyor, eziliyoruz. Bu kadar sıkıntı içerisinde önümüze dayatılan bir anayasa değişikliği adı altında bir başkanlık sistemi var. Bu mudur Türkiye'nin problemi? Bunda bile CHP olarak etkisizleştirilmeye çalışılıyoruz. Bu anlamda hepimize çok ciddi görevler düşüyor" diye konuştu.

Katılımcılar adına konuşan Çukurova Emek Platformu sözcüsü Mehmet Bunsuz, Barut ve yönetimine güvendiklerini belirterek, "İktidara yürüyüş ateşini Toroslarda yakmanızı bir an önce çabuklaştırmanızı temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Parti üyeliklerinin güncellenmesi konusundaki taleplerini aktaran Bunsuz, parti içi seçimlerin delegeler tarafından değil seçmen tarafından yapılmasını istedi. Bunsuz, "Ayrıca İl Başkanımızın en azından ayda bir kez danışma kuruluyla bir araya gelmesi ve CHP'nin sorunları çözüm aranmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunsuz, katılımcılar adına Barut'a karakalem portresini armağan etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Barut: 'Chp'yi Sokağa İndireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement