Bartın'da Maden Ocağında Göçük - Son Dakika
Güncel

Bartın'da Maden Ocağında Göçük

Bartın'ın Amasra ilçesinde özel kömür işletmesine ait maden ocağında galeri açma çalışması sırasında göçük meydana geldi. Mahsur 3 işçiden ikisinin cesedine ulaşıldı.

01.11.2014 07:27  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Amasra ilçesinde özel kömür işletmesine ait maden ocağında galeri açma çalışması sırasında göçük meydana geldi. Göçüğün altında kalan 3 Çinli işçiden 2'sinin cesedine ulaşıldı.

Saat 08.30 sıralarında madenden çıkarılan Yang'ın cesedi, ambulansla Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Göçük altındaki Shoujle Sun'u kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

GÖÇÜĞÜN ALTINDA 3 ÇİNLİ İŞÇİ KALDI

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Tarlaağzı Köyü mevkisindeki maden ocağında galeri açma işinin yürütüldüğü eksi 300 kodunda, henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen göçüğün altında 3 Çinli işçi kaldı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Mesai arkadaşları tarafından göçük altından yaralı olarak çıkarılan Shouping Sun (40) acil sağlık ekiplerinin ilk müdahelesinin ardından Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Göçük altında kalan diğer işçiler Maoshun Yang (38) ve Shouje Sun'u (37) kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Ancak 4 saat sonra kötü haber geldi. Çinli işçilerden Maoshun Yang'ın madenden cesedi çıkarıldı. Maoshun Yang'ın ardından yaklaşık 2 saat sonra ise bir başka işçinin cesedine ulaşıldı.

KAYMAKAM'DAN AÇIKLAMA

Amasra Kaymakamı Kadir Yener Eser, göçük altında kalan 3 işçiden birisinin yaralı, birisinin ölü olarak çıkarıldığını, diğer işçiye ulaşma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Eser, "Sahada HEMA'nın kendi kurtarma ekipleri, TTK Amasra ve AFAD ekiplerimizle birlikte çalışıyor. Tüm ümidimiz 3'üncü personele sağ salim ulaşmak." dedi.

HEMA Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal ise hem kendi personellerine hem de Çinli personele zaman zaman iş güvenliği eğitimleri verdiklerini söyledi. Şenkal, "Bu eğitimleri sık yapıyoruz. Hem hatırlatma eğitimi oluyor. Dün de öyle bir eğitim verdik. Bunu yaptık. Düzenli olarak bunu yapıyoruz." diye konuştu.

Bartın\'da Maden Ocağında Göçük
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın'da Maden Ocağında Göçük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • HAYDAR DÜMEN: DAHA 1 AY ÖNCE HEMANIN MADEN OCAGINDA BİR İKİ KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI OLAYI ÖRT BAS ETTİLER VE BUGÜN YİNE HEMA BU İŞİN SONU NEREYE VARCAK HEMA ÇİNLİLERİ GÖMÜYOR HERALDE ÇIKARMIYOR GÖÇÜKTEN. . MEHMET HATTAT BEYEFENDİ NASIL KEYFİN YERİNDEMİ SALTANATIN NEREYE KADAR SÜRECEK . ? 2 0 Yanıtla
  • M: Demek bizim oralara kadar gelmisler bu cinliler.dünya nin haline bak. Nasil kesfetmisler Bartin i Yoksa haber yanlismi 2 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement