Bartın'da Hayır Çarşısı Görkemli Bir Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bartın'da Hayır Çarşısı Görkemli Bir Törenle Açıldı

Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda, eğitim gören öğrenciler yararına düzenlenen Hayır Çarşısı Kermesi mehteran takımının görkemli gösterisiyle açıldı.

04.05.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda, eğitim gören öğrenciler yararına düzenlenen Hayır Çarşısı Kermesi mehteran takımının görkemli gösterisiyle açıldı.

Öğrenciler yararına Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kermesin açılış törenine Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP Bartın Milletvekili Adayı Sezai Bilgin, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının Kemer Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşü ile başladı. Mehteran takımının, Hücum Marşı, İslam Devlet Marşı, Buna Er Meydanı Derler gibi mehter marşlarından eserlerle sergilediği performans, Bartın halkının büyük beğenisini topladı. Törenin açılış konuşmasını Bölge Temsilcisi Hüseyin Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz, konuşmasında, "Derneğimizin geleneksel kermes faaliyeti dolayısıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de bizleri yalnız bırakmayarak davete icap ettiniz. Bizleri onurlandırdığınız için şahsım, arkadaşlarım ve derneğimiz adına hepinize şükranlarımızı arz ediyoruz. Hepinizin bildiği gibi insanoğlu şerefli bir varlık. Yeryüzünde şu ana kadar tespit edilebilen 1 milyonu aşan bir canlı olduğu ifade ediliyor. Bunca canlı ve cansızlar içerisinde ruhani varlıklar içerisinde meleklerden bile daha üstün olacak kıvamda Allah insanoğlunu bu özellik ve meziyetlere göre yaratmış. İnsanı insan yapan diğer canlılardan üstün kılan en mühim özelliklerinden birisi de egoist ve bencil duygulardan uzak olarak hep ben değil, sadece kendini düşünen değil, sahip olduğu imkanları başkalarıyla, çevresiyle, eşiyle ve dostuyla da paylaşmasıdır. Zira Peygamberimiz; 'Hiçbir şeye sahip değilseniz hiçbir şey yapamıyorsanız yarım hurma ile dair Allah için infakta bulunun hayır yapın' buyuruyor. Bu kermes namı altında bizim milli tabirimizle hayır çarşısının özünde ruhunda yatan da Allah rızası için işte budur" dedi.

"KATKIDA BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Yılmaz, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Ecdadımızın fedakarlıklarına baktığımız zaman bizlerin ki onların yanında uzun boylu bir şey ifade etmiyor. Geçtiğimiz günlerde milli mücadelemizin 100. yılını idrak ettik. Geçmişimize baktığımız zaman çok duygulandık. Bu vatanın bize şanlı ecdadımız tarafından ne bedeller ödenerek bizlere emanet edildiğini anlayarak, bulunduğumuz memleketimizin kıymetini idrak ederek, onlara daha çok layık olmamız icap ettiğini bir kez daha düşünerek, kendimize onlardan aldığımız mesajlarla çeki düzen vermeye çalıştık. Bu nevi kermes ve benzer derneklerimizin faaliyetlerinin özünde de ruhunda da vatan millet sevgisi, insan sevgisi, yetişen nesle bir nebze de olsa onların mukaddesatına bağlı insanını seven sayan kimseye tepeden bakmayan insan gibi yetişmelerine bir nebzede olsa katkıda bulunmak. İşte bu faaliyetlerin temelinde de bu ruh ve bu anlayış yatmaktadır. Bütün bunlar olurken sadece ve sadece gayemiz amacımız Allah rızası kazanmaktır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu senede derneğimizin kermes hizmetine maddi ve manevi olarak katkıda bulunan bütün dostlarımıza derneğimiz adına bir kez daha en kalbi duygularımızla şükranlarımızı arz ediyoruz."

AKIN: "DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Törende son olarak konuşma yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise, "Bartın'ımızın değerli hemşehrilerimiz, saygı değer dostlarımız, göreve geldikten sonra Allah bize Belediye Başkanlığı görevini nasip ettikten sonra çok yakinen bildiğimiz dostlarımız geldiler, 'burada bir kermes yapabilir miyiz?' dediler. Gayet, iyi ve güzel olur dedim. Bugün (Dün) 5'incisini gerçekleştiriyoruz. Saygıdeğer dostlar, ben yakinen biliyorum ki, o hizmet hareketinde yapılan hizmet de her şey Allah rızası için. Talebe yetiştirmek için. Buna bizim de katkımız olsun arzu eyledik. Gücümüzün yettiği kadarıyla, yapabildiğimiz kadarıyla ama gördük ki gerçekten fevkalade hizmetler yapılıyor. Bayanlarımız buraya bir katkıda bulunuyorlar. O katkıyla da devlete, millete, vatana ve insanlığa hizmet edebilecek genç kardeşlerimize ve çocuklarımızı yetiştiriyor. Onlardan Allah razı olsun. Kolay bir mesele değil. Veren el, alan elden üstün. O düsturda burada hareket ediliyor. İnşallah bunlara da hepimiz hep beraber katkı sağlamaya devam edeceğiz. Biz yapılacak her iyi hizmetin peşinde olduğumuzu ifade etmiştik. Bundan sonra da bu desteğimiz devam edecek. İnşallah bundan sonraki kermeslerin daha büyük, güzel, daha etkili olacağına inanıyorum. Allah hayırlı etsin, Allah bereket versin" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Hayır Çarşısı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda açılan kermesten elde edilecek gelirler Erenler, Güzelbahçe, Şükraniye ve Ufuk Öğrenci Yurtlarında kalan öğrencilerin ihtiyaçları için harcanacak. Binlerce hayırseverin katkılarıyla eğitim gören talebeler yararına düzenlenen kermeste el emeği olan nadide eşya ve gıda maddeleri uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Kermeste; İnegöl köfte, et döner, tavuk, sucuk, ev yapımı tatlıdan yaprak sarmaya, yazmadan el işi yatak örtüsü pike takımlarından mobilyaya, çocuk bay ve bayan kıyafete kadar çok zengin bir ürün çeşidi öğrenciler yararına satışa sunuluyor. Kermes için Aydın ilinden getirilen ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören deve döneri Salı ve Cuma günü satışa sunulacak. Bartınlılara el emeği göz nuru ev eşyalarından, gıda maddelerine kadar birçok ürünü satışa sunulacak kermes 14 Mayıs'a kadar açık kalacak. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da Hayır Çarşısı Görkemli Bir Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement