Barmenin Sözlerinden Etkilenen Gallerli Kadın Müslüman Oldu - Son Dakika
Güncel

Barmenin Sözlerinden Etkilenen Gallerli Kadın Müslüman Oldu

Barmenin Sözlerinden Etkilenen Gallerli Kadın Müslüman Oldu

Muğla'da tatil için geldiği otelin barında tanıştığı barmenle arkadaş olup anlattıklarından etkilenen Galler uyruklu Debbie Jayne, Müslüman oldu.

13.10.2015 10:58  Güncelleme: 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatil için geldiği otelin barında tanıştığı barmenle arkadaş olup anlattıklarından etkilenen Galler uyruklu 48 yaşındaki Debbie Jayne, Müslüman oldu.

KONUŞMALARDAN ETKİLENDİ MÜSLÜMAN OLDU

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne 2 hafta önce tatil için gelen Gallerli yaşlı bakım uzmanı Debbie Jayne, konakladığı otelin barında barmenlik yapan 30 yaşındaki Mustafa Bilim ile tanıştı. Arkadaş olan ikili, İslamiyetten konuşmaya başladı. Bilim'in anlattıklarından etkilenen Jayne, Müslüman olmaya karar verdi.

Mustafa Bilim ile birlikte Fethiye Müftülüğü'ne gelen Jayne, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu'ndan ihtida belgesini aldı. Başı açık şekilde geldiği müftülükte başına eşarp bağlayan ve Kelime-i Şehadet getiren Jayne, Müslümanlığa geçti. Jayne'e İngilizce mealli Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

"ANLATTIKLARINDAN ETKİLENDİM"

Türkiye'ye üçüncü kez geldiğini anlatan Debbie Jayne, otelin barında tanıştığı Mustafa Bilim'in anlattıklarından etkilendiğini belirtti. İslamiyeti daha önce de araştırdığını aktaran Jayne, bundan böyle daha çok araştırarak gereklerini yerine getireceğini kaydetti.

"SEVGİLİM DEĞİL, ARKADAŞIM"

Barmen Mustafa Bilim ise Debbie Jayne ile sevgili değil arkadaş olduklarını söyledi. Çalıştığı otelde tanıştıklarını hatırlatan Bilim, "Ona dinimizden bahsettim. Zaten daha önceden araştırmış ve çok bilgisi vardı. Kendisi İslamiyeti seçmek isteyince müftülüğümüze başvurduk. Sağ olsunlar bize yardımcı oldular." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barmenin Sözlerinden Etkilenen Gallerli Kadın Müslüman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • canım kayserim: Şimdi bu kadın islamı iyice öğrenip doğru bir şekilde uygular çünkü araştıracak bizim gibi hazıra konmayacak ne mutlu ikisine de barmende sebep olduğu için ayrı bir sevaba girecek ey inançsızlar 92 2 Yanıtla
  • ben bjk: bi sen eksiksin müslümanların hali ortada 8 44 Yanıtla
  • Ardziv: Eee müslüman oldukdan sonra barmen onu bir cin tonikle kutsar 14 34 Yanıtla
  • Çorumlu: Şimdi kaybettin kadın 16 20 Yanıtla
  • Zebani: Müslümanlara bugüne kadar yapılan en büyük kötülük onlara şükür sözcüğüdür. Böylece tembelleştiler haksızlığa karşı sustular ve fakirleşip sürekli sömürülürdüler. 11 18 Yanıtla
  • ajuwt: aferin devamını getir 27 2 Yanıtla
  • gravioglu : Allaha hamd olsun.Bir kişi daha İSLAM oldu. 18 3 Yanıtla
  • melek: Kuranda bilimden cok soz eder bir surede bir maddeyi isinlamadan ,isigin icad edileceginden ,daha bircok bilimsel icatlarin olacagini bize bildirir .muslumanlar bunlari incelese islamin sadece bicimsel olmadigini ve hurafelerden nekadar uzak oldugunu herkes gorur.nasa su an Kurani inceliyor .bir bilim adami icad edilen her bilimsel icadin kuranda soz edildigini soylemistir. 17 2 Yanıtla Zebani: Çok safsın melek.o zaman bilim kitapları yerine kuran okutulsun. O zaman bütün müslümanlar yanlış okuyo doğru okumasını da bilenler gayrimüslimler. 3 18
  • kacak : allah tamammini erdersin darisi diger lerin basina insalah arastirir dogru yolu bulur 13 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Batman'da iftar saatinde husumetlisinin iş yerine silahla ateş eden şüpheli yakalandı
    21:43 Batman'da iftar saatinde husumetlisinin iş yerine silahla ateş eden şüpheli yakalandı

    Batman'da H.Y. isimli şahıs, iftar saatinde gittiği husumetlisi R. A'nın cep telefonu dükkanına silahla ateş etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken iş yerinde hasar meydana geldi. Şüpheli H.Y. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

  • Solingen'de Türk Asıllı Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:43 Solingen'de Türk Asıllı Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde kundaklama sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı
    21:41 Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı. Davutoğlu, programda yaptığı konuşmada, Samsun'un bilinçli seçmenlere sahip bir il olduğunu belirtti. Ayrıca, 31 Mart seçimlerinde halkın iktidara mesaj vereceğine inandığını ve temiz, ahlaklı bir belediyecilik anlayışını göstereceklerini söyledi. Davutoğlu, 1 Nisan sonrası için kaygılı olduğunu ifade ederek, toplumsal muhalefetin yoğunluk oluşturduğunu ve siyasetlerini daha güçlü bir şekilde yapma sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?
    21:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Ataşehir İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanının fotoğrafının veya afişinin paylaşılmasından utanıp utanmadığını sordu. Yönter, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adaylarının seçimi kazanacağını belirtti ve İstanbul'un tek gündemi olan bir belediye başkanının yönetmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun 5 yıldır İstanbul'da görülmediğini iddia ederek, İstanbul'un son 5 yılda 50 yıl kaybettiğini söyledi.


Advertisement