'Barışın Parçaları' Ekinci'ye Sordu - Son Dakika
Güncel

'Barışın Parçaları' Ekinci'ye Sordu

\'Barışın Parçaları\' Ekinci\'ye Sordu

'Barışın Parçaları' adı altında bir araya gelen farklı ülkelere mensup öğrenciler, Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci ile buluştu.

26.03.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Letonya, Romanya, İtalya ve Bulgaristan gibi dünyanın birçok ülkesinden farklı insanların buluştuğu ve araştırmalar yapmak üzere Şanlıurfa'ya gelen 50 kişilik öğrenci heyeti, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

Komşu ülke Suriye'de yaşanan insanlık dramından kaçarak Türkiye'ye yerleşen mültecilerin büyük bir bölümünün Şanlıurfa'da barındırıldığının bilinci olan heyet, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'den mültecilere yapılan yardımlar hakkında bilgi aldı. Farklı ülkelerden oluşan 50 kişilik heyet barışın diyalogla çözülebileceğine dair projeler üreterek barışa katkı sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda çeşitli araştırmalar yapıp dünyanın farklı ülkelerinde projeler üreten heyete ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkan Ekinci, barış ortamının dünyanın her yerine sirayet ettiğine dikkat çekerek, dünyada kalıcı barışın sağlanabilmesi için herkesin elini taşın altına atması gerektiğini belirtti.

TOPLUMSAL BARIŞ

Tercüman aracılığıyla kendisine iletilen sorulara cevap veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci yaklaşık 2 saat süren toplantıyla ilgili olarak, ''Eyyübiye Belediyesi olarak böyle güzel bir projeye destek vermekten gurur duyarız. Daha önce de Avrupa Birliği tarafından akredite edilmiş bir kurumda uzun yıllar idarecilik yaptım. Dolayısıyla bu anlamda gerek Avrupa Birliği fonlarının uygun kullanması gerek insan odaklı projelerin yapılması konusunda bir deneyimimiz de var. Toplumsal barışa ihtiyacımız var. Bu toplumsal barışın özellikle sizin gibi genç insanların yapacağı proje ile hayata kazandırılacak olması hakikaten alkışlanır bir durum. Küreselleşen bir dünyada artık siz başka bir yerdeki sıkıntı 'bizden çok uzak' diyemezsiniz. Bu dünyadaki özellikle savaşların özellikle Ortadoğu coğrafyasındaki insanların çektiği sıkıntılar ve bu sıkıntıların bizlere yansıması hakikaten şuanda olumsuz durumda. Biz ülke olarak yakınız, en fazla etkilenen bizleriz. Ama bu insanlar en uzak ülkeleri de bir şekilde etkiliyorlar. Hiçbir şeyi etkilemeseler bile sizler orada çok uzaklarda televizyonlarda oradaki şiddetli eylemleri gördüğünüzde en az vicdanen rahatsız oluyorsunuz" dedi.

BARIŞ DUYGULARI

Suriye'deki savaşa ve sonrası yaşanan drama da değinen Ekinci, şunları kaydetti: "Özellikle hemen yanı başımızda yaşanılan insanlık dramı ülkemizi çok ciddi bir şekilde etkilemekte. İlimizi daha çok etkilemektedir. Şimdiye kadar resmi rakamlarla 4,5 milyar dolar ülke olarak bizlerin yaptığı insanı yardımların parasal karşılığıdır. Sadece olay bunlarla kalmıyor yani hayatımız 4,5 milyar dolarla kalmıyor. Bizler eğer 2 milyon insanın ülkemizi ziyaretinde 4 yıl içeresinde bu parayı harcamışsak tabii geldikleri yerde yıkılan, yok edilen evleri olsun, işyerleri olsun bunların karşılığı tabi çok daha büyüktür. Bundan da ötesi bu insanların yaşadığı travma gelecek nesillere de öyle ya da böyle aktarılacaktır. Dolayısıyla herkes bir şekilde bu yaşanan olaylardan fazlasıyla etkilenecektir ve etkilenmiştir de. Bu unutulmayacak bir hikâyedir. Bunun önüne de bir an önce geçmek gerekiyor. Bizler insanlık dramından dolayı bu tarz yardımları yapıyoruz. Ama bizim barış duygularımızı kabartacak faaliyetlerde bulunmamız gerekiyor. 7 milyar nüfuslu bir dünya da yaşıyoruz. Bu 7 milyar nüfusun barışa ve huzura erişimini hepimizin sağlaması gerekiyor. Bunun için yeryüzünde şuanda 7 milyar insanı rahatlıkla besleyecek kaynakların da eşit dağıtılması durumunda, barış ve huzur ortamı için sadece bizim yapmamız gereken bir adım atmaktır. Bizler eğer bu bir adımı atarsak barış ve huzur içeresinde çok daha mutlu bir dünyada yaşayabiliriz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Barışın Parçaları' Ekinci'ye Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüş gerçekleştirdi
    17:23 Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüş gerçekleştirdi

    Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirdi. Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıkları dövizler ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüyen grup, Filistin halkı için dua etti. Protestonun 23. haftasında olduklarını belirten grup adına konuşan bir öğrenci, zulüm son bulana kadar her hafta sessiz yürüyüşe devam edeceklerini söyledi.

  • Keban İlçe Jandarma Komutanlığı Gökbelen köyünde trafik eğitimi verdi
    17:19 Keban İlçe Jandarma Komutanlığı Gökbelen köyünde trafik eğitimi verdi

    Keban İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri tarafından Gökbelen köyünde trafik eğitimi düzenlendi. Ekipler, vatandaşlara trafikte uyulması gereken kuralları anlattı ve trafik ışık ve levhalarına mutlaka uyulmasını istedi. Ayrıca, vatandaşların soruları da yanıtlandı.

  • AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma Mazıdağı'nda ziyaretlerde bulundu
    17:18 AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma Mazıdağı'nda ziyaretlerde bulundu

    AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma ve il yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Mazıdağı ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Alma, teşkilatların önemine değinerek, AK Parti'nin teşkilatlarının gücüyle ayakta kaldığını vurguladı ve sürekli yenilenen hizmet politikalarıyla vatandaşlara daha iyi hizmet sunmanın derdinde olduklarını belirtti.

  • Karabük'te kuvvetli rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi
    17:17 Karabük'te kuvvetli rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi

    Karabük'te şiddetli rüzgar nedeniyle iş yerinin reklam panosu uçarak yolcu minibüsüne çarpmaktan son anda kurtuldu. Vitrin camı kırıldı, yayalar zorluk çekti, malzemeler savruldu. Minare sallandı, çadırlar uçmaması için mücadele edildi. Fırtına anları kameralara yansıdı.

  • Perşembe Belediyesi'nin yeni dönem ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi
    17:16 Perşembe Belediyesi'nin yeni dönem ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

    Perşembe Belediyesi'nin yeni dönem ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında yapıldı. Albayrak, toplantıda yaptığı konuşmada beş yıllık dönemde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

  • Çanakkale'de Ev Yangını: Maddi Hasar Oluştu
    17:15 Çanakkale'de Ev Yangını: Maddi Hasar Oluştu

    Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan bir evde çıkan yangın, maddi hasara yol açtı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ev kullanılamaz hale gelirken, şans eseri evde kimsenin bulunmamasıyla can kaybı yaşanmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerine odaklanan 'Yemin Olsun' sergisi Başakşehir Şehir Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı
    17:14 Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerine odaklanan 'Yemin Olsun' sergisi Başakşehir Şehir Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı

    Başakşehir Şehir Sanat Galerisi'nde açılan 'Yemin Olsun' sergisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinin hikmetini ve derinliğini anlatıyor. Sergide arz, sema, yıldızlar, yörüngeler, gece, gündüz, şafak, kuşluk vakti, ay, güneş, kalem, rüzgar, zeytin ve incir gibi kavramlara edilen yeminler sanatsal bir perspektifle sunuluyor. Sergide Adnan Çoker, Devrim Erbil, Ahmet Oran, Erol Kılıç, Fatih Özkafa, Leyla Kara, İsmail Hakkı Gurbetçi, Faruk Kırlı, Raşit Altun ve Muhammet Mağ'ın da arasında bulunduğu sanatçıların eserleri yer alıyor. 'Yemin Olsun Sergisi', 28 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilir.

  • İzmir'de KADES ihbarı sonucu silah ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı
    17:13 İzmir'de KADES ihbarı sonucu silah ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı

    İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir kadının KADES üzerinden yaptığı ihbar sonucu polis, evde yapılan aramada biri uzun namlulu tam otomatik iki silah ve çok sayıda fişek buldu. Gözaltına alınan şüphelinin ise çok sayıda suçtan kaydının olduğu belirlendi.

  • Tesla Model 3 Performance Özellikleri ve Sızıntılar
    17:12 Tesla Model 3 Performance Özellikleri ve Sızıntılar

    Tesla'nın yeni Model 3 Performance modelinin özellikleri sızdırıldı. Aracın beygir gücü 500'ün üzerinde olacak ve adaptif sönümleme sistemi ile süspansiyon sertliği ayarlanabilecek. Ayrıca Track Mode yazılımı sayesinde yol tutuş ve fren sistemleri özelleştirilebilecek. Aracın sportif çizgileri, karbon fiber spoileri ve yenilenen iç tasarımıyla dikkat çekeceği düşünülüyor.


Advertisement