Barış Mayadağ, Gol Atmanın Sırlarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Barış Mayadağ, Gol Atmanın Sırlarını Verdi

Barış Mayadağ, Gol Atmanın Sırlarını Verdi

Ayınspor'da 5 yıl forma giyen, Süper Ligin kapısından iki kez dönüp, bir kez krallık sevinci yaşayan Barış Mayadağ, gol atmanın sırlarını anlattı.

28.05.2014 09:23  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayınspor'da 5 yıl forma giyen, Süper Lig'in kapısından iki kez dönüp, bir kez krallık sevinci yaşayan Barış Mayadağ, gol atmanın sırlarını anlattı.

Aydınspor'un yanı sıra Karşıyakan, Eskişehirspor gibi önemli takımlarda forma giyen, Aydınspor 1923 A takımı ve altyapısında antrenörlük yapan Barış Mayadağ, Aydın ve Türk futbol tarihinin kara lekesi olan Rizespor maçında yaşadıkları kıyımı da es geçmedi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor'dan Aydınspor'un efsane teknik direktörü Necdet Zorluer'in kendisini Aydın'a 1996'da getirdiğini belirten Barış Mayadağ, "Aydın'da 5 sezon oynadım. 2 yılımı kiralık olarak geçirdim. Nazilli Belediyespor'da 3.Lig şampiyonluğu yaşadım. Daha sonra Karşıyaka'ya gittim. Oradan Eskişehirspor'a gitme imkanı buldum"dedi.

ÇOK YÖNLÜ OLMAK ÖNEMLİ

Golcünün ilk olarak soğukkanlı olması gerektiğini ifade eden Barış Mayadağ, "Soğukkanlı olmanın yanı sıra ceza sahası içinde hareketli olmak ve pozisyon almayı bilmek gerek. Forvetlerin bazı özellikleri geliştirilebilir ancak bazı özelliklerin doğuştan geldiğine inanıyorum."diye konuştu.

Türkiye'deki stoperlerin ağır olduğunu belirten Barış Mayadağ, "Çok yönlü bir forvet oyuncusu olmak önemli. Kendimde bazı özellikleri görebiliyorum. Kafaya iyi çıkıp, her iki ayağımı kullanabiliyordum"şeklinde konuştu.

Futbol hayatı boyunca, bir çok stoperle ikili mücadeleye girmek zorunda kaldığını hatırlatan Barış Mayadağ, en fazla Marmarisspor'da forma giyen Cenk ile çekiştiğini şöyle anlattı: "Cenk, çok sert bir stoperdi. Her maç kafa kafaya geliyorduk. Mutlaka kafalarımızda bir kanama oluyordu. Futbol hayatımda en fazla Aydınspor'da Serkan Bilen ile iy anlaşıyordum.Aramızda iyi bir uyum vardı. Nerede, ne yapacağımızı iyi biliyorduk. KSK'de ise Zafer Akkaş ile çok iyi anlaşıyordum. Aydınspor'daki kadromuz çok iyiydi. Necati Ateş dahi bizde yedek kalmıştı"

Futbol hayatındaki unutamadığı maçları anlatan Barış Mayadağ, Aydınspor'uın Çaykur Rizespor ile oynadığı yarı final maçını es geçmedi. Hakem Mutlu Çelik'in Hamdi ve Koray'ı atmasıyla oyunun büyük bölümünü 9 kişi oynadıklarını hatırlatan Barış Mayadağ şöyle konuştu: "11'e 11 oynasak maçı kazanırdık. Mesut Yılmaz'ın Başbakan Yüksel Yalova'nın Devlet Bakanı oluşu belki bizi engelledi. Karabükspor'u 5-0 yenerek yarı finale gelmiştik. Hamdi ve Koray atılmasa Süper Lig'e çıkacağımıza inanıyordum. Çünkü çok formdaydık. Ertesi yıl ki play offta karşılaştığımız ve penaltılarla yenildiğimiz Kayserispor maçında da iki golü ben atmıştım. Aydınspor'un kaderini yine yaşamıştık. O sezonlarda Süper Lig'e çıksak Aydın futbolu ve şehri çok farklı yerlere gelebilirdi."

HASAN ÇELİK'İN O GOLÜNÜ DE ANLATTI

Aydınspor'un 2.Lig'den 1.Lig'e çıkmak için KSK ile çekiştiği sezon KSK'nin formasını giyen ve son dakikada Hasan Çelik'in Alsancak Stadı'nda attığı golle KSK'nin beraberliği kurtardığı karşılaşmayı anlatan Barış Mayadağ şu ifadeleri kullandı: "Maç öncesinde sakattım. Ancak, forma giymem istendi. Sakatlığım nüksedince oyundan çıktım. Yerime golü atan Hasan Çelik girdi. O golle, şampiyonluğu garantilemiş gibiydik. Tabi ki sevinç yaşadım. Ancak, abartmadım"

Aydınspor 1923'te üç yıldır görev yaptığını hatırlatan Barış Mayadağ, UEFA B lisansına sahip olduğunu, A lisansı almak için tüm kriterleri yerine getirdiğini söyledi. Önümüzdeki süreçte altyapıda çalışmayı ikinci planda düşündüğünü anlatan Barış Mayadağ, "Türkiye'de altyapı şartları zor. Maddi-manevi zorlukları var. İlgi de düşük. Altınordu, Bucaspor ve Göztepe gibi iyi örnekler var. Ancak, bu noktalara gelmek için belli süreçlerden geçmek gerek"

AYDINLI ANTRENÖRLER DIŞARIDA GÖREV ALMALI

Aydınlı antrenörlerin hedeflerinin en üst noktasının Aydın'ın profesyonel takımlarında görev yapmak olmaması gerektiğine dikkat çeken Mayadağ, şunları söyledi: "Aydınlı antrenörler ve teknik direktörler dışarıda da görev almalı. Böylece, antrenörlerin önü daha çok açılacaktır. Birbirimizi bu konuda itmeliyiz" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Barış Mayadağ, Gol Atmanın Sırlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement