Barcelona'da Ebola Vakası Alarmı - Son Dakika
Güncel

Barcelona'da Ebola Vakası Alarmı

Barcelona\'da Ebola Vakası Alarmı

İspanya'nın Barcelona kentinde, Senegal vatandaşı olduğu açıklanan bir kişinin Ebola virüsü şüphesiyle hastanede gözlem altına alındığı açıklandı.

22.08.2014 19:28  Güncelleme: 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'da yeni bir Ebola şüphesi nedeniyle tedbirler artırıldı.

Hafta içinde Alicante kentinde bir Nijeryalı ve Bizkaia kentinde bir Sierra Leone Cumhuriyeti vatandaşının Ebola virüsü taşıdığı şüphesiyle gözetim altında tutulmasından sonra bugün de Barcelona'da bir Senegal vatandaşının Ebola şüphesiyle hastanede bulunduğu bildirildi.

Alicante ve Bizkaia'daki vakalarda yapılan analizler sonunda Ebola virüsüne rastlanmadığı açıklansa da Barcelona'daki hastanın durumunun yarın netlik kazanacağı belirtildi.

Basına bilgi veren Katalonya Özerk Yönetimi Kamu Sağlığı Genel Sekreteri Antoni Mateu ve klinik şefi doktor Josep Gatell, 36 yaşındaki Senegal vatandaşının kendi arzusuyla hastaneye geldiğini söyleyerek, "Hasta, Ebola virüsü kriterlerinin yüzde 100'üne sahip diyemeyiz ama tedbirli olmak ve her türlü şüpheye karşı önlemimizi almak istiyoruz. Tüm tedbirleri maksimum düzeye çıkardık. Yarın analiz sonuçları belli olduğunda ebola hastası olup olmadığı belli olur" dedi.

Senegal vatandaşının 17-19 Ağustos tarihlerinde, Ebola virüsünün en fazla etkilendiği Guinea Conarky'da bulunduğu belirtilerek, bunun şüpheleri artırdığı ifade edildi.

İspanya'da geçtiğimiz 12 Ağustos'ta Ebola virüsünden kaynaklanan ilk ölüm meydana gelmiş, misyoner olarak çalıştığı Liberya'da Ebola virüsünü kapan 75 yaşındaki İspanyol rahip Miguel Pajares, 7 Ağustos'ta özel uçakla Madrid'e getirildikten sonra hayatını kaybetmişti. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barcelona'da Ebola Vakası Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı
    10:13 Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İtfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. 2 bloktaki 36 dairede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

  • İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı
    10:13 İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu etkilenen evlerin boşaltıldığını ve ev sahipleri ile kiracıların ayrıntılarının belirlenerek kalıcı olarak evlerine yerleştirileceğini açıkladı. Vali Gül, toprak kaymasının yaşandığı bölgenin riskli alan olarak ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor
    10:09 Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor

    Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler arasında ulusal bayrak çekme töreni, askeri müzik gösterisi ve temalı ışık gösterileri yer alıyor. Ayrıca donanma kışlaları ve gemileri halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca, donanma ile ilgili sanatsal eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecek ve eğitim kampanyası yürütülecek.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.

  • İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:03 İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kentin 30 ilçesinde 30 gün boyunca büyük bir coşkuyla kutlayacak. İlçelerde "Gezici Çocuk Şenliği" ile çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak, 23 Nisan Salı günü ise Kültürpark büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bayram günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.


Advertisement