Arda'nın Sözleşmesinde Dikkat Çeken Ayrıntı - Son Dakika
Spor

Arda'nın Sözleşmesinde Dikkat Çeken Ayrıntı

Arda\'nın Sözleşmesinde Dikkat Çeken Ayrıntı

Barcelona'nın yeni başkanı Arda Turan'ı 20 Temmuz günü saat 00:00'a kadar yüzde 10 indirimle 30.6 milyon Euro bonservis karşılığında Atletico Madrid Kulübü'ne geri satabilecek.

06.07.2015 22:30  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barcelona, Arda Turan'ı başkanlık seçimini beklemeden transfer etme kararı aldı. Arda Turan'ın sözleşmesinde yer alan bir detay ise büyük dikkat çekti. FC Barcelona'nın 17 Temmuz günü seçilecek yeni başkanı Arda'yı istemediği takdirde transferden vazgeçecek. FC Barcelona'nın yeni başkanı Arda Turan'ı 20 Temmuz günü saat 00:00'a kadar yüzde 10 indirimle 30.6 milyon Euro bonservis karşılığında Atletico Madrid Kulübü'ne geri satabilecek.

DİKKAT ÇEKEN DETAY

Barcelona yönetiminin bugün 10 üyesiyle birlikte kulüp binasında Ramon Adell başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda Arda Turan transferine onay çıktı. Yaklaşık 2 saatten fazla süren toplantı sonrası yapılan duyuruda Arda'nın transferi 18 Temmuz tarihinde yapılacak başkanlık seçimini beklemeden transfer edilmesi kararına varıldığı belirtildi. Yapılan duyuruda ilginç bir madde de yer aldı. Buna göre 18 Temmuz tarihinde Barcelona kulübüne başkanlık edecek kişinin onayının da alınması şartı getirildi ve onaylanmaması halinde Barcelona'nın 20 temmuz tarihine kadar Arda'yı tekrar Atletico de Madrid'e satılması hakkı tanındı.

3 BAŞKAN ADAYI ONAY VERDİ

Arda'nın transferine başkan adaylarından üçü onay verirken biri ise gerek olmadığını düşünüyordu. Barcelona başkanı iken yaklaşan seçimler nedeni ile görevinden istifa eden Josep Maria Bartomeu Arda'nın teknik direktör Luis Enrique'nin isteği üzerine transfer edilmesini istemiş ve bu operasyonun hemen yapılmasını talep etmişti. Yarışa katılan diğer üç başkan adayı ise yönetime başkanı olmayan bir kurumun Arda Turan transferine onay vermesi halinde bunun geçerliliğinin olmayacağını savunmuştu.

5 YILLIK SÖZLEŞME

İki kulüp arasında varılan anlaşma gereği Barcelona, Atletico Madrid'e 34 milyon Euro ödeyecek. Artı gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın çeyrek ya da yarı finale yükselmesi, lig şampiyonluğunu kazanması durumunda da Arda Turan için 7 milyon Euro daha verilecek. Böylece milli futbolcumuzun Atletico Madrid'deki serbest kalma bedeli olan 41 milyon Euro'ya ulaşılmış olacak. Arda Turan Barcelona ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.





Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Arda'nın Sözleşmesinde Dikkat Çeken Ayrıntı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Mardinli: Bu futbol ve benzeri şeyler milletimizi uyutmak ve pasif kılmak için yahudiler tarafından icat edilmiştir. Maalesef ülkemizde hava alanında binlerce kişi futbolcu karşılıyor. Bu ülkenin kızları justin bieberin ayakkabısını görmek için kendini jiletliyor. Bir zamanlar garbın elçileri elimizi öpmeye hasretti .... 57 5 Yanıtla Tek bayrak tek din tek devlet: Hele sukir be mardinli yahudilerin oyunlarini bir sen gordun. Hdp pkk kobanide isid de yahudi oyunu gelin bunlara sahip cikman. Ulkemizi beraber sahip cikalim. Bu saydiklarimin pyd de dahil destek cikman. Kim ulkeye bir civi cakiyorsa destek verelim. Kim yikma yapilani durdurma cabasindaysa tepki verelim. Anca beraber kanca beraber. Ulke kardeslikle insaa edilir biri oraya biri buraya cekmeden. Destek olalim ellerinde molotof ellerinde bicak satirla meydana ineni degil proje ilim kitabiyla gezenlere destek olalim. Yikan degil yakan degil yapici olalim 33 6
  • cin komunist partisi: Bu ulkeye ilkleri hep cimbom yasatti 39 14 Yanıtla
  • -: Fenerliler niye catlasın engelli kardeşim benim. ben fenerli olarak helal olsun derim ancak. 49 0 Yanıtla
  • Sakaryalı: Fener naniye 6 milyon verdi Galatasaray Podolskiye 2.5 milyon verdi barça ardaya 41 milyon veriyo nasıl bi mantık bu çözemedim 33 3 Yanıtla
  • cimbomlu: Helal helal en büyük cimbom 15 20 Yanıtla
  • Bahoz: ALLAH utandırmasın 7 1 Yanıtla
  • demedi deme : bu kadar herşeye evet deme men gerekirdi ......... aciz olmuşsun star değil 3 3 Yanıtla
  • KARADAYI : FENERLİLER ÇATLIYO :)) 3 3 Yanıtla
  • Rambo : Ne bicim transfer bu da lan yolun açık olsun 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası Başlıyor
    13:32 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası Başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası yarın başlıyor. Toplam 380 sporcu mücadele edecek olan organizasyonda sporcular, Paris Olimpiyatları'na katılabilmek için puan toplayacaklar.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:28 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda orta-şut organizasyonları üzerinde duruldu. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

  • Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak
    13:26 Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak

    Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında, Play-Off oynamayı garantileyen Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olacak.

  • Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13:18 Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesi, idari menajer Gökhan Çelebi'nin doğum günü kutlaması yapıldı. Antrenman, ısınma ve top kapma çalışmalarıyla devam etti ve taktik çalışmalarıyla sona erdi.

  • Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi
    13:13 Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi

    Of Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Trabzon'un Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvaya 10 okulun takımı katıldı ve turnuva Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halı sahasında yapılan İsmail Yıldırım İlkokulu ve Eskipazar İlkokulu maçıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi. Turnuvanın final karşılaşması ise 23 Nisan'da İlçe Stadyumunda oynanacak.

  • Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı
    12:56 Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı

    Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Artistik Cimnastik Minikler, Yıldızlar ve Gençler Kız ve Erkek İl Birinciliği yarışmaları sona erdi. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Okul Sporları İl Tertip Komitesi, Hakemler ve Antrenörler tarafından verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MKYK toplantısına damga vuran Fenerbahçe esprisi: Artık tutmuyorum
    12:34 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MKYK toplantısına damga vuran Fenerbahçe esprisi: Artık tutmuyorum

    Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKYK'da, "Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum" şeklinde bir espri yaptığı öğrenildi.


Advertisement