Barça'nın Yıldızları İstanbul'da Yetişecek - Son Dakika
Spor

Barça'nın Yıldızları İstanbul'da Yetişecek

Avea ve İspanyol devi Barcelona iş birliğiyle, FCBEscola okulları Türkiye’de açıldı.

23.09.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avea ve İspanyol devi Barcelona iş birliğiyle, FCBEscola okulları Türkiye'de açıldı.

GSM operatörü Avea, 'FCBEscola Camp Avea' projesi için dünyanın önde gelen futbol kulübü Barcelona ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Shangri-la Bosphorus Otel'de gerçekleşen basın toplantısına FC Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı Javier Fausi Santasusana, FCBEscola Direktörü Xevi Marce ve Avea Ceo'su Erkan Akdemir katıldı.

AKDEMİR: "SPORDA ALTYAPIYA YÖNELDİK"

Avea CEO'su Erkan Akdemir, yaptığı konuşmasında yeni bir işbirliğini duyurmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, "Barcelona ile 3 yıldır devam eden bir işbirliğimiz var. Dev projeye imza atıyoruz. 3 sene önce koyduğumuz vizyonun bugün gerçekleştiğini görüyoruz. 10 yılda spora ciddi destekler verdik. Toplamda ödediğimiz tutar 135 milyon doları geçti. Bu uzun süreçte spor desteğimizi başka bir mecraya kaydırıyoruz. Sporda altyapıya yöneldik. Takım oyunundaki başarıda altyapı kilit rol oynuyor. Avea, takım oyununa inanan ve bu oyunu çok seven bir şirket. Spora sağladığımız katkılarla Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyoruz" diye konuştu.

"BARCELONA'DAN GELECEK BİR ANTRENÖR EĞİTİM VERECEK"

FCB Escola İstanbul Avea Projesi'nde Maltepe ve Maslak'ta 2 ayrı okulun hizmet vereceğini anlatan Erkan Akdemir, "Başka kulüpte lisanslı olmayan çocuklar katılabiliyor. Barcelona'dan gelecek bir antrenör yıl boyunca İstanbul'da kalarak eğitim verecek. 600'den fazla öğrenci eğitim alacak. Avea olarak bu konuda özgür bırakıyoruz. Herhangi bir kontrat yapmıyoruz. Türkiye'de birçok yıldızın parlayacağına inanıyoruz. Maddi imkanı olmayan çocuklara fırsat veriyoruz. Toplam 180 çocuğun eğitimi desteklenecek" ifadelerini kullandı.

XEVI MARCE: "ÇOK FAZLA ÇABA SARF ETTİĞİMİZ PROJE OLDU"

FCBEscola Direktörü Xevi Marce de projenin kendileri için heyecan verici olduğunu kaydederek, "3 yıl önce başlamıştık. Çok fazla çaba sarf ettiğimiz proje oldu. Kamplarla başladık. Farklı bölgelerde çalıştık. Bugün de bu projeyi tanıtma şansına sahibiz. Daha iddialı bir adım. İstanbul'da 2 merkez açacağız. Burada alçak gönüllülükle bulunuyoruz ve bir şeyler öğrenmeye geldik. Türk halkıyla bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Türklerin yetenekli olduğunu biliyoruz. Bu iki merkezde toplam 300'er öğrenci olacak. Sistemimizi ve oyunumuzu gerçekleştireceğiz. Çocukların topla mutlu olmasını, antrenmanlarında bizlerle beraber olmalarını ve çalışmalarını sağlayacağız. Aynı zamanda birçok Türk antrenörün bizim metotlarımızı öğrenmesini sağlayacağız. Biz de onlardan bazı şeyler öğreneceğiz" diye konuştu.

Proje kapsamında futbol okulunda 6-12 yaş aralığında çocukların eğitim alabileceği belirtilirken, yaşın 14'e kadar çıkabileceği ve burslu öğrenci konusunun da çözüleceği ifade edildi.

SANTASUSANA: "YENİ YILDIZLARIN ÇIKMASI KOLAY DEĞİL"

Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Fausi Santasusana ise Türkiye'de bulunmanın büyük bir zevk olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kuruluş olarak neredeyse bütün dünyada farklı şekillerde varız. Her Çarşamba ve hafta sonu maçlarda aynı zamanda birçok ülkeye gitmemiz talep ediliyor. Farklı yollardan bu ülkelere ulaşmamızın talebi geliyor. Son 5 yıldır en çok talep edilen yol Escola sistemimiz. Herkes, yeni bir Messi, Xavi, Iniesta ve Puyol çıkabileceğini düşünüyor. Bu kadar kolay veya hızlı değil. Bu nesli elde etmek sürpriz oldu."

"BARCELONA ARDA TURAN'IN TRANSFERİYLE İLGİLENMEDİ"

Javier Fausi Santasusana, Atletico Madrid forması giyen Arda Turan'ın transferini düşünüp düşünmedikleri yönündeki bir soruya, "Güzel bir oyun çıkarıyor. Bizce çok iyi bir oyuncu. Barcelona hiçbir zaman Arda Turan'ın transferi ile ilgilenmedi. Teknik direktörümüz bu oyuncunun pozisyonunun dolu olduğunu düşündü ama çok iyi bir oyuncu" cevabını verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Barça'nın Yıldızları İstanbul'da Yetişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.


Advertisement