Baransu'nun Eski Eşi İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Baransu'nun Eski Eşi İfade Verdi

Gazeteci Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur, evinin kömürlüğünde bulunan evraklara ilişkin ifade verdi. Baransu'nun avukatı ise savcıyı "delil yaratmakla" suçladı.

05.03.2015 20:34  Güncelleme: 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun husumetli olduğu eski eşi Esra Konur, evinin kömürlüğünde bulunan evraklara ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.

KÖMÜRLÜKTE 3 KLASÖR BULUNDU

Polisler, "Balyoz Planı" davasında yargılanan bazı sanıklara "kumpas" kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Baransu'nun eviyle eş zamanlı olarak, eski eşi Konur'un Kagıthane'deki evinde de arama yaptı.

Aramada kömürlükte bulunan 3 klasöre el koyan ve mühürleyip emniyete götüren ekipler, söz konusu evrakların kime ait olduğunu tespit etmek için Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde, Konur'un ifadesine başvurdu. Mehmet Baransu'nun avukatı Emre Bayrak ise "Savcı delil yaratmaya çalışıyor" diye itiraz ederek kendilerinin haberi olmadan yapılan aramanın hiç bir hukuki geçerliliği olmadığını açıkladı.

"BURAYA GETİRDİĞİMİZ EVRAK YOK"

Gazetecilere açıklamayı avukat Murat Sultansu yaparken, Esra Konur yanında durdu ve hiç konuşmadı. Avukat Su, "2 Mart 2015'te Emniyet'e gelen bir ihbar neticesinde, müvekkilim Esra Konur'un kömürlüğünde evraklar bulunmuş. Bu evrakların Mehmet Baransu'ya mı, yoksa başka kişilere mi ait olduğu konusunda bir ifade için müvekkilimi çağırdılar. Geldik, ifade verdik. Fakat sayın Mehmet Baransu'nun avukatları açma işleminde bulunmadıklarından dolayı, daha sonraki bir güne ertelendi. İfademizi verdik ve gidiyoruz. Bizim buraya getirdiğimiz bir evrak yok" dedi.

Açıklamanın ardından, Esra Konur ile avukat Sultansu, geldikleri minibüse binerek Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.

"EVRAKLARI BODRUMA ESKİ EŞİM KOYDU"

Edinilen bilgiye göre, Mehmet Baransu'nun 2012 yılının Ağustos ayında boşandığı eski eşi Esra Konur'a, Terörle Mücadele Şubesi'nde, ele geçirilen evrakları Mehmet Baransu'nun nasıl temin ettiği soruldu. Esra Konur'un, eski eşinin bu evraklara nasıl ulaştığını bilmediğini, fakat evrakların bodruma evlilikleri döneminde eski eşi tarafından konulduğunu söylediği öğrenildi.

"GİZLİ GİZLİ KONUŞMALAR YAPARDI"

Baransu'nun eski eşi Konur'un, ifadesinde, Baransu'nun zaman zaman sessiz ve gizlice esrarengiz kişilerle telefon görüşmesi yaptığına şahit olduğunu, bu durumu kendisine sorduğunda ise "haberle alakalı olarak haber kaynaklarıyla görüşme yaptığını" söyleyerek geçiştirdiğini söylediği belirtildi.

DİJİTAL VERİLERLE İLGİLİ SORU SORULMADI

Eski eş Esra Konur'a geçen hafta Pazar günü polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda ele geçirilen doküman ile dijital veriler de sorulacaktı. Ancak Mehmet Baransu'nun avukatı Emniyet'e gelmediği için, 3 dosya evrakın açılamadığı ve belgelere ilişkin sorular sorulmadığı öğrenildi.

BELGELER İNCELİP SONUÇLAR MAHKEMEYE SUNULACAK

Baransu'nun kayıtlarda ikamet ettiği adresler olarak gözüken evlere yapılan baskında ele geçirilen belgeler ve dijital doküman önümüzdeki günlerde İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nde açılarak incelenmeye başlanacak. Gerekli incelemelerin yapılmasının ardından sonucun mahkemeye sunulacağı belirtildi.

BARANSU'NUN AVUKATI İTİRAZ ETTİ: SAVCI DELİL YARATMAYA ÇALIŞIYOR

Baransu'nun husumetli olduğu eski eşinin evinde yapılan aramadan, emniyetten gelen telefonla haberdar olduklarını söyleyen avukat Emre Bayrak, "Savcı delil yaratmaya çalışıyor" dedi.

İkinci aramayla ilgili Baransu'ya ve avukatlarına haber verilmemesine tepki gösteren avukatlardan Emre Bayrak, "Bu uygulama CMK'daki arama- el koyma maddesine kesinlikle aykırı. Arama sırasında bizim orada bulunmamız zorunluydu. Bunun dışında, Baransu zaten eski eşiyle aralarında bir husumet var. Böyle bir aramayı kabul etmiyoruz. Emniyet daha sonra çıkıp, Baransu'ya ait olmayan bir dokümanla ilgili, 'Bu delili evde buldum' diyebilir. Usulsüz aramayı bize mal etmeye çalışıyorlar. Bu aramada çıkan hiçbir şey soruşturmada delil olarak kullanılamaz. Burada yapılmak istenen şey çok açık. Savcı delil yaratmaya çalışıyor" dedi.

Baransu\'nun Eski Eşi İfade Verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baransu'nun Eski Eşi İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • firavunun zulmüne karşı: Ah zalimler ah. O yiğide bi halt edemeyeceksiniz, ama o sizin ahiretinizi mahvedecek. 17 21 Yanıtla
  • ergenekoncular havlamasın: Baransu ya atfedilen suç Evrakta Sahtecilik değil, Devletin Gizli Belgelerini Sızdırmak suçlamasıyla tutuklu. Yani darbeciler darbeci olduğu bir daha tescillendi. 12 8 Yanıtla
  • Redhack: Ee keser döner sap döner Hesabı ne diyelim 11 6 Yanıtla
  • ergenekoncular havlamasın: Baransu ya atfedilen suç Evrakta Sahtecilik değil, Devletin Gizli Belgelerini Sızdırmak suçlamasıyla tutuklu. Yani darbeciler darbeci olduğu bir daha tescillendi. 10 6 Yanıtla
  • diyarbakirli: Baransu gazeteci değildi amerika İsrail ajaniydi güzelim memleketi karıştırmak için masaydi allah memleketi bunun gibilerin korusun 6 4 Yanıtla
  • Frozontana: Vatan hainliği hiç bukadar aşikar hiç bu kadar cüretkar yapılmamıştı lan baransu yediğin baneleri bu halk unutmayacak.Hizmet denilen ve CIA nın toplum mühendisleri tarafından organize edilen işletim sistemi içerisindeki 1500-2000 tl ye dersanelerde okutmanlık yada ögretmenlik yapan kardeşlerimiz sırf bu menfaat için hala ne şiş ne kebab davranışlarını üzülerek izliyorum tek cümle arkadaşlar mevzu bahis vatansa kalanlar teferruattır herkes titresin ve kendine gelsin uyanın artık tüm avrupa tek turkiye tek ve birkaç yıl sonra lozan da geçersiz dir Boğazların bizim oldugunu mikyarlarca doların bu halka aid oldugunu musulu kerkükü ortaasyayı hatırlayın ve ne çok düşmanımız oldugunu unutmayın artık avrupa haçlı ordularını demokrasi götürmek için gönderiyor ve zenginliklerini alırken merhamet etmiyor geride programlı işid ler talibanlar kan,gözyaşı ve onbinlerce aç susuz mültecileri bırakıyor tek bir gercek var oda islam ülkelerinin birleşebilmeleri'dir bukadar hain varken buda zor görünüyor islam ne taliban bede işid dir,islam saadet'tir vesselam ! 7 2 Yanıtla
  • ergenekoncu ve hırsızim dini mensuplarına: Yüreği olan SON VESAYET adlı youtube hesabının son videosuna cevap verir: Bu hükümetin yabancı istihbarat örgütlerinde neyi var ki; kendilerine darbe yapanları ve eşkıya başını kahraman ilan etti? 5 2 Yanıtla
  • yeter artık: Kesinlikle inanmıyorum çuvalla evrak varmış ne saçmalık ayrıldığı eşinin orada bırakırmı söylenilen ve bu kadar önemli evrakları . 4 2 Yanıtla
  • ergenekoncu ve hırsıza tapanlara: Yüreği olan SON VESAYET adlı youtube hesabının son videosuna cevap verir: Bu hükümetin yabancı istihbarat örgütlerinde neyi var ki; kendilerine darbe yapanları ve eşkıya başını kahraman ilan etti? 3 3 Yanıtla
  • ergenekoncu ve hırsız tapıcılarına: Yüreği olan SON VESAYET adlı youtube hesabının son videosuna cevap verir: Bu hükümetin yabancı istihbarat örgütlerinde neyi var ki; kendilerine darbe yapanları ve eşkıya başını kahraman ilan etti? 2 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor
    14:14 Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'e konuk olacak Çağdaş Bodrumspor, önemli maç öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Genel Menajer Onur Aksoy, takımın bu zorlu süreci birlikte aşacağına inandıklarını ve taraftarların desteğiyle hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

  • Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı
    14:13 Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı

    Erzurum'un Palandöken ilçesinde bir parkta öğrenciler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla omzundan yaralanan 16 yaşındaki C.Y, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olaya karıştığı iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti
    14:13 Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti

    Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Yaşar Kop ile birlikte Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'i ziyaret ederek, takımın başarısı için destek istedi. Başkan Uçum, Senger'e Kars 36 Spor'un 36 numaralı formasını hediye etti.

  • Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını
    14:12 Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını

    Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan bir iş yerine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyon sonucunda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 6 adet akıllı saat, 37 adet cep telefonu şarj aleti, 38 adet kulaklık, 7 adet hoparlör ve 9 adet araç telefon tutacağı bulundu. İş yeri sahibi gözaltına alınırken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • AYM, arabuluculukta katılmayan tarafın yargılama giderinden sorumlu olma hükmünü iptal etti
    14:12 AYM, arabuluculukta katılmayan tarafın yargılama giderinden sorumlu olma hükmünü iptal etti

    Anayasa Mahkemesi (AYM), arabuluculukta ilk toplantıya katılmayan tarafın vekalet ücreti ve yargılama giderinin tamamından sorumlu olacağına ilişkin yasa hükmünü iptal etti. AYM'nin gerekçeli kararında, bu hükmün mülkiyet ve mahkemeye erişim haklarına sınırlama getirdiği ve orantısız bir külfet yüklediği belirtildi.

  • Edirne'de Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince Denetim Yapıldı
    14:09 Edirne'de Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince Denetim Yapıldı

    Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve 8 ilçede 19 ekip ve 56 personelin katılımıyla denetim uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda 665 kişi ve 210 araç kontrol edildi, 7 araç trafikten men edildi ve 42 araç sürücüsüne 93 bin 17 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, denetimlerde 2 kişinin yoklama kaçağı olduğu tespit edildi ve bu kişilere yasal işlem başlatıldı. Kasksız motosiklet sürücülerine ise kasklarını tedarik etmeden trafiğe çıkmalarına izin verilmedi. Denetim noktalarını Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun ziyaret ederek bilgi aldı.

  • Mudurnu'da Biyokütle Santrali Atık Gübreleri Köylülerin Tepkisine Neden Oldu
    14:09 Mudurnu'da Biyokütle Santrali Atık Gübreleri Köylülerin Tepkisine Neden Oldu

    Bolu'nun Mudurnu ilçesinde faaliyet gösteren Mudurnu Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Biyokütle Santrali, atık gübreleri köy mera alanlarına dökmesi nedeniyle köylülerin tepkisine sebep oldu. Köylüler, hayvanlarını otlatamadıklarını ve yer altı sularının da risk altında olduğunu belirterek durumu yetkililere bildirdi.

  • Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu
    14:09 Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu

    Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı Şekip Mosturoğlu, basın mensupları ve üyelerle bir araya gelerek konuşma yaptı. Mosturoğlu, kulüp iletişiminin zayıfladığını ve divan kurulunun potansiyelinin değerlendirilemediğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin başarılarından ve yöneticilik döneminden bahsederek, Türk sporuna önderlik edeceklerine inandıklarını vurguladı.

  • Düzce İtfaiye Müdürlüğü Bayram Tatilinde En Çok Yangın ve Hayvan Kurtarma Vakalarına Çıktı
    14:09 Düzce İtfaiye Müdürlüğü Bayram Tatilinde En Çok Yangın ve Hayvan Kurtarma Vakalarına Çıktı

    Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı tatili boyunca yangın ve hayvan kurtarma vakalarına yoğun bir şekilde müdahale etti. Ekipler, 9 günlük tatil süresince toplamda 42 vakaya çıkış yaparak insanlara ve hayvanlara yardımcı oldu.

  • İstanbul Sarıyer'de taksiciyi öldüren zanlı yakalandı
    14:08 İstanbul Sarıyer'de taksiciyi öldüren zanlı yakalandı

    İstanbul Sarıyer'de aracına bindiği taksiciyi 5 yerinden bıçakladıktan sonra yol kenarına atarak öldüren yabancı uyruklu zanlının polis ekipleri tarafından yakalanma anı kameraya yansıdı. Taksiciyi öldüren zanlının polis ekipleri tarafından yakalandığı anlar kameraya yansıdı. Görüntülerde Maslak Büyükdere Caddesi'de seyir halinde olan aracın polis ekipleri tarafından durdurulduğu ve zanlının yakalandığı görülüyor.

  • Ankara'da bir apartmanın çatısında çıkan yangın kontrol altına alındı
    14:08 Ankara'da bir apartmanın çatısında çıkan yangın kontrol altına alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan 4 katlı bir apartmanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının, çatıdaki baz istasyonu arızası sebebiyle çıktığı iddia ediliyor. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınırken, çevrede panik yaşandı ve apartmanın çatısında hasar meydana geldi.


Advertisement