Banka Masrafı Dolandırıcıları Kişisel Verileri Topluyor - Son Dakika
Ekonomi

Banka Masrafı Dolandırıcıları Kişisel Verileri Topluyor

Banka Masrafı Dolandırıcıları Kişisel Verileri Topluyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli bankalara ödenen masrafların geri alınabileceğini iddia eden dolandırıcılara karşı tüketiciyi uyardı.

27.11.2014 09:02  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son zamanlarda televizyon kanalları, internet siteleri veya cep telefonlarına gönderilen bir mesaj tüketicinin ilgisini çekiyor. Mesajlarda "bankalarda paranız kalmasın, kredi masraflarınızı geri alıyoruz" başlıkları yer alıyor. Meclise verilen soru önergesi ile bu yayınların bir çoğunun tüketici için kurulan bir tuzağın parçası olduğu ortaya çıktı.

MECLİSE SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan'ın konuyla ilgili meclise verdiği soru önrgergesini Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli cevapladı.

TÜKETİCİYE TUZAK KURULUYOR

Cevapda yayın organları ve sms mesajları aracılğı ile tüketicilerle kurulan tüketici kredisi ve konut finansmanı sözleşmelerine yönelik bankalar tarafından tahsil edilen kredi kartı aidatı, dosya masrafı, ipotek fek ücreti gibi isimler altında masrafların geri alınabileceğine ilişkin danışmanlık hizmeti sunulduğu yönünde izlenim uyandıran, tüketicilerin bilgi ve tecrübe eksikliklerini istismar eden, yanıltıcı ve aldatıcı tanıtımlar yapıldığı görülmektedir.

KİŞİSEL BİLGİLER KAYIT EDİLİYOR

Reklam Kurulu tarafından incelemeye alınan söz konusu tanıtımlarda tüketicilerin çeşitli danışma hatlarına yönlendirildiği ya da hatlardan arandığı tespit edilmiştir. Yapılan bu görüşmelerde ise kişisel verilen talep edildiği görülmüştür. Bu durum tüketicilere ait kişisel verilen hukuka ve dürüstlük kurallarına aykırı biçimde kaybedilmesine ve amacı dışında kullanılmasına sebep olmaktadır" denildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Banka Masrafı Dolandırıcıları Kişisel Verileri Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Sadi: Ulusal kanallarda cep telefonu vb.ürün satan dolandırıcılarada biri dur desin 4 0 Yanıtla

Advertisement