Bank Asya'ya Körfez'den Dev Ortak Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Bank Asya'ya Körfez'den Dev Ortak Geliyor

Bank Asya\'ya Körfez\'den Dev Ortak Geliyor

Bank Asya, Katar'ın en büyük İslami bankası olan Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık amacıyla görüşmelere başladı.

25.03.2014 19:51  Güncelleme: 07:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bank Asya’nın orta ve uzun vadeli büyüme hedeflerini gerçekleştirmek, reel sektöre, ülke ve bölge ekonomisine verdiği finansman desteğini artırmak amacıyla, Katar’ın en büyük İslami bankası olan Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık amacıyla görüşmelere başladı. 

Bu görüşmelerin, QIB’nin Bank Asya’da stratejik ortak olması amacıyla yapıldığı bildirildi. Ortaklık tesis sürecinin yasal izinlerin alınması ile birlikte kısa süre içerisinde neticelendirilmesi planlanıyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 13. BANKASI

1996 yılında kurulan, 2006 yılında hisseleri halka arz edilen Bank Asya, 2013 yıl sonu itibariyle 900 milyon TL ödenmiş sermaye, 2,5 milyar TL özkaynak, 29 milyar TL aktif toplamı, 21 milyar TL nakdi kredi, 19 milyar TL toplanan fonları, 181 milyon TL net karı ile aktif büyüklüğü sıralamasında Türkiye’nin 13. büyük bankası konumunda bulunuyor.

Banka; Işık Sigorta, Tuna GYO, Asya Yatırım, Asya Girişim gibi finansal iştirakleri ile 281 şubesi, yaklaşık 1000 ATM, 1000 yurtdışı muhabir banka ve 4,2 milyon müşterisi ile katılım bankacılığının en önemli oyuncularından biri. 

İLK FAİZSİZ EMEKLİLİK ŞİRKETİ DE BÜNYESİNDE 

2012 yılında Banka tarafından Türkiye’nin ilk faizsiz emeklilik şirketi olan Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. kuruldu ve faaliyete geçti. Faaliyete başlamasının üzerinden henüz iki yıl geçmesine rağmen 2013 yıl sonunda Asya Emeklilik 200 bin katılımcı sayısına ulaştı.

KATAR'IN İLK İSLAMİ FİNANS KURUMU

QIB, 1982 yılında Katar’ın ilk İslami finans kurumu olarak faaliyetine başlamış olup ülkesinin İslami bankacılık sektöründe yüzde 35, toplam bankacılık sektöründe ise yüzde 9’luk paya sahip. Katar’ın yanı sıra Lübnan, İngiltere, Sudan ve Malezya’da da bankacılık faaliyeti gösteren QIB’nin 2013 yıl sonu itibariyle QAR 13,7 milyar özkaynağı, QAR 77,3 milyar aktif büyüklüğü bulunuyor. QIB, Fitch ve Standards & Poor’s tarafından A/ A- derecelendirme notlarına sahip.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bank Asya'ya Körfez'den Dev Ortak Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Marble İzmir Fuarı'nda Denizli firmalarını ziyaret etti
    10:39 Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Marble İzmir Fuarı'nda Denizli firmalarını ziyaret etti

    Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Marble İzmir Fuarı'nda Denizli firmalarının standını ziyaret etti. Erdoğan, sektörün Türkiye ve bölge ihracatına büyük katkılar sağladığını belirtti.

  • Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı
    10:32 Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı

    Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği, Altınova'da faaliyet gösteren marketlerde temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatını kontrol etti ve denetimlerde bulundu.

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü
    09:58 Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü

    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sivas İşgücü Piyasası Araştırması 2023 Yılı Sonuç Raporu'na göre, Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin sayısı 24 bin 602 kişi olarak belirlendi. Rapor, kadınların işsizlik oranının yüzde 49,2, gençlerin ise yüzde 24,38 olduğunu ortaya koydu. Mesleklere göre incelendiğinde ise en fazla kayıtlı işsizin temizlik görevlisi olduğu görüldü.

  • BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor
    09:58 BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor

    Bodrum Ticaret Odası (BODTO) yönetimi, en eski üyelerinden Ömer Ağan'ı evinde ziyaret etti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ağan'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını ve onu plaketle onurlandırdıklarını belirtti. Ağan ise ziyaretten duygulandığını ve BODTO'nun güzel gelişmeler kaydettiğini ifade etti.

  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in konuk olduğu etkinlikte, Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. GAİB ailesi, kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik, 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.


Advertisement