Bank Asya En Güçlü 5 Banka Arasında Yer Alacak - Son Dakika
Güncel

Bank Asya En Güçlü 5 Banka Arasında Yer Alacak

Bank Asya En Güçlü 5 Banka Arasında Yer Alacak

Bank Asya sermaye artışı ve A101 iştirak satışı ile sermaye yeterlik rasyosu en güçlü 5 banka arasında yer alacak.

27.01.2014 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin 10. özel büyük bankası olan Bank Asya: Sermayesini 900 milyon TL'nden 1.200 milyon TL'ye çıkarma, Yeni Mağazacılık A.Ş. (A101) hisselerinin %18'ine tekabül eden payını yatırımcılara satma kararı aldı.

Sermaye artırımının tamamı olan 300 Milyon TL nakden ödenecek. Halen 281 şube, 5100 çalışan, yaklaşık 1000 ATM ile 4,5 milyona yakın müşteriye hizmet veren Türkiye'nin en büyük katılım bankası Bank Asya'dan sermaye artırımı ve iştirak satışına ilişkin yapılan açıklamada; Sermaye Yeterliliği Standart Rasyosu (SYSR) yaklaşık % 15 ile yasal sınır olan %8'in ve BDDK tarafından öngörülen %12 ihtiyatlı oranının üzerinde olan Bankanın sermayesine güç katarak, Sektörün sermaye yeterliliği en yüksek ilk 5 bankası arasında yer almak, Türkiye ekonomisine, Türk Mali Sistemine ve de Bank Asya'ya olan güvenini göstermek, Reel sektöre verdiği desteği artırarak sürdürmek, Orta - Uzun vadeli stratejik hedeflerine daha güçlü bir sermaye yapısı ile ulaşmak, Uluslararası piyasalarda oluşabilecek risklere karşı proaktif bir yaklaşımla hazırlıklı olmak üzere tamamı nakit olarak karşılanmak suretiyle sermaye artırımına gitme ve (A101) Yeni Mağazacılık A.Ş.'de sahibi olduğu hisselerinden %18 oranındaki kısmını satma kararı verildiği ifade edildi.

A101'İN YÜZDE 18'i KISMI SATILDI

Türkiye'nin 81 ilinde 2800 mağazasıyla ikinci en büyük hard discount markası olan A101, 2008 yılında kuruldu. 2013 yılsonu itibariyle 104 Milyon TL sermayesi bulunan şirketin % 21,84'ü Bank Asya'ya ait. Banka, yurtiçi ve yurtdışı birçok yatırımcı grubun uzun süredir ilgi gösterdiği, ülkemizin gözde şirketlerinden A101'in % 18'lik kısmını birden fazla yatırımcı grubuna 298 Milyon TL bedelle satışını gerçekleştirdi.

SERMAYE YETERLİLİK RASYOSU EN GÜÇLÜ 5. BANKA

Bank Asya'nın sermaye artışı ve iştirak satışı sonrasında konuşan Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz şunları söyledi: "1.3 milyon mevduat müşterimizin teveccühüne bankamızın ortakları da 300 milyon TL'lik sermaye artırımıyla destek verme kararı aldılar. Bankamıza ve yönetimimize müşteriler ve ortaklarımızın verdiği bu güven ve destek sayesinde, 2014 yılı da bankamız için büyüme yılı olacak. Bu sermaye artırımı ve iştirak satışı sonrasında öz kaynaklarımızda yaklaşık yüzde 20 lik bir artış gerçekleşecektir. Sermaye yeterlilik oranımız yüzde 14.8'den yüzde 17'lere çıkacak ve bankacılık sektörde en kuvvetli sermaye yapısına sahip ilk 5 banka arasında yer alacağız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bank Asya En Güçlü 5 Banka Arasında Yer Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement