Balo ve Rca Arasında Protokol İmzalandı - Son Dakika
Ekonomi

Balo ve Rca Arasında Protokol İmzalandı

Uluslararası lojistik sektörüne demiryolu ağırlıklı intermodel taşımacılık hizmeti vermek üzere kurulan BALO (Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar), Avusturya Devlet Demiryolları’nın yük taşımacılığı şirketi Rail Cargo Austria(RCA) ile ortak girişimde bulunmak üzere protokol imzaladı.

03.10.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası lojistik sektörüne demiryolu ağırlıklı intermodel taşımacılık hizmeti vermek üzere kurulan BALO (Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar), Avusturya Devlet Demiryolları'nın yük taşımacılığı şirketi Rail Cargo Austria(RCA) ile ortak girişimde bulunmak üzere protokol imzaladı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Avusturya Devlet Demiryolları CEO'su Christian Kern'in katıldığı protokol töreni TOBB ikiz kulelerde gerçekleştirildi.

Protokol töreninde konuşma gerçekleştiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, " İzmir, Bursa, Kocaeli, İstanbul gibi şehirlerimiz ihracattan büyük bir kısmını Avrupa'ya gerçekleştirirken Anadolu şehirlerimiz olarak Avrupa'ya ihracatımızın toplam ihracat dışındaki payı çok düşük kalıyor. Bu kapsamda Anadolu şehirlerinin Avrupa ile ekonomik olarak işbirliğinin arttırılmasını istiyoruz. Bunu gerçekleştirebilirsek Anadolu Kaplanları daha çok orta teknoloji ve yüksek teknolojik ürünleri üretip satabilir hale gelecekler. Bunun için de demiryolu taşımacılığı olmazsa olmaz. Bu kapsamda TOBB olarak odalar ve borsalarımızla organize sanayi bölgeleriyle beraber bir inisiyatif aldık. 2013 yılında Türkiye'den tarifeli bir tren hattını sayın bakanımızla birlikte Türkiye'den çıkartmıştık. Bu kapsamda gelecekte ortak iş birliği yapılması noktasında mutakabatımız var. Türkiye'de ki tren yolu taşımacılığı, liberalize olması noktasında önemli adımlar attı. Ulaştırma Bakanlığı liberalizasyon tamamlanması noktasında çalışmalarına devam ediyorlar. Bunlar gerçekleştikten sonra daha fazla yatırımcının özellikle demiryolu taşımacılığına girmesini destekliyoruz. Biliyorsunuz 9 yıl sonra bir hedefimiz var; 500 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye olmak istiyoruz. 620 milyar dolar ithalat yapan bir ülke olmayı hedefliyoruz. Onun için de taşımacılığı çeşitlendirmemiz lazım. Şuan da ağırlık karayolu ve denizyolu üzerindedir. Demiryolu taşımacılığının oranı yüzde birin altındadır. Bunun oranını yukarı çıkartmak mecburiyetindeyiz. Bu kapsamda bu atacağımız adımın buna katkı sağlayacağını inanıyorum" diye konuştu.

Demiryolu taşımacılığında Avrupa'nın en büyük firmalarından biri olan Rail Cargo Austria ile yapılan bu ortak girişimin, BALO misyonu çerçevesinde ülkemiz sanayi ürünlerinin uluslar arası pazarlara çok daha ekonomik biçimde ulaştırılması yolu ile daha uygun transit süre ve ekonomik navlun elde edilmesi ve dolayısıyla ülkemiz sanayici ve lojistik sektörüne katkı sağlaması planlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Balo ve Rca Arasında Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement