Balkız'dan Soma Davası Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Balkız'dan Soma Davası Açıklaması

Balkız\'dan Soma Davası Açıklaması

MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Soma davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin soruşturma yetkisinin, Başbakanlık Denetleme Teftiş Kuruluna verildiğini belirterek, “Bu davanın küllenmesi ve bu davadan sonuç çıkmamasına yönelik iki Bakanlığın engelleme faaliyetlerine maalesef Başbakanlığın da girdiğini anlıyoruz” dedi.

18.08.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Soma davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin soruşturma yetkisinin, Başbakanlık Denetleme Teftiş Kuruluna verildiğini belirterek, "Bu davanın küllenmesi ve bu davadan sonuç çıkmamasına yönelik iki Bakanlığın engelleme faaliyetlerine maalesef Başbakanlığın da girdiğini anlıyoruz" dedi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde görülen Soma davasıyla ilgili açıklama yapan MHP Milletvekili Zeynel Balkız, şöyle konuştu: "Kamu görevlilerinin ve müfettişlerin sorgulanabilmesi bu davanın en önemli faktörlerinden biridir. Ancak biz, 1,5 yıldan beri müfettişleri yargı önüne koyamadık. Bunun sebebi iki Bakanlığın ve buna ilaveten maalesef Başbakanlığın devreye girerek bu soruşturmayı engellemeleri, adil yargılanmayı engellemektedir. Hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına verdiğimiz yazı cevapları var. Maalesef Danıştay, Çalışma Bakanlığının soruşturma izni verilmemesiyle ilgili bir kararını iptal etmesine rağmen, Çalışma Bakanlığı ön soruşturmayı yapmamış ve hiç gerek olmadığı halde Başbakanlık Denetleme Teftiş Kuruluna havale etmiştir. Ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının kendi bürokratları ile ilgili soruşturma izni verilmemesine ilişkin karar Danıştay tarafından hiç gerek yokken usule aykırı olarak kendi Bakanlığını aşarak Başbakanlık Denetleme Teftiş Kuruluna havale ettirmiştir. Şu aşamada gelen nokta, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının burada teftiş yapan müfettişlerinin soruşturma yetkisi, bunlarla ilgili ön araştırma yetkisi Başbakanlık Denetleme Teftiş Kurulu'na verilmiş."

"TELEFONLARIMIZA BİLE ÇIKMIYOR"

İki bakanlığın geçmişteki yazılarında ipe un serildiğini söyleyen Balkız, sözlerini şöyle sürdürdü: "İki bakanlığın kendi yetkileri içerisine girmesine rağmen dosyayı sadece davayı uzatmak için Başbakanlık Denetleme Teftiş Kurulu'na gönderdikleri bilgisi vardır. Bu dosya 20 Nisan'da kurula verilmesine rağmen dört aylık sürede bu müfettişlerle ilgili ön soruşturma dosyası hazırlanmadığı gibi, Başbakanlık Denetleme Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Emin Baysa, telefonlarımıza bile çıkmamaktadır. Kendisiyle bir ay önce yapıldığım görüşmede; bu raporun bugünkü duruşmaya yetiştirileceği sözünü vermesine rağmen gelinen noktada bir haftadır kendisini arattırıyorum, 'biz kendisini arayacağız' cevabını vermektedir. Bu davanın küllenmesine ve bu davadan sonuç çıkmamasına yönelik iki Bakanlığın engelleme faaliyetlerine maalesef Başbakanlığın da girdiğini anlıyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balkız'dan Soma Davası Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement