Balkan Savaşları'nın 103. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Balkan Savaşları'nın 103. Yıl Dönümü

MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Balkan Savaşları'nın milli var oluş ve kavganın en buhranlı anlarından biri olduğunu bildirdi.

25.03.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Balkan Savaşları'nın milli var oluş ve kavganın en buhranlı anlarından biri olduğunu bildirdi.

Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk tarihinde 19. yüzyılın acılarla dolu en uzun asır olduğunu belirtti.

Bu dönemde, 1774 Küçük Kaynarca Anlaşması ile başlayıp, 24 Temmuz 1923 Lozan Anlaşması ile nihayete eren bir ölüm kalım savaşı yapıldığını ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"Balkan Savaşları milli var oluş ve kavgamızın en buhranlı anlarından birisidir. Payitaht şehrimiz güzel Edirne de tarihin en acı günlerini bu süreçte yaşamıştır. Şükrüpaşa kumandasında 160 gün düşman kuvvetlerine direnen kahraman askerlerimiz 26 Mart 1913'te maalesef şehri teslim etmek zorunda kalmışlardır ancak esirlerimize uluslararası hukukunun hilafına, kötü muamele edilmiş, yemek dahi verilmemiştir. Sarayiçi mevkisinde günlerce aç bırakılan binlerce askerimiz ağaç kavukları yiyerek hayatta kalmaya çalışmış ancak açlık ve salgın sebebi ile şehit düşmüşlerdir."

Özkan, her yıl 26 Mart'ta Balkan şehitlerinin anıldığını ve onlara dualar gönderildiğini anımsattı.

Özkan, bu anlamlı günde restore edilen Büyük Sinagog'un açılacak olmasını eleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balkan Savaşları'nın 103. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement