Balıkesir Yağmura Teslim Oldu, Onlarca Ev ve İşyerini Su Bastı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Yağmura Teslim Oldu, Onlarca Ev ve İşyerini Su Bastı

Balıkesir Yağmura Teslim Oldu, Onlarca Ev ve İşyerini Su Bastı

balıkesir'de etkili olan şiddetli sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

17.06.2015 00:20  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

balıkesir'de etkili olan şiddetli sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Trafikte seyir halindeyken, fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan otomobilde bulunan 1 kişi yaralandı.

Balıkesir'de son yılların en şiddetli yağmuru, Bahçelievler, Plevne, Paşaalanı, Gümüşçeşme Sakarya ve Oruçgazi mahallelerini vurdu. Aniden fırtınayla birlikte başlayan yağmur ve dolu yayalar ile sürücülere zor anlar yaşattı. Vatandaşlar cadde ve sokaklarda yolun karşısına geçmekte zorlandı. Kent merkezinin büyük bölümünde elektrikler kesildi. Sakarya Mahallesinde Bağlar Sokağı'nda park etmiş otomobiller gelen sel sularıyla Oruçgazi Mahallesi'ne kadar sürüklendi. 8 araç zarar görürken, bir motosiklet otomobilin altında kaldı. Çayderesi de taşma noktasına geldi.

Altay Caddesi ile Dereboyu Caddesi'nin kesiştiği noktada, Dereboyu Camisi'nin önündeki ağaç fırtına nedeniyle devrildi. Bu sırada yoldan geçmekte olan otomobil ağacın dalları altında kaldı. Yaralanan sürücü Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Balıkesir'de bin civarında ev ve işyerini su bastığı belirtildi. Balıkesir İtfaiyesi'nin dışında, Kepsut, Balya, Savaştepe ve Dursunbey İtfaiyesi, Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı olmak üzere 79 araçla kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü, ev ve işyerlerinin büyük bölümünde suların tahliye edildiği açıklandı. Meteorolojiden yapılan açıklamada Balıkesir'de metrekareye 62 kilogram yağış düştüğü bildirildi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Yağmura Teslim Oldu, Onlarca Ev ve İşyerini Su Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement