Balıkesir'de Görme Engelliye Beyaz Baston - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Görme Engelliye Beyaz Baston

Balıkesir\'de Görme Engelliye Beyaz Baston

Balıkesir'de görme engelli 120 vatandaş, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü'nde beyaz bastona kavuştu.

15.10.2014 18:13  Güncelleme: 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Altıeylül Belediyesi ile Türkiye Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şubesi'nin ortak etkinliği Atatürk Parkı'nda gerçekleştirildi. Farkındalık yaratmayı ve görme engellilere dikkat çekmeyi amaçlayan etkinlikte AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcısı Mesut Eray ve belediye çalışanları gözlerine siyah bant takıp, ellerine beyaz baston alarak görme engellilerle yürüdü. Etkinliğin açılışında konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Seçim zamanı, 'tüm engelleri kaldırmak için geliyoruz' dedik. 'Altıeylül mutlu insanların yaşadığı ilçe olacak' dedik. Şimdi bu sözlerimizi yerine getirmek için çalışıyoruz. Engelli insanlarımızın engelsiz bir şekilde yaşamlarını sürdürmek için gereken ne ise yapılacak. Bugün de görme engelli 150 vatandaşımıza baston dağıtacağız. Onların yaşamlarını biraz daha kolaylaştırmaya çalışacağız dedi.

Duyarlılığı için Başkan Kafaoğlu'na teşekkür eden Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Salih Mehmet Aslan, Biliyorsunuz 15 Ekim bizim için önemli bir gün. 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü 1969'dan bu yana da tüm dünyada kutlanan bir gün. Altıeylül Belediyesi ile birlikte bu anlamlı günde birarada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlgi ve destekleri için herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk Parkı'nda belirlenen parkurda iki başkanla birlikte, belediye çalışanları ve görme engelliler hep birlikte gözleri bantlı şekilde bastonlarla yürüdü.

Yürüyüşün ardından Başkan Kafaoğlu, görme engellilere boya göre ayarlanabilen ve piyasa fiyatı 180 lirayı bulan Kanada tipi beyaz bastonlarını hediye etti. Ayrıca görme engelli dört çocuğa beyaz bastonla birlikte tablet hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Görme Engelliye Beyaz Baston - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement