Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Edip Uğur İha'ya Konuştu - Son Dakika
Politika

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Edip Uğur İha'ya Konuştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Edip Uğur İha\'ya Konuştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti adayı genel başkan yardımcısı Ahmet Edip Uğur oldu.

31.03.2014 02:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti adayı genel başkan yardımcısı Ahmet Edip Uğur oldu. Balıkesir'de seçim zaferini ilan ettikten sonra ilk defa İHA'ya konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesirlilere teşekkür etti. Edip Uğur, "AK Parti karşısında çok geniş bir cephe oluşmasına rağmen, büyük ithamların, iftiraların altında kalmamıza rağmen milletimiz yine AK Parti'ye sahip çıkmıştır. Millet kararını vermiştir herkesi bu karara saygılı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Seçim sonuçlarının kesinleşmemesine rağmen Balıkesir'de açılan sandıklar ve oy oranlarına göre zaferini büyük ölçüde garantileyen ve ilan eden AK Parti adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, beraberinde yeni kurulan ilçeler Karesi ve Altıeyül ilçelerinin de kazanan AK Partili adaylarıyla birlikte seçim sonucuyla ilgili ilk defa İHA'ya konuştu. Seçim sonucunu değerlendiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Kesin olmayan sonuçlar, sandıkların yüzde 40'ı açıldı. Biz büyükşehirde 8-10 puan önde gidiyoruz. Yine Karesi ve Altıeylül ilçemizde 15-20 puan önde gidiyoruz. Balıkesir'in 15 ilçesinde AK Parti önde gidiyor. 30 Mart yerel seçimleri neticelendi, artık sandığa saygı duymak lazım. Millet kararını vermiştir, inşallah artık Balıkesir'imiz için bütün ilçe belediye başkanlarımızla beraber büyükşehir belediye meclisi ile birlikte Balıkesir'e hizmete devam edeceğiz" dedi.

"MİLLET AK PARTİ'YE SAHİP ÇIKMIŞTIR"

AK Parti adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu seçim sürecinde AK Parti karşısında geniş bir cephe kurulduğunu, iftiralar atıldığını ancak buna rağmen milletin AK Parti'ye sahip çıktığını vurguladı. Uğur, "Bu seçim sürecinde AK Parti karşısında çok geniş bir cephe oluşmasına rağmen, büyük ithamların, iftiraların altında kalmamıza rağmen milletimiz yine AK Parti'ye sahip çıkmıştır. Bu da ülkedeki siyasi istikrarın, ekonomik istikrarın devam etmesi açısından çok önemli. Millet kararını vermiştir, herkesi bu karara saygılı olmaya çağırıyoruz. Milletimiz için Balıkesir'imiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şöyle devam etti;

" Biz sandığa saygılıyız, bazıları sandığa saygısız. Saygı duymayanlar sokak olaylarıyla, çeşitli iftiralarla suyu bulandırmaya çalışıyorlar. Ama milletimiz de buna kesinlikle müsaade etmiyor; Sandıkta da kararını verdi. AK Parti büyük bir başarı elde etti. Ben bütün Balıkesirli hemşehrilerime hepsine çok teşekkür ediyorum. Bizleri desteklediler, bizim başarımız Balıkesirlilerin destekleriyle olan bir başarı. Onun için hemşehrilerime tek tek teşekkür ediyorum. Tabi biz bundan sonra Balıkesir'de yaşayan 1 milyon 200 bin hemşehrimizin başkanıyız. Bizim belediyecilik anlayışımız hiç bir şekilde kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, kimseye farklı bir muamelede bulunmadan güzel bir belediyecilik yapacağımıza da inanıyorum. Neticede AK Parti birinci parti, AK Parti büyükşehir belediye başkanlığını almış, 15 belki daha fazla ilçede belediye başkanlığı kazanmışız. Büyükşehir Belediye Meclisinde de zannediyorum 60'ın üzerinde üyemiz olacak, bu çok önemli. Çok rahat çalışan bir büyükşehir belediye meclisimiz olacak. Hatta biz genel sekreterimizi bile ilan ettik, Ali Osman Sali beyi. Biz kadrolarımızı da hazırlıyoruz. İnşallah kolları sıvayacağız ve Balıkesirli hemşehrilerimize hizmet edeceğiz."

BAŞBAKAN TELEFONLA ARAYIP KUTLADI

AK Parti Genel Başaknı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Balıkesir Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur'u telefonla arayıp kutladı, başkanlığının hayırlı olmasını diledi. Belediye Başkanlığı nedeniyle milletvekilliğinden ve AK Parti genel başkan yardımcılığından istifa edeceğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, tüm teşkilat mensuplarının yoğun bir seçim kampanyasının ardından sevinmeyi ve kutlama yapmayı da hakkettiklerini belirtti. Ahmet Edip Uğur, "Arkadaşlarımız iki aydır seçim kampanyası geçirdik, teşkilatlarımız çalıştı ve yoruldular. Kazanmak güzel birşey, onu da kazandıklarını ifade etmek istiyorlar, gösterilecek sevinci de doğal karşılamak lazım. Başbakanımız aradı, 'Hayırlı olsun' dedi. Sonuçlarla ilgili kısa bir görüşme yaptık. Tabi şimdi belediye başkanları partilerde faal görev alamıyor. Hem milletvekilliğini hem de genel başkan yardımcılığını bırakacağız. Bundan sonra, bütün Balıkesir'in Belediye Başkanı olarak devam edeceğiz göreve" diye konuştu.

Öte yandan, Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla beraber yeni kurulan Karesi ve Altıeylül ilçelerinde de AK Parti adayları kazandı. Karesi İlçesi Kurucu Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Çok güzel bir seçim geçti. Başarılı olmak insanı mutlu ediyor. Ama halkımız bize büyük bir yük yükledi. 5 yıl boyunca en kaliteli hizmeti Büyükşehir belediye Başkanımız ile beraber vermek bizi onurlandıracaktır" dedi.

Altıeylül İlçesi Kurucu Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da, "Balıkesirli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz desteklerinden dolayı. Hemen hizmete koyulacağız. Hepimiz beraber büyük bir sorumluluk yüklendik. Onların verdiği bu emaneti sonuna kadar koruyarak bir 5 yılın sonunda Balıkesir'i onların hayal edemediği noktaya el ele, gönül gönüle götüreceğimize inanıyorum" dedi.

AK PARTİLİ KADINLARDAN DARBUKALI KUTLAMA

Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını ve 20 ilçenin büyük çoğunluğunu da kazanan AK Parti teşkilatında partili kadınlar zafer seçimi doyasıya yaşadı. AK Parti İl Başkanlığı binasındaki toplantı salonunda toplanan AK Partili kadınlar roman darbukacının çaldığı şarkılar eşliğinde eğlenip seçim sonucunu kutladılar. "Recey Tayyip Erdoğan", "Ahmet Edip Uğur", "Yücel Yılmaz" ve "Zekai Kafaoğlu" sloganları atan AK Partili kadınlar gece boyunca eğlendi. AK Parti'nin Balıkesir'deki seçim zaferiyle ilgili kutlamalar devam ediyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Edip Uğur İha'ya Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement