Balıkçılar "Vira Bismillah" Dedi, Kasa Kasa Balıkla Döndü - Son Dakika
Güncel

Balıkçılar "Vira Bismillah" Dedi, Kasa Kasa Balıkla Döndü

Balıkçılar "Vira Bismillah" Dedi, Kasa Kasa Balıkla Döndü

1 Eylül av yasağının kalkmasıyla birlikte "Vira Bismillah" diyerek teknelerle İstanbul'dan denize açılan balıkçılar kasalar dolusu balıkla döndü.

01.09.2015 06:10  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Eylül av yasağının kalkmasıyla birlikte "Vira Bismillah" diyerek teknelerle İstanbul'dan denize açılan balıkçılar kasalar dolusu balıkla sezonun açılmasıyla hizmete giren Avrupa'nın en büyük hali olduğu belirtilen Gürpınar Su Ürünleri Hali'ne geldi.

"Vira Bismillah" diyerek sezonun ilk gününde balıkçılar, ağlarını bereketli bir yıl dileğiyle Marmara ve Karadeniz'in serin sularıyla buluşturdu.

PAZARLIK SESLERİ YÜKSELDİ

Saatler süren avın ardından balıklarla dolan ağlarını çekerek ekmek teknelerinin dümenini Gürpınar Su Ürünleri Hali'ne kırdılar. Burada balıklar kasalara yüklenirken satıcılarla sıkı pazarlıklar yapıldı.

BALIKÇILAR YENİ SEZONDAN UMUTLU

Bir balıkçı yeni sezon için, "İyi olacak gibi. Bu sene güzel görünüyor. Ama bugün hava esiyordu, birkaç güne daha iyi olacak inşallah" dedi.

AVRUPANIN EN BÜYÜK HALİ

Kumkapı Balık Hali'nin taşındığı Gürpınar Su Ürünleri Hali de yeni balık avı sezonunun açılmasıyla birlikte hizmete girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi ÖZİDAŞ tarafından işletmeciliği yürütülecek olan 452 bin metrekare alana kurulu, 80 gemi 800 araç ve 250 ton/gün ürün kapasiteli tesisin, Avrupa'nın en büyük hali olduğu belirtiliyor.

NELER VAR NELER

Geleneksel satış yönteminden elektronik müzayede satış yöntemine geçilecek olan halde,restoranlar, perakende satış noktaları, dinlenme alanları, süs havuzları, yürüyüş parkurları, konferans salonları, cami, banka ve otopark gibi alanlar da mevcut.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkçılar 'Vira Bismillah' Dedi, Kasa Kasa Balıkla Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement