Balçova'da Engelli Gençlere Özel Kamp - Son Dakika
Yerel

Balçova'da Engelli Gençlere Özel Kamp

Balçova\'da Engelli Gençlere Özel Kamp

Balçova Belediyesi ve DEÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, engelli gençlerin kendilerini geliştirmeleri amacıyla kamp düzenledi.

21.07.2014 11:08  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balçova Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu; engelli gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve toplumla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla kamp düzenledi. İki gün gönüllerince eğlenen gençler birbirinden değişik aktivitelere katıldı.

Balçova Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü geçen yıl ilkini düzenledikleri Rekreasyon Terapi Kampı'nın ikincisini başarıyla gerçekleştirdi. Kampa katılan 20 engelli kaynaştırma grubu öğrencisi sportif faaliyetlerin yanı sıra iletişim becerilerini geliştirecek rekreatif aktivitelere katıldı. Eğlenirken eğitim gören gençlerin etkili iletişim kurabilecekleri birçok faaliyet gerçekleştirildi. Bu kapsamda öğrenciler atletizm, cimnastik, yüzme, bisiklet, bowling, futsal ve basketbol gibi spor faaliyetlerinin yanı sıra; Yassıca Ada, Aqua Park, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Uzay Kampı ve Bergama Ören yerlerine de geziler düzenledi. Gençlere kampın sonunda birer sertifika da verildi.

Kampın temel amacı alt gelişim ve kaynaştırma grubu öğrencilerinin hem kendilerini geliştirmelerini sağlamak hem toplumla daha hızlı kaynaşmasına olanak tanımak, bu süreçte ailelerinin ve çevrelerinin yaşam kalitelerini artırmaktı. Kamp sürecinde her öğrenciden sorumlu iki rekreasyon uzmanı çocuklara eşlik etti ve öğrenciler ile birlikte İnciraltı Atatürk öğrenci yurtlarında kampa katıldılar. Kampta ayrıca iki gönüllü hekim ve 10 uzman SBT öğretim görevlisi spor faaliyetlerinde görev aldı. Gönüllü olarak yürütülen bu etkinliğe, yedi farklı üniversiteden 40 eğitmen, toplamda 70 kişi eşlik etti. Kamp sorumlusu Prof.Dr. Özkan Tütüncü bu tür kampların özellikle kaynaştırma grubu öğrencelerinin sosyalleşmelerine katkı sağladığını belirti. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise böyle özel gençlerin toplumdan soyutlanmaması tam tersine toplumla daha iç içe olmaları gerektiğini ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balçova'da Engelli Gençlere Özel Kamp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement