Bakırköy'de Eski Milletvekiline Silahlı Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

Bakırköy'de Eski Milletvekiline Silahlı Saldırı Davası

Bakırköy\'de Eski Milletvekiline Silahlı Saldırı Davası

ANAP eski milletvekili Adnan Yıldız'ın eşi ve kızı ile bir saldırganın öldüğü olayla ilgili 4 kişi hakkında, dava açıldı.

09.10.2014 13:40  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Anavatan Partisi Milletvekili Adnan Yıldız'ın eşi ve kızı ile bir saldırganın öldüğü silahlı saldırıyla ilgili 4 kişi hakkında dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheliler Mehmet Doğu Yeşilel, Mehmet Beşir Artukoğlu, Murat Tuymaz ve İhsan Şimşek'in, hırsızlık suçundan bulundukları cezaevinde tanıştıkları, tahliye olduktan sonra da görüştükleri belirtildi.

İddianamede, şüpheli Mehmet Doğu Yeşilel'in, Artukoğlu ile yaptığı görüşme sırasında, Murat Tuymaz ve "İso" lakaplı İhsan Şimşek ile gayrimeşru işler yaptıklarını anlattığı ifade edilerek, "Yapacaksan büyük iş yapıp kenara çekileceksin, küçük işlerle uğraşma" dediği aktarıldı.

Yeşilel'in, olay tarihinden önce yine Artukoğlu ile görüştüğü kaydedilen iddianamede, telefonuna gelen bir mesajla ilgili, "Sabahtan beri İso bana mesaj atıyor, bir iş var, görüşeceksen İso'yu çağırayım" dediği belirtildi.

İddianamede, Artukoğlu'nun da "Nasıl bir iş?" demesi üzerine, Yeşilel'in, Zeytinburnu'nda bir döviz bürosu olduğunu, bitişiğinde inşaat yapıldığı için güvenlik nedeniyle iş yeri sahibinin parayı her akşam evine götürüp sabah getirdiğini söylediği, döviz bürosu sahibi ve eşinin yaşlı olduğu, paranın bu kişilerin ellerinden alınmasının çok kolay olacağını anlattığı bildirildi.

Şüpheli Oktay Güneş'in diğer şüphelilerle bir kafede buluştuğu ve planlanan yağma işinin kolay olduğunu ancak tek başına yapamayacağını, motosiklet ile iki kişiye ihtiyacı olduğunu söylediğine işaret edilen iddianamede, "Şüpheliler, otomobille olay yerinde keşif yaparak müştekilerin evinin sokağında güvenlik kamerası, MOBESE gibi cihaz araştırması ve giriş çıkış yönlerini tespit ettiler" ifadesine yer verildi.

Şüpheli Mehmet Beşir Artukoğlu ile Mehmet Doğu Yeşilel'in olay günü, motosikletle içinde pompalı tüfeğin de bulunduğu çantalarıyla müşteki-sanık Adnan Yıldız'ın evine doğru gittikleri anlatılan iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Müşteki Adnan Yıldız'ın evden çıkıp yolun karşısındaki arabasına binerek çalıştırdığı ve beklemeye başladığı, 15 dakika kadar sonra da kızı Betül Yıldız'ın elinde çantasıyla evden çıktığı, bunu gören Mehmet Doğu Yeşilel'in yanına giderek tabanca tehdidiyle çantayı almak istediği kızın bağırmaya başladığı ve direndiği anlaşılmaktadır."

İddianamede, kızının bağırmasını duyan ve arabada oturan Adnan Yıldız'ın, ruhsatlı tabancasını çıkardığı, bu sırada Artukoğlu'nun kendisine doğru yönelttiği tüfeği namlusundan tutarak aşağı çektiği, ateş alan silahtan çıkan merminin arabaya isabet ettiği, bu nedenle ölümden döndüğü bildirildi.

Artukoğlu'nun, Yıldız'a karşı öldürme kastı ile yaptığı hareketin teşebbüs aşamasında kaldığı kaydedilen iddianamede, bu arada Adnan Yıldız'ın kendisine doğrulttuğu tabancayı tutmaya çalışan Artukoğlu'nun da silahın ateş alması sonucu elinden yaralanarak yere düştüğü anlatıldı.

Mehmet Doğu Yeşilel'in de Adnan Yıldız'ı sol omzundan vurduğu ifade edilen iddianamede, bu sırada Betül Yıldız'ın, "babamı vurmayın" diye bağırarak saldırdığı Yeşilel'in kendisine de ateş etmesi sonucu yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Olay sırasında evde bulunan Adnan Yıldız'ın eşi Ferize Yıldız ile oğulları Kemal Yıldız ve Kamil Yıldız'ın bağırma ve silah sesleri üzerine aşağı indiği bilgisi verilen iddianamede, Ferize Yıldız'ın, yerde yatan kızına ve kendisine doğru koştuğunu gören Yeşilel'in ateş etmesi sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

İddianamede, Kamil Yıldız'ın evden çıkarak babasına doğru hamle yapan Yeşilel'i arkasından tutarak geriye doğru çektiği ve yere düşürdüğü, bu sırada Kemal Yıldız'ın da evde bulunan babasına ait ruhsatlı tabancayı alarak olay yerine geldiği, kız kardeşini ve annesini kanlar içinde yerde yatarken gördüğü, kardeşiyle boğuşma halinde olan Yeşilel'e doğru ateş ederek etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Kemal Yıldız'ın, pompalı tüfekle motosikleti park ettiği yere doğru kaçmaya çalışan Mehmet Beşir Artukoğlu'nu yakaladığı bildirilen iddianamede, olay yerinde Ferize Yıldız, Betül Yıldız ve şüphelilerden Mehmet Doğu Yeşilel'in öldüğü, Adnan Yıldız, Kamil Yıldız ve Betül Yıldız'a yardım etmek isteyen servis şoförü Yaşar Çetin ve saldırgan Mehmet Beşir Artukoğlu'nun yaralandıkları aktarıldı.

İddianamede, Artukoğlu'nun 2 kez "yağmaya teşebbüs" ve "kan gütme saikiyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından toplam 42 yıl 6 aya kadar, diğer şüpheliler Oktay Güneş, İhsan Şimşek ile Murat Tuymaz'ın da "yağmaya teşebbüs" ile "azmettirme" suçlarından 11 yıl üçer aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

İddianamede, müşteki-şüpheli olarak yer alan Adnan Yıldız ile oğlu Kemal Yıldız hakkında "kasten yaralama" ve "kasten öldürme" suçlarından meşru savunmadan dolayı cezaya yer verilmemesi de talep edildi.

Davanın duruşması, Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakırköy'de Eski Milletvekiline Silahlı Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement