Bakırhan'dan Kaldırım İşgali Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bakırhan'dan Kaldırım İşgali Açıklaması

Bakırhan\'dan Kaldırım İşgali Açıklaması

Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, kent merkezinde kaldırım işgallerine yönelik artan şikayetler üzerine açıklama yaptı.

15.04.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, kent merkezinde kaldırım işgallerine yönelik artan şikayetler üzerine açıklama yaptı.

Bakırhan, sorununun çözüme kavuşması için şehirdeki esnafı ikna yoluna gideceklerini, çözüm bulunamaması halinde cezai işlem uygulanacağını söyledi. Bakırhan, "Biz bu konuda bir çalışma yapamadan esnafımız bir duyarlılık göstererek, birkaç gün için hakları ola sınırlara çekilip çalışmalarını ve hizmetlerini orada yürütmelerini gerektiğini düşünüyoruz. Aksi halde çok ağır cezalar uygulayacağımızı belirtmek istiyorum. Siirt'in çağdaş ve modern bir kent olmasının önündeki en büyük neden kaldırım işgalleri gelmektedir. Muhtemelen bu hafta içinde görev dağılımı yapıldıktan sonra esnafla bir araya gelerek ikna yöntemine başvuracağız. Bu konuda esnafımızın da duyarlı olmasını gerektiğini düşünüyorum. İnsanların rahat alışveriş yapması, gezmesi, yürümesi ve nefes alması için kaldırımları genişletmek gerekirken, daraltmanın çok etik olmadığını düşünüyorum. Esnafımızın durumunu anlıyorum. Ama bir kenttin kimliği biraz kaldırımları, parkları ve bahçeleri ile ortaya çıkıyor. Belediye meclis üyesi ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte kaldırım işgallerine son veririz. Aksi halde çok ağır cezalar uygulayacağız" dedi.

Kaldırımların işgallerinden en çok bayanların şikayet ettiğini kaydeden Bakırhan, "Yürüyüşü engelliyor. Özelikle kadınların, gençlerin, rahat yürüyemediği konusunda ciddi şikayetler var. Belediye olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Tüm esnaflarımızın kendi sınırına kendi alanına çekilmesini sağlayacağız. Bu riayet etmeyenlerde en yüksek cezai uygulayacağımızı bir daha belirtmek istiyorum. Ama umarım Siirt esnafı anlayış ve duyarlıdır. Her hangi cezai bir işleme gerek kalmadan kendiliğinden kendi sınırlarına çekilir ve bu kaldırım işgalleri konusundaki halkın taleplerine cevap olmasını diliyorum" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakırhan'dan Kaldırım İşgali Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement