Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Eğitim ve Çevre Atağı - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Eğitim ve Çevre Atağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yarın düzenlenecek törenle 69 belediyeye 45 temizlik aracı, 5 arazöz ve bin 800 çöp konteyneri dağıtacak.

23.07.2014 15:36  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yarın düzenlenecek törenle 69 belediyeye 45 temizlik aracı, 5 arazöz ve bin 800 çöp konteyneri dağıtacak. Programda ayrıca 146 milyona mal olan hizmet binalarının açılışı gerçekleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yılbaşından itibaren toplam 116 çöp toplama aracı, 15 arazöz, 46 vidanjör dağıtımı gerçekleştirdi. Yerel idarelere yardımlarını sürdüren bakanlık, yeni bir organizasyonla yarın 69 belediyeye daha çevre desteği sağlayacak. 11 noktadan canlı bağlantılarla gerçekleşecek olan programda bakanlık 45 çöp temizlik aracı, 5 arazöz ve bin 800 çöp konteyneri dağıtacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yarınki programda sosyal tesisler ve hizmet binalarının açılışını da gerçekleştirecek. Törende Bursa Tapu ve Kadastro IV. Bölge Müdürlüğü hizmet binası, İzmir Kadastro ve Bornova Tapu Müdürlüğü Hizmet Binası, Ankara Otizmli Çocuklar Eğitim Merkezi, Elazığ ve Van Bölge Hizmet Binası'nın açılışı gerçekleşecek. Rixsos Otel'de saat 11.00'de gerçekleşecek olan törende 6 yurt binasının açılışı gerçekleşecek. 146 milyona mal olan Antalya 1500 Kişilik Öğrenci Yurdu, Aydın Kuşadası 500 Kişilik Öğrenci Yurdu, Gümüşhane 750 Kişilik Öğrenci Yurdu, Nevşehir 500 Kişilik Öğrenci Yurdu İkmal, Tokat Erbaa 300 Kişilik Öğrenci Yurdu ve Tokat Zile 300 Kişilik Öğrenci Yurdu binaları ile bakanlık eğitime destek sağlayacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Eğitim ve Çevre Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı
    17:04 Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı

    Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk'un tanıtımı Gölbaşı Vilayetler Evi'nde yapıldı. Tanıtım programına Tulu Kitap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalkan, Genel Yayın Yönetmeni Enes Celep, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Derginin ilk sayısı mart ayında piyasaya çıktı. Dergi, 2024 yılında elde edilecek abonelik gelirlerinin tamamını Gazze'ye bağışlayacak.

  • Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü
    17:04 Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni, yapılan incelemede yıldırım düşmesi olarak belirlendi.

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı
    17:03 Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı

    Bahçesaray ilçesinde çetin geçen kış boyunca ahırlarda beslenen küçükbaş hayvanlar, havanın ısınmasıyla birlikte meralara çıkarıldı. Besiciler, doğanın canlanmasıyla yeşeren meralara götürdükleri hayvanlarını gün boyunca otlattıktan sonra tekrar ahırlara getiriyor. Uzun süre sonra hayvanlarını otlaklara çıkarmanın ve yem masraflarından kurtulmanın sevincini yaşayan besiciler, bu durumdan memnuniyet duyuyor.

  • Gemlik Belediye Başkanı Deviren: 'Sorumlular cezalandırılacak'
    17:00 Gemlik Belediye Başkanı Deviren: 'Sorumlular cezalandırılacak'

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Yenimahalle'de istinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen olayla ilgili açıklama yaparak, sorumluların cezalandırılacağını belirtti.

  • İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı
    16:59 İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı

    İzmir'de, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '1923'den Günümüze Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi'nde, Mehmetçik'in Cumhuriyet'in ilk yıllarından bugüne kadarki 114 fotoğrafı sergilendi. Sergiyi gezen vatandaşlar, fotoğrafları inceleyerek gurur duyduklarını ifade etti. Sergi, 22 Nisan Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

  • Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
    16:59 Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

    Siirt'in Baykan ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 266 gram metamfetamin ve 270 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 1 şüpheli tutuklandı.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu
    16:58 Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Serbest Bölge'de hayata geçirilen projeler hakkında bölgede faaliyet gösteren firmalara sunum yaptı. Palancıoğlu, Serbest Bölge'nin daha cazip hale gelmesi için yatırımlara devam edeceklerini, doğalgaz, yağmur suyu hattı, içme suyu hattı, kanalizasyon, atık su arıtma tesisinin büyümesi gibi çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Serbest Bölge'nin tüm yollarını açtıklarını, kilitli parke yol yapımının devam ettiğini ve birçok bitmiş veya üretime geçmek üzere olan firmanın bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, yeşil serbest bölge olma hedeflerine de değinen Palancıoğlu, Kayseri Ticaret ve Sanayi odalarının başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve sanayicilere teşekkür etti.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları Eskişehir'de protesto edildi
    16:57 İsrail'in Gazze'ye saldırıları Eskişehir'de protesto edildi

    Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

  • Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum döneminden kalan borçları açıklandı
    16:57 Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum döneminden kalan borçları açıklandı

    Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum yönetiminden kalan borçlarının 1 milyar 123 milyon 645 bin 200 lira 31 kuruş olduğu açıklandı.

  • Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var
    16:57 Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var

    Manisa'nın Salihli ilçesi Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, belediyenin 108 milyon TL borcu olduğunu belirterek, borçla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve usulsüzlüklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.


Advertisement