Bakanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 62. Hükümetin "muhtemelen" son Bakanlar Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Acil bir durum olmadıkça Bakanlar Kurulumuz seçime kadar toplanmayacaktır" dedi.

27.04.2015 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 62. Hükümetin "muhtemelen" son Bakanlar Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Acil bir durum olmadıkça Bakanlar Kurulumuz seçime kadar toplanmayacaktır" dedi.

Arınç, Başbakanlık Çankaya Köşkü'ndeki Bakanlar Kurulu Toplantısı'na verilen arada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bugünkü toplantının 62. Hükümet'in muhtemelen son Bakanlar Kurulu Toplantısı olduğunu belirten Arınç, "Acil bir durum olmadıkça Bakanlar Kurulumuz seçime kadar toplanmayacaktır. Ancak gerektiğinde tekrar toplanma ihtimalimiz de vardır" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, muhtemelen son Bakanlar Kurulu Toplantısı olacağı için bakanlara çalışmalarından, başarılı, fedakar ve gayretli katkılarından dolayı teşekkür ettiğini aktaran Arınç, Davutoğlu'nun seçimlerin ardından kurulacak yeni hükumetin gayret ve fedakarlıkla yola devam edeceğini söylediğini bildirdi.

Arınç, toplantının ardından "aile fotoğrafı" çekileceğini, Başbakan Davutoğlu'nun bakanlar kurulu üyeleri ve eşleriyle akşam yemeğinde bir araya geleceğini söyledi.

"Ekonomideki başarılarımız"

Toplantının gündemine ilişkin de bilgi veren Arınç, kanun gereği Merkez Bankası Başkanının sunumda bulunduğunu belirtti. Sunumda, mevcut gelişmelerin, gelecek perspektifinin ekonomideki olası gelişmelerin takdim edildiğini aktaran Arınç, bakanların konuya ilişkin sorularının da yanıtlandığını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuyla ilgili değerlendirmede bulunduğunu ifade eden Arınç, şunları söyledi:

"AK Parti hükümetleri dönemindeki ekonomideki başarılarımızın ve istikrarın iki ana temelinin bulunduğu, bunlardan birincisinin şüphesiz mali disiplin anlamında, bütçe disiplini anlamında, bir diğeri de finans sektörünün gücü yani bankaların, finans desteği sağlayan kurumların gücü olduğu konusunda. Seçime giderken de bu iki disiplinden fedakarlık edilmediği, iyi bir ekonomiyle seçimlere yaklaştığımız ve seçimlerden sonraki süreç içerisinde de ekonomide olumsuz gelişmelerin hiçbir şekilde yansımayacağı ifade edildi. Bazı projeksiyonlar ve grafikler içerisinde de hem dünyadaki kur değişimleri, döviz faiz bileşenleri ve para politikası ve enflasyon konusunda Merkez Bankasına verilen görev ve onun bağımsızlığının esas olduğu çerçeve içerisinde önemli değerlendirmeler yapıldı."

"Sayın Akıncı deneyimli bir siyasetçidir"

Toplantıda Davutoğlu'nun katıldığı toplantılara ilişkin bilgi verildiğini ifade eden Arınç, kendisinin de Cakarta'da katıldığı Asya-Afrika Zirvesi'nde alınan kararlara ilişkin bilgi verdiğini söyledi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılının düzenlenen etkinliklerle kutlandığını hatırlatan Arınç, yapılan etkinliklere ilişkin de bilgi verdi. KKTC'de ikinci turu yapılan seçimlerde Mustafa Akıncı'nın cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Arınç, şunları söyledi:

"Seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. KKTC'nin dördüncü cumhurbaşkanı seçilen Sayın Mustafa Akıncı'ya da görevinde üstün başarılar diliyoruz. Kıbrıs işlerinden sorumlu başbakan yardımcısı olarak Kıbrıs ile yakın ilişkilerimiz mevcuttur. Sayın Akıncı deneyimli bir siyasetçidir. Belediye başkanlığı, milletvekilliği yapmış, başbakan yardımcılığı ve bakanlık görevlerinde bulunmuştur. Bu seçim başarısında da gerçekten büyük bir demokratik olgunluk içerisinde Kıbrıslı Türk soydaşlarımız oylarını kullanmışlar ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ni başarıyla tamamlamışlardır. Bir değişiklik olmazsa 30 Nisan'da KKTC'de, Meclis'te ant içme töreni yapılacak ve takiben Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda da devir teslim töreni ifa edilecektir."

Başbakan Davutoğlu'nun talimatı üzerine söz konusu törenlere kendisinin katılacağını ifade eden Arınç, "Kısmet olursa, bir değişiklik olmazsa Perşembe günü inşallah KKTC'de olacağız ve bu törenlere hükümetimiz adına katılmış olacağız" diye konuştu.

Arınç, toplantıda diğer bakanların da seçim çalışmaları ve bakanlıklarına ilişkin gelişmelerle ilgili ayrıntılı bilgi sunduğunu da kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement