Bakanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü: (3) "(Terör örgütü liderlerinden Fehman Hüseyin'in vurulduğu iddiası) Şu anda bizim kaynaklarımız bunu teyit etmiyor" "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş güvenliği konusunda yeni çalışmalarını Bakanlar Kurulumuza sundu.

10.11.2014 22:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, terör örgütü liderlerinden "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in vurulduğu iddialarına yönelik, "Şu anda bizim kaynaklarımız bunu teyit etmiyor" dedi.

Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 76. yıl dönümünde derin bir hürmetle yad ettiklerini ifade eden Arınç, "İstiklal mücadelemize önderlik etmiş, kazanılan şanlı zaferi cumhuriyetimizle taçlandırmış olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi şükranla anıyoruz, ruhları şad olsun" dedi.

Ermenek'te meydana gelen maden faciasında 18 işçinin toprak altında kaldığını hatırlatan Arınç, toprak altındaki 2 cesede ulaşılarak definlerinin gerçekleştirildiğini anımsattı. Arınç, "Halen 16 işçimizin aranma çalışmaları devam etmektedir. Vefat edip, defnedilen iki değerli kardeşimize, yurttaşımıza tekrar Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileklerimizi ifade ediyorum" diye konuştu.

Arınç, Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarıyla ve Meclis takvimiyle ilgili bilgi sunduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır'ın Avrupa Birliği konusundaki gelişmeler hakkında bilgi verdiğini söyleyen Arınç, "Bildiğiniz gibi eylem planımızın açıklanmasından sonra "Reform İzleme Grubu" ismini "Reform Eylem Grubu" olarak değiştirmiş ve ilk toplantısını geçtiğimiz gün Ankara'da yapmıştı. Buna ait hem bakanlarımızın açıklamaları ve hem de genel bir açıklama yapıldı. Bundan sonraki toplantı 2015'te ocak ayında İstanbul'da yapılacak ve Sayın Başbakanımızın başkanlığında yapılması mümkün olacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in iş güvenliği konusunda yeni çalışmalarını Bakanlar Kurulu'na sunduğunu dile getiren Arınç, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da madencilik sektörünün bugüne kadar bulunduğu durumu özetleyen bir sunum yaptığını ve bu son olaylar ışığında Madencilik Kanununda yapılması gereken değişiklikler konusunda bilgi verdiğini söyledi. Arınç, "Her iki konu hakkında, yani Sayın Çelik'in gündemine ilişkin konularla, Sayın Taner Yıldız'ın gündemindeki konuların tümünü Sayın Başbakanımız çarşamba günü yapacağı geniş bir açıklamayla kamuoyuna duyurmuş olacak. İş güvenliği konusunda ve maden kanununda yapılması gereken değişiklikleri bizzat kendileri kamuoyuna takdim etmiş olacak" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu'nda iç ve dış gelişmeler ile AK Parti'nin başlamış olan kongre süreçlerinin değerlendirildiğini söyleyen Arınç, bazı bakanların nüfusu 100 binden daha yüksek olan yerlerde kongrelere katıldıklarını hatırlattı. Hali hazırda sadece ilçe kongrelerinin gerçekleştiğini dile getiren Arınç, "Bu kongreleri her arkadaşımız ayrı ayrı değerlendirdi. Genel olarak gördük ki her yerde kongreler büyük bir katılım ve heyecanla geçiyor. Sayın Başbakanımız geçtiğimiz haftasonu İstanbul'da, bu haftasonu da Ankara'da Altındağ ve Mamak ilçe kongrelerine katılmıştı. Bu çalışmalar da devam edecek" dedi.

"Fehman Hüseyin'in vurulduğu" iddiası

Arınç, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin "Türkiye'de de bazı saldırılan emrini verdiği iddia edilen bir isimdi Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in IŞİD saldırılarında öldürüldüğü haberleri geldi, bununla ilgili istihbaratın hükümete verdiği bir bilgi var mıdır" sorusu üzerine Arınç, "Bu konuyu teyit eden bir bilgi bize ulaşmadı. Keşke ulaşabilseydi ben de size bir şeyler söyleseydim. Maalesef ulaşmadı ama araştırılıyor. Yani istihbarat mı bu konuda bilgi verecek yoksa karşı taraftan bir açıklama yapılacak, şu anda bizim kaynaklarımız bunu teyit etmiyor" karşılığını verdi.

Hükümetin uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı Alevi açılımına ilişkin takvimin belli olup olmadığının sorulması üzerine Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davet üzerine Hacıbektaş'a gittiğini ve burada dostane konuşma ve görüşmelerin olduğunu hatırlattı. Arınç, şöyle devam etti:

"Orada yaptığı konuşması da herkesi çok duygulandırdı ben de dinlediğim zaman çok mutlu oldum çünkü Sayın Başbakan sözlerinde 'ben buraya siyaset yapmaya gelmedim, sizden destur almaya geldim' dedi. Gerçek Alevilikle gerçek Sünnilikle Müslümanlıkla bu ülkenin zenginlikleri olan bu düşünce, belki bazı erkan farklılıkları, bunların bizim yaşatmamız gerektiğini, desteklememiz gerektiğini söyledi. Belki bir iki küçük noktaya da temas etmiştir ama o gün orada yapılan konuşmaların, kucaklaşmaların, el ele vermenin, birbirlerini anlayışla karşılamanın, Türkiye'ye bir örnek olmasını diliyorum. Maalesef bazı örgütler var ki baştan karşılar her şeye. Onların bulunduğu yerlerde böyle bir samimiyeti görmek mümkün olmuyor ama Hacıbektaş'ta, Hazreti Pir'in huzurunda yapılan bu toplantının ben önümüze ışık tuttuğu kanaatindeyim."

"Heyet halinde müzakere ediyorlar"

Faruk Çelik'in devlet bakanlığı döneminde bu konuyla ilgili önemli çalıştayları yapıldığını anımsatan Arınç, görüşlerin alındığını, farklı düşüncelerin ifade edildiğini ve bunların bir süzgeçten geçirildiğini belirtti. Bunun üzerine bazı şeylerin yapılabilmesinin gündeme geldiğini dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

"Fakat yine bazı örgütlerin çok aşırı tutumları ve radikal düşünceleri sebebiyle herhangi bir konu üzerinde ittifak edilip bir açıklama yapılamadı. Bugünkü gündemimizde bu yoktu. Sorduğunuz anlamda 'paket hazır mı, ne zaman açıklanacak, ne açıklanacak', bu konu gündeme gelmedi ama Sayın Başbakanımızın yakınında olan birisi olarak söylüyorum:  Bu konuda çok güzel bir heyet bir çalışmanın içerisinde. Bu çalışma umarım ki yılbaşından önce bitecektir ve Sayın Başbakanımız açıklamak istedikleri konuyu rahatlıkla topluma ifade edecektir. Geçmişte yapılanlar var. Mesela her defasında Madımak söz konusu olurdu. Madımak tarihimizin en acı olaylarından birinin yaşandığı yerdir, bundan şu kadar yıl önce. Orası bir kültür merkezi olarak hükümetimiz tarafından satın alınmak suretiyle maliklerinden bugünkü durumuna getirildi.

Alevi kültürüyle ilgili Kültür Bakanlığımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız çok önemli kitapları bastırdı. Yine ders kitaplarında din öğretimi ve ahlak bilgisi dersinde veya başka kitaplarda, 100 sayfadan fazla Alevilik inancıyla ilgili bölümler de ilave edildi. Bunlar azımsanabilir, önemsenmeyebilir, Madımak için 'Keşke öyle olmasaydı da böyle olsaydı' denilebilir. Bunların hepsinin tartışılması mümkün ama asıl bazı talepler var ki o taleplerin nasıl karşılanabileceği konusunu yanlış yapmamak üzere bir heyet halinde müzakere ediyorlar ve umarım sonuçlarını hep beraber ocak ayına kalmadan işitmiş olacağız."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tecno'nun yeni nesil katlanabilir telefonları Phantom V Fold 2 5G ve Phantom V Flip 2 5G yakında çıkacak
    09:09 Tecno'nun yeni nesil katlanabilir telefonları Phantom V Fold 2 5G ve Phantom V Flip 2 5G yakında çıkacak

    Tecno'nun geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı katlanabilir telefon modelleriyle dikkat çekmesinin ardından, şirketin yeni nesil Phantom V Fold 2 5G ve Phantom V Flip 2 5G modelleriyle gündemde olduğu ortaya çıktı. Geekbench testlerinde emsalleriyle yarışan cihazlar, Tecno'nun gelecekteki ürünleri için umut verici bir referans olarak nitelendiriliyor. Detaylar haberimizde.

  • Ayvalık'ta lastik bottaki 42 düzensiz göçmen yakalandı
    09:06 Ayvalık'ta lastik bottaki 42 düzensiz göçmen yakalandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde mobil radar tarafından tespit edilen ve Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmek isteyen lastik bottaki 42 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik tarafından yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi yetkililerine teslim edildi.

  • Edirne'deki Okullarda Polis Denetimi
    09:05 Edirne'deki Okullarda Polis Denetimi

    Edirne merkez ve ilçelerindeki okulların çevresinde polis ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde öğrencilerin okullara kontrollü girişleri sağlandı ve şüpheli görülen kişiler GBT kontrolünden geçirildi. Ayrıca, okul çevresindeki iş yerleri, parklar ve metruk binalar da kontrol edildi. Denetimlerin eğitim öğretim yılı boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, define avcıları tarafından tahrip edildiği için restore edilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

  • Kabine Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Masadaki öncelikli gündem Orta Doğu'da yükselen gerilim
    08:57 Kabine Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Masadaki öncelikli gündem Orta Doğu'da yükselen gerilim

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 1,5 aylık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yoğun bir gündemle toplanıyor. Orta Doğu'da yükselen tansiyon ve Türkiye'nin bu konudaki diplomatik girişimleri toplantının öncelikli gündem maddelerinden olacak. Kabine toplantısında enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele de ele alınacak.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.


Advertisement