Bakanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Politika

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, toplantıda 62. Hükümütte görev alan Başbakan ve Başbakan Yardımcılarına bağlı kurum ve kuruluşlarının yapılan istişare sonucunda belirlendiği bildirdi Arınç'ın verdiği bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, daha önce bir Başbakan Yardımcısı uhdesinde bulunan Dişanet İşleri Başkanlığını da temsil edecek Başbakan Yardımcısı Arınç'a Hükümet Sözcülüğü, Danıştay ile ilişkiler, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Millgi Güvenlik Kurulu kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması ve kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyon ve izlenmesi, Kıbrıs ile ilgili kordinasyon gibi görevler verildi Başbakan Yardımcısı Babacan ekonomik konularda genel koordinasyon görevi; Başbakan Yardımcısı Akdoğan, TBMM ile ilişkiler ve kamu diplomasisi görevi; Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş da Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi görevini yapacak.

01.09.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 62. Hükümette görev alan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve başbakan yardımcılarına bağlı kurum ve kuruluşlarının belirlendiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Arınç, yeni kurulan 62.Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yaptıklarını belirterek, Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla bundan sonra her hafta imkan buldukça bu toplantının yapılacağını söyledi.

Yakın süreçte, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle görevine başladığını, daha sonra AK Parti içerisinden Genel Başkan seçildiğini ve Başbakanlık görevi verildikten sonra 29 Ağustos'ta da yeni hükümetin ilan edildiğini anlatan Arınç, bugün de Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bizzat hükümet programının okunacağını belirtti.

Hükümet programının okunmasından 2 tam gün geçtikten sonra hükümet programı üzerinde, Meclis'te müzakereler yapılacağını ifade eden Arınç, bunun üzerinden bir tam gün geçtikten sonra da 6 Eylül'de Bakanlar Kurulu'nun güven oylamasına gidileceğini ve hükümetin fiilen ve hukuken görevine başlamış olacağını kaydetti.

Arınç, toplantıda yeni bakanlarla genel bir değerlendirme yapma imkanı bulunduğunu, Başbakan ve Başkan yardımcıları arasındaki görev dağılımı üzerinde istişare yapıldığını bildirdi.

Arınç'ın açıkladığı görev dağılımına göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bağlı kurum ve kuruluşlar:

"Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı"

Arınç, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın daha önce bir Başbakan Yardımcısı uhdesinde bulunduğunu belirterek, Başbakan Davutoğlu'nun bizzat bu kurumu temsil etmek istediğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümette kendisine verilen görevlerin, Hükümet Sözcülüğü, Danıştay ile ilişkiler, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması ve kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyon ve izlenmesi, insan haklarıyla ilgili kurulular ve insan haklarıyla ilgili konularda koordinasyon, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işlerinden oluştuğunu söyledi.

Arınç, kendisine bağlı kurum ve kuruluşların ise, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu olduğunu bildirdi.

-Babacan'a bağlı kurum ve kuruluşlar

Ekonomik konularda genel koordinasyon görevi verilen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a bağlı kurum ve kuruluşlar şunlar:

"-Hazine Müsteşarlığı

-Merkez Bankası

-Ziraat Bankası

-Halk Bankası

-Kalkınma Bankası

- İhracat Kredi Bankası

- Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü

-Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı

-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu

-Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu"

-Akdoğan'ın görev alanı

TBMM ile ilişkiler ve kamu diplomasiyle ilgili işlerin yürütülmesi gibi görevler verilen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a bağlı ve ilgili kurum ve kuruluşlar ise şöyle:

"-Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü

-TRT Genel Müdürlüğü

- Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü

-Radyo ve Televizyon Üst Kurulu"

-Kurtulmuş'a bağlı kurum ve kuruluşlar

Medeniyetler İttifak Projesi'nin yürütülmesi görevi verilen  Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a bağlı kurum ve kuruluşlar da şöyle:

"-Atatürk Kültür Dil Tarih ve Yüksek Kurumu

-Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı

-Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı

-Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı"

Başbakan Yardımcısı Arınç, önümüzdeki Bakanlar kurulu toplantısının da 8 Eylül 2014'te yapılacağını ve o günkü toplantıda diğer konuların detaylı şekilde görüşüleceğini kaydetti.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili: İznik'te kadınlar mitinge zorla götürüldü, çocuklar iş yerine gelmek zorunda kaldı
    18:36 CHP Milletvekili: İznik'te kadınlar mitinge zorla götürüldü, çocuklar iş yerine gelmek zorunda kaldı

    CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik'teki bir tekstil atölyesinde yaptığı konuşmada, belediyenin kreşini tatil ettiğini ve bütün Bursa'daki kamu kurumlarının neredeyse tatil edildiğini belirtti. Altaca, personelin zorla mitinge götürüldüğü için çocukların da anneleriyle iş yerine gelmek zorunda kaldığını ifade etti.

  • İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O İş Bitti Kardeş... Bir Kişi Çıktı, 'Ekonomiyi Ben Bilirim' Dedi, O Gün Yandık İşte
    18:35 İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O İş Bitti Kardeş... Bir Kişi Çıktı, 'Ekonomiyi Ben Bilirim' Dedi, O Gün Yandık İşte

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önce Çatalca’nın köylerini ziyaret etti, sonra Cumhuriyet Meydanı’nda halkla buluştu. Cumhuriyet rejiminde yöneticilerin vatandaşa had bildiremeyeceğini vurgulayan İmamoğlu, "Cumhuriyette yönetici, vatandaşına bakarken haddini bilecek haddini. Öyle oy verenmiş, oy vermeyenmiş… Yok, o devir bitti. Öyle mülk sahibi falan yok. Mülk sahibi, 86 milyon yurttaş. Onun için, ‘Ben karar verdim, olacak!’ O iş bitti kardeş. Kanal İstanbul gibi felaket projelerine nasıl ‘dur’ dediysek, ‘dur’ demeye devam edeceğiz. Asla izin vermeyeceğiz” dedi. İmamoğlu, iktidarın ekonomi karnesini değerlendirirken de "Bir kişi çıktı, ‘Ekonomiyi ben bilirim’ dedi; yandık. ‘Ben ekonomistim’ dedi mi? Dedi. O gün yandık işte. Ekonomi yüzümüze bir daha gülmedi... Yakında enflasyonu suçlarsa, şaşırmayın. ‘Bütün suç enflasyonda’ derse, şaşırmayın" diye konuştu.

  • Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine ziyarette bulundu
    18:33 Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine ziyarette bulundu

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliği'ne ziyarette bulundu. Güler, geçici valilik binasında Vali Mustafa Masatlı ile görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette, Genelkurmay Başkanı ve diğer askeri erkan da hazır bulundu.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir'
    18:31 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir'

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Marmaris mitinginde yaptığı konuşmada, CHP dışında atılan her oyun AKP'ye atılmış demek olduğunu belirtti. Özel, Marmaris Belediye Başkan adayı Acar Ünlü'ye destek çağrısı yaparak, Acar Ünlü'nün AKP ile yarıştığını ve diğer partilere verilen oyların AKP'ye gideceğini söyledi.

  • CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi
    18:31 CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi

    CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bazı üniversitelerin 1 Nisan Pazartesi gününe vize sınavı koymasını eleştirerek, gençlerin sınava gitmekle seçime gitmek arasında tercih yapmak zorunda kaldığını belirtti. Arslan, seçme-seçilme hakkının anayasal bir hak olduğunu ve bu hakkın kullanımını zorlaştıracak engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da destek istedi
    18:22 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da destek istedi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da düzenlenen mitingde Ortaca Belediye Başkan Adayı Evren Tezcan ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras için destek istedi. Özel, limon üreticilerinin durumunu eleştirerek, seçimlerde birlikte hareket edeceklerini söyledi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın: 'CHP, terör örgütünün siyasi uzantısına can suyu veriyor'
    18:22 MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın: 'CHP, terör örgütünün siyasi uzantısına can suyu veriyor'

    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, "Avrupa'daki saldırılardan anlıyorsunuz. Nerede bir Türk vatandaşı varsa bizim bir soydaşımız varsa onun hanesine, dükkanına, hatta camilere saldırıyorlar.

  • 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü BM Ofisi'nde kutlandı
    18:17 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü BM Ofisi'nde kutlandı

    30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü"nün ikincisi, Türkiye'nin de işbirliğiyle, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.


Advertisement