Bakanlar Kurulunda Görevler Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Kurulunda Görevler Dağıtıldı

Bakanlar Kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı.

01.09.2014 13:04  Güncelleme: 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bağlı kurum ve kuruluşlar, "MGK Genel Sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı" oldu. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a bağlandı.

62. Hükümet İlk Bakanlar Kurulu toplantısını yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk kez başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Binada düzenlenen toplantı 1 saat sürdü.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, hükümetin güven oylaması almasıyla birlikte fiilen ve hukuken görevine başlayacağını belirtti.

Toplantıdaki öncelik konuyu yeni bakanlarla tanışmanın oluşturduğunu belirten Arınç, şunları kaydetti:

"Genel bir değerlendirme yapıldı. Vaktin darlığı sebebiyle grup toplantısına katılacağız. Sadece Başbakan, Başbakan Yardımcıları arasındaki görev dağılımları üzerinde bir istişare yapıldı ve Başbakanımızın kararıyla da bu netleşmiş oldu. Belki yazılı da dağıtılacaktır, Resmi Gazete'de de yayımlanacaktır. Ben kısaca taktim etmek istiyorum. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sorumlu olduğu kuruluşlar: MGK Genel Sekreterliği, MİT, Diyanet İşleri Başkanlığı, TOKİ, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığıdır.

Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı bir Başbakan Yardımcımızın uhdesinde bulunuyordu. Bu kez Başbakanımız bu kurumu bizzat temsil etmek istediler.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın görevleri; Hükümet Sözcülüğü, Danıştay'la ilişkiler, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu kararlarını, görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması, Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde, bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi. İnsan hakları ile ilgili kurullar, insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri. Kurum ve kuruluşlar olarak da Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın görevleri; ekonomik konularda genel koordinasyon, bağlı kurum ve kuruluşlar, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Kalkınma Bankası, İhracat Kredi Bankası, Vakıflar Bankası genel müdürlükleri, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın görevleri; TBMM ile ilişkiler, kamu diplomasisi ile ilişkilerin yürütülmesi, bağlı kurum ve kuruluşlar, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile ilişkiler.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görevleri; Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, bağlı kurum ve kuruluşlar, Atatürk, Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı."

Arınç, görevlendirilmelerin Başbakan Yardımcılarına bildirildiğini ifade ederken, "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu toplantısı 8 Eylül 2014 tarihinde yapılacaktır. O günkü toplantımızda diğer konular görüşülecektir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakanlar Kurulunda Görevler Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement