Ocak Ayında 15 Bin Öğretmen Daha Atanacak - Son Dakika
Politika

Ocak Ayında 15 Bin Öğretmen Daha Atanacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ocak ayında 15 bin öğretmenin daha atanacağının müjdesini verdi.

24.11.2014 21:29  Güncelleme: 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Görev yapan 860 bin öğretmenin 457 bininin AK Parti döneminde atandığını belirterek, Ocak ayında 15 bin öğretmen daha atanacağı müjdesini verdi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Arınç, düzenlediği basın toplantısında, HDP'nin önemli bir görev yaptığını belirterek, "Çözüm süreci içerisinde Öcalan ile ve diğer paydaşlarla irtibat konusunda ve bir siyasi kanat olarak halkı temsil eden bir siyasi parti ve milletvekilleri olarak onların çok daha sorumlu davranması, çok daha anlayışlı olması hükümetle ilişkilerini çok daha dürüst götürmeleri gerekir. Bunun dışına çıktıkları zaman çözüm süreci bundan olumsuz etkilenir" dedi.

Demirtaş'ın 1,5 ay boyunca nerede olduğunu hiç kimsenin merak etmediğine dikkat çeken Arınç, "Biz neler olduğunu iyi biliyoruz. Sahici olun, kendiniz olun. Çözüm sürecini tıkayacak hiçbir şey yapmayın. Söylenenler hükümeti zor duruma düşürüyor. Siz bunları söylediğiniz de hükümet bunları vaat etmiş gibi oluyor, hayır biz kurumsal olarak bunlar olabilir, üzerinde çalışalım diyoruz. İkincisi Öcalan'ın bile talep etmediği Öcalan'la hükümet olarak görüşmediğimiz, MİT'in bu görüşmeleri yaptığı bilindiği halde onun taleplerinin dışında bir takım şeyler ileri sürmek suretiyle Öcalan'ı da zor duruma düşürdüğünüzü bilmiyorsunuz. Siz kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz da Öcalan'ı itibarsız hale getirmek istiyorsunuz? Hükümet çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyor. Kamu güvenliğini bozacak eşkiyalığa karşıyız" dedi.

Arınç, Yargıtay Başkanı'nın açıklamarıyla ilgili olarak ise "Hiç bir şey demiyorum. Yargıtay Başkanı Ali Alkan imzalı şahsi bir açıklama. Alkan kendi adına bir açıklama yapmış. Konuşulur, tartışılır. Sayın Adalet Bakanı açıklama yapabilir. Ali Alkan'ın şahsına hürmet duyan bir insanım. Görev süresinin önümüzdeki yıl biteceğini biliyorum. Bazı endişe ve itirazları varsa Adalet Bakanımız karşılığını verir. Bu konuda görüşmeler de yapılır" dedi.

Arınç, Edirne Valisi'nin sinagogla ilgili yaptığı açıklamaların sorulması üzerine, "Edirne'deki sinagog bir ibadet yeridir. Ülkemizde yaşayan farklı inanç gruplarına da azınlıklara da eşit gözle, objektif bakıyoruz. Sinagogu tekrar restore ederken ibadet yapma fonksiyonunu almak düşünülemez. Musevi cemaati Türkiye'de çok azaldı. Edirne'de 20 bin civarında Musevi vardı. Sadece bir kişinin olduğu biliniyor. Fakat sinagog sinagogtur. Osmanlı padişahları zamanında yapılmıştır. Sayın valimiz yanlış yapmıştır. Kendisin sayar, takdir ederim. Hissi davranmıştır. Biz Mescid-i Aksa'da yapılan zulümleri kınıyoruz. Fakat buradaki yahudilere kötü gözle bakamayız. Bu çağdışı bir düşüncedir. Bunun tarafında değiliz. Bunun yanlış olduğunu her zaman söyleriz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ocak Ayında 15 Bin Öğretmen Daha Atanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement