Bakan Zeybekci ve Yıldız Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Bakan Zeybekci ve Yıldız Kayseri'de

Bakan Zeybekci ve Yıldız Kayseri\'de

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

05.09.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Zeybekci, ziyarette yaptığı konuşmada, Kayseri'nin her şehrin istediği zenginliklere sahip bir kent olduğunu söyledi.

Osmanlı ve Selçuklu'dan izler bulunan kadim medeniyet şehri Kayseri'nin girişimcilikte marka haline geldiğini, sanayi ve ihracat şehri olduğunu ifade eden Zeybekci, İhracatçılar Birliği'nin düzenlediği 'İhracatın Yıldızları' Ödül Töreni için Kayseri'ye gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Hedeflerinin yüksek katma değerli ürünler üreterek bunları dünya pazarına satmak, ülkeye refah transfer etmek, Türkiye'nin kalkınmasına, büyümesine, istihdamın artmasına katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bunun en güzel hayat bulduğu yerlerden birisi Kayseri'dir. Gerek sanayisi, gerek teknolojiyle ilgili bir alan oluşturması, kuluçka merkezi oluşturmasıyla, girişimciliğiyle dünyanın hemen hemen her yerinde karşınıza çıkan yatırımcı iştahı, kabiliyetiyle örnek şehirlerimizden birisidir."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin "Bazı gazetelerde size atfen haberler çıktı. Barajlardaki doluluk oranlarının yüzde 20'nin altına düşmesi nedeniyle elektrik üretilemediği ve elektriğe zam yapılacağı konusunda haberler var, böyle bir zam var mı?" yönündeki sorusuna Yıldız, yalnızca iki gazetenin yaptığı yorumun yanına bakan fotoğrafı yapıştırmakla habercilik olmayacağını söyledi.

Ne söylediğini anlatabilen kişiler olduklarını dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

"2014 yılında su seviyeleri, yağmur rejimi düştü. Su seviyesinin düşük olması bir gerçek. HES'lerden elde edilen elektrik oranlarının düşmesi de bir gerçek. Ama bunun diğer konuya atlayacak şekilde yapılmasını doğru bulmam. Bunun bir mekanizması var. Her ay doğalgazla alakalı, her 3 ayda bir de elektrikle alakalı otururuz, hesaplarımızı, kitaplarımızı yaparız, maliyetlerimizi çıkartırız Hazineyle paylaşırız ve sonunda kamuoyuna deklare ederiz. Şu ana kadar yaptığımız da bu. Buradan vatandaşımızı sıkıntıya sokacak tarzda bir haber yapılma isteğini farklı bir gerekçeye bağlıyorum. O iki gazetenin de buna dikkat etmesi lazım. Onlar kendilerini çok iyi biliyor. Aynı sözden 15 gazete aynı anlamı çıkartıp da iki gazete farklı anlam çıkarıyorsa orada farklı bir durum var demektir."

Yıldız, "AB delegasyonundan bir yetkili Rusya'da çıkan olaylar sonrasında doğalgaz ve diğer enerji transferlerinin Türkiye üzerinden yapılabileceği yönünde bir açıklamada bulundu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine Türkiye'nin coğrafyasından kaynaklanan avantajları gerek kendisi, gerekse AB üyesi ülkeler için kullandığını vurguladı.

AB'nin doğalgazdaki arz güvenliğiyle alakalı çözümünün bir parçası olmak adına birçok proje gerçekleştirdiklerini dile getiren Yıldız, şunları söyledi:

"Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) bunlardan birisi. İnşallah ayın 20'sinde Sayın Başbakanımızla birlikte gidip Güney Kafkasya Boru Hatlarıyla alakalı proje için temel atacağız. TANAP'ın temelini de nasipse 2015 yılı Mart ayında atacağız. Türkiye, Akdeniz, İran, Türkmenistan, Azerbaycan, Irak, Rusya'daki gelişebilecek her kaynağın projesini uygulayabilmek için bütün girişimlerini yapmış durumda. Teknik kapasitemiz hamdolsun yeterlidir. Bilgi birikimimiz yeterlidir. TANAP'ın borularının tedarikiyle alakalı önümüzdeki hafta yönetim kurulu kararını kamuoyuyla paylaşacağız. Orada da yerli üreticilerimizin ciddi bir fedakarlık göstererek ihaleleri önemli ölçüde kazanacağına inanıyorum."

Yıldız, bunun açık şeffaf, uluslararası ihale olduğunu ifade ederek, yerli boru üreticilerinin de Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de Kayseri'nin ticaret kabiliyetiyle Türkiye'de marka olmuş şehirlerin başında geldiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün, Bakan Zeybekci'ye tarihi saat kulesinin maketini hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Zeybekci ve Yıldız Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement