Bakan Zeybekci'den Başkanlık Sistemi Vurgusu - Son Dakika
Politika

Bakan Zeybekci'den Başkanlık Sistemi Vurgusu

Bakan Zeybekci\'den Başkanlık Sistemi Vurgusu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran seçimleriyle ilgili olarak, “Bu seçim millete en uygun sistemi ortaya koyacak, başkanlık sistemini de getirebilecek bir seçimdir” dedi.

15.02.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran seçimleriyle ilgili olarak, "Bu seçim millete en uygun sistemi ortaya koyacak, başkanlık sistemini de getirebilecek bir seçimdir" dedi.

Bakan Nihat Zeybekci AK Parti Manisa İl Kadın Kollarının 4'üncü Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenerek Manisalıların hizmetine kazandırılan tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde gerçekleştirilen kongreye Bakan Zeybekci'nin yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur'un veda konuşmasıyla başlayan kongrede açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sözlerine Mersin'de vahşi cinayete kurban giden Özgecan Aslan'a rahmet dileyerek başladı. Zeybekci, "Bugün kadın kollarımızın bu kongresinin de özelliğiyle geçen günlerde hunhar bir şekilde katledilen Özgecan Aslan yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Yavrumuzun mekanı cennet olsun inşallah. Kamu vicdanının rahatlatıldığı, 'evet bu tarz hunharca, insanlık suçu, nefret suçları hakkıyla cezalandırıldı' denecek, cezalandırma sistemi üzerinde siyaset, bütün münazaraları, popülist söylemleri bir kenara bırakarak yeniden tartışmalı diyoruz. Siyasi partiler bir araya gelmeli, bu tarz cinayetleri, bu tarz insanlık suçlarını cezasını hakkıyla verecek düzenlemeleri yapmalı." dedi.

AK Parti iktidarıyla Türkiye'nin ekonomik anlamda çok iyi bir konuma geldiğini vurgulayan Zeybekci, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye fazla oldu. Bir zamanlar birilerinin kapılarında 10 milyon dolar için dilenen Türkiye, bir zamanlar IMF'ye 'ne olur şu 300 milyon dolarlık krediyi serbest bırak' diyen Türkiye, birilerinin önünde düğme ilikleyen Türkiye ne oldu biliyor musunuz ? Bizden medet bekleyen kardeşlerine, ecdadın bir zamanlar gidip de ihya ettiği coğrafyalara en büyük bağışları yaparak, dünyanın en büyük yardım eden ülkesi oldu. Evet, Türkiye çok oldu. Bütün bu saydıklarımızı yan yana koyduğumuz zaman, Türkiye çok olduysa Gezi olaylarını çıkardılar. Yetmedi, Gezi olaylarında beceremediler. Cumhurbaşkanımız Afrika'dan döndü, İstanbul Havaalanında toplanan o kalabalık, Ankara'ya geldi o mitingler, Türkiye'yi dolaştı o mitingler, o gelenler, kiralananlar arkalarına bile dönmeden kaçtılar gittiler. Onlar dışarıdan provokasyon için gelmişti Hazırlıkları bunlar iyi yapmışlardı ki arkasından 17 Aralık geldi. 17 Aralık ve 25 Aralık'ta Türkiye'yi yeniden karıştırmaya çalıştılar. Türkiye'de yeni tuzaklar kurdular. Milletin evlatlarına, milletin başbakanına mazbatalar, tutanaklar hazırlamışlardı. Milletin Başbakanına 'Dönemin Başbakanı' diye hazır kararları vardı. Hazır mahkeme kararları vardı ellerinde. 17 Aralık'ta 25 Aralık'ta kurdukları tuzaklarda Bakanımızın yani Cumhurbaşkanımızın o duruşuyla, o dik duruşuyla, Recep Erdoğan'ın o kapı gibi duruşuyla, darmadağın oldular."

"Dağdaki çobanla benim oyum bir mi olacak" diyen köşe yazarlarının hala görev yaptığını belirten Zeybekci, "Bunların en baş yazarlarından biri. Hala yazıyor, hala aynı şekilde yazmaya devam ediyor. Bu millet AK Parti'ye oy verdikçe hakaret etti, hala orada tutuyorlar. Bu millete 'bidon kafalı' dedi. 'Ey bu AK Parti'ye oy verenler size vursak tam tam tam diye ses gelir bidondan, bidon kafalılar' dedi. Onlar öyle gördü biz milleti başımızın tacı gördük." şeklinde konuştu.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİREBİLECEK SEÇİM"

Önümüzdeki 7 Haziran genel seçimleriyle ilgili olarak da konuşan Bakan Zeybekci, "Allah'ın izniyle 7 Haziran'da anayasayı değiştirebilecek bir AK Parti meclisi, bir AK Parti iktidarını hep beraber çıkaracağız. Tabi Allah neyi nasip eder bilinmez ama bir dahaki seçimlerde bu millet oylarıyla hesap soracağı bir Cumhurbaşkanı seçmiştir. Bu başka bir tartışmayı da gündeme getirdi. Sorumlu bir Cumhurbaşkanı, icracı bir Cumhurbaşkanı. Bu seçim anayasa değiştirilerek, bu millete en uygun sistemi ortaya koyacak, başkanlık sistemini getirebilecek bir seçimdir. Onun için tarih yazacağız inşallah. Bu millet çalışanları, bu millet hizmetkarlarını bu millet evlatlarını bir kere daha sahip çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci'nin konuşmasının ardından AK Parti Kadın Kolları eski İl Başkanı Şule Uygur tarafından Bakan Zeybekci'ye çiçek takdim edildi. Bakan Zeybekci eski başkan Uygur'a çalışmalarından dolayı teşekkür ederken AK Parti Manisa İl Kadın Kollarının yeni başkanı Füsun Kumbaracı'ya da başarı temennisinde bulundu. Bakan Zeybekçi kongreden ayrıldıktan sonra karayoluyla İzmir'e hareket etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Zeybekci'den Başkanlık Sistemi Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor
    11:09 Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor

    Hatay'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kurulacak. Depremler nedeniyle yıkılan veya hasar alan okulların yerine konuşlandırılan konteynerlerde vatandaşlar oylarını kullanabilecek.

  • Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor
    11:09 Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor

    Hatay'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kurulacak. Depremler nedeniyle yıkılan veya hasar alan okulların yerine konuşlandırılan konteynerlerde vatandaşlar oylarını kullanabilecek.

  • Kars'ta Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 Sandıkta Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu
    11:08 Kars'ta Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 Sandıkta Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu

    Kars'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 sandıkta 64 bin 725 seçmen oy kullanacak. Seçimlerin huzur ortamında geçmesi için kent genelinde 3 bin 585 güvenlik gücü görev yapacak. Oy kullanma saatleri 07.00-16.00 arasında olacak.

  • Kestel Belediyesi Veresiye Borçlarını Ödedi
    11:08 Kestel Belediyesi Veresiye Borçlarını Ödedi

    Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su borcu olan vatandaşların fatura borçlarını ödedi. Bin ihtiyaç sahibi aileye erzak kolisi desteğinde bulunan Kestel Belediyesi, bu ramazan ayında da 2 milyon 807 Bin liralık sosyal yardım projesiyle gönüllere dokunmuş oldu.

  • Bakan Bayraktar müjdelerini Uşak'tan verdi
    11:06 Bakan Bayraktar müjdelerini Uşak'tan verdi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'a gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Bakan Bayraktar, esnaflarla buluştu, belediye çalışmalarını dinledi ve sektör temsilcileriyle bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Ayrıca, Uşak Belediyesi tarafından yapılan yeni aşevi binasında düzenlenen iftar programına katıldı. Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada Uşak'a doğalgaz müjdesi verdi.

  • Kars Belediyesi Borç Batağından Kurtuldu
    11:06 Kars Belediyesi Borç Batağından Kurtuldu

    Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, kayyum olarak göreve başladıklarında belediyenin borç batağında olduğunu ve birçok hizmette aksamalar yaşandığını belirtti. Polat, ilk olarak belediye borç yükünden kurtardıklarını, ardından başta alt yapı olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu
    11:03 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek hizmet çağrısında bulundu.

  • Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor
    11:00 Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi çerçevesinde Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için Pazar günü sandık başına gidecek. Sakarya genelinde toplam 2 bin 639 sandıkta 796 bin 924 seçmen oy kullanacak.

  • Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı
    11:00 Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 27 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlardan hüküm giyenler bulunuyor. Zanlılar, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    10:59 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, orucunu açan vatandaşlara teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Daha sonra ise partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.


Advertisement