Bakan Yılmaz, Merkez Bankası'nın Faiz İndirimini Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Bakan Yılmaz, Merkez Bankası'nın Faiz İndirimini Değerlendirdi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası’nın faiz indirimine ilişkin, “Merkez Bankamızın son aldığı karar olumlu yönde bir karar ama inşallah gelecekte daha iyi görmüş oluruz.

21.01.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin, "Merkez Bankamızın son aldığı karar olumlu yönde bir karar ama inşallah gelecekte daha iyi görmüş oluruz. Bağımsız bir şekilde Merkez Bankamız kararlarını veriyor. Ancak şunu da ifade etmek isterim, bütün dünyada olduğu gibi bizde de Merkez Bankası kararları tabu kararlar değil, tartışılmaz kararlar değil" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sheraton Otel'de düzenlenen 'Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Geliştirilmesi' ve 'Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Projesi' açılış toplantısına katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yılmaz, dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesine ilişkin, "Dün Meclisimiz bir karar verdi. Gizli oylamayla yapılıyor ve grup kararı alınmıyor. Her bir milletvekilinin vermiş olduğu kararla oluşmuş bir irade söz konusu ve o irade de dört bakanın Yüce Divan'a gitmemesi yönünde bir irade. Meclisinizin bu kararının herkes tarafından böyle görülmesi ve saygı duyulması gerekiyor" cevabını verdi.

"Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimi yeterli mi?" sorusuna Bakan Yılmaz, "Bizim genel politikamız belli, AK Parti iktidara geldiği günden bugüne sürekli enflasyonu ve faizleri düşürmeye çalışan bir parti. Türkiye çok önemli bir mesafe aldı ama daha alacağı çok mesafe de var. Bu faiz ve enflasyon konusunda da daha düşük rakamlara gitmeyi temenni ediyoruz. Merkez Bankamızın son aldığı karar olumlu yönde bir karar ama inşallah gelecekte daha iyi görmüş oluruz. Bağımsız bir şekilde Merkez Bankamız kararlarını veriyor. Ancak şunu da ifade etmek isterim, bütün dünyada olduğu gibi bizde de Merkez Bankası kararları tabu kararlar değil, tartışılmaz kararlar değil. Merkez Bankamızın kararları da şüphesiz ki her türlü tartışmaya açık ama sonuçta bu tartışmalar ışığında Merkez Bankamız adımlar atıyor, önümüzdeki dönemlerde de inşallah yeni adımlar atıldığını görürüz" yanıtın verdi.

Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçen yıl beklediğimizden daha düşük bir enflasyon oranı gerçekleşti. Son aylarda petrol fiyatlarının düşmesi bu anlamada önemli bir fırsat oluşturuyor. Türkiye için bu önemli bir avantaj, petrol fiyatlarındaki düşüş enerji bağımlısı bir ülke olarak Türkiye'nin enflasyon görümünü iyileştiren bir hadise bununda faizlere daha iyi yansımasını bekliyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yılmaz, Merkez Bankası'nın Faiz İndirimini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    17:44 Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla düzenlenen 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Vali Akkoyun, kentte uygulanan 294 projeden 24'ünün tamamlandığını, 99'unun devam ettiğini ve 171'inin etüt proje aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca, kamu yatırımlarının hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılması için koordinasyona önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Tiran Belediye Binası Protesto Edildi
    17:43 Tiran Belediye Binası Protesto Edildi

    Arnavutluk'ta yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi
    17:23 Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi

    Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi. Protestocular, belediye binasına girmeye çalışırken çatışmalar yaşandı ve yangın çıktı.

  • Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var
    17:09 Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var

    İstanbul'da AKP'den CHP'ye geçen Beykoz Belediyesi'nin Belediye Başkanı Alaattin Köseler, belediyenin yaklaşık 3 milyar TL borçla devir aldıklarını açıkladı. Köseler, borcun faizleriyle birlikte 3 milyar TL'ye yaklaşacağını tahmin ettiğini belirtti.


Advertisement