Bakan Yıldız, İlk İftarı Maden Ocağında İşçilerle Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız, İlk İftarı Maden Ocağında İşçilerle Yaptı

Bakan Yıldız, İlk İftarı Maden Ocağında İşçilerle Yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, ilk iftarını Zonguldak'ta TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında yerin 560 metre altında işçilerle birlikte yaptı.

18.06.2015 21:48  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ramazan'ın ilk iftarını Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında yerin 560 metre altında işçilerle birlikte yaptı.

Zonguldak'a gelen Bakan Taner Yıldız, TTK'ya ait misafirhanede Vali Ali Kaban, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci tarafından karşılandı. Misafirhanede madenci kıyafetleri giyen Bakan Yıldız, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne geçti. Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, Bakan Yıldız'a ocak hakkında bilgi verdi.

Gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldız, madencinin kazancının kendi kazançlarından daha helal olduğunu söyledi. Geçen yıl maden sektöründe yaşanan kazalara dikkat çeken Bakan Yıldız, şöyle dedi:

"Ocaklarımızda çok büyük acılar yaşadık. Ermenek'te, Soma'da, Zonguldak'ta. İnşallah yönetici arkadaşlarımızın dikkatiyle aldığımız yeni tedbirlerle böyle kazalar yaşamamayı ümit ediyoruz. Çalışmalarımız da o yönde. Ben bütün arkadaşlarımızın bu vesileyle dikkatli olmasını bir kez daha söylemek isterim. Böyle kazalar hepimizi derinden yaralıyor. O nedenle emniyet tedbirlerine hep beraber uyalım. İş güveliği ve işçi sağlığıyla ilgili konulara hep beraber dikkat edelim. Bu bizim için kömürü üretmekten daha önemli. Bütün işçi kardeşlerimize kazasız belasız bir yıl temenni ediyorum."

Ardından Bakan Yıldız ve beraberindekilere maske takıldı ve yer altında yapmaları gerekenler anlatıldı. Bakan Yıldız, daha sonra TTK Genel Müdürü Burhan İnan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ile diğer yöneticilerle birlikte asansöre binerek ocağa indi. Yerin 560 metre altına inen Bakan Yıldız, denizin altındaki galeride üretim yapan işçilerin yanına giderek birlikte iftar yaptı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız, İlk İftarı Maden Ocağında İşçilerle Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement