Bakan Yıldız: Her Müslüman'ın Vereceği Cevabı Verdim - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız: Her Müslüman'ın Vereceği Cevabı Verdim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Amacım şehit olmak" sözleriyle ilgili, "Her Müslüman'ın vereceği cevabı verdim" dedi.

27.08.2015 11:03  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz günlerde terör olaylarını değerlendirdiği açıklamasında "Benim amacım şehit olmaktır" ifadesini kullanmıştı. NTV canlı yayınında bu sözlerine açıklık getiren Yıldız, "Ben bu cevabımdan dönmem. Çok yüce bir makamdır. Benim istememle de olacak şey değildir. Tabii ki her Müslüman gibi ben de şehit olmak isterim. Hadi işleri bırakalım gidip şehit olalım gibi yansıtıldı. Bu bir haksızlık" dedi.

İşte Taner Yıldız'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Deniz Baykal ve Akşener'e yönelik teklifler tamamen liyakata yönelik tekliflerdir. Kritik zamanlarda bakan olarak görev yapmışlardır.

HDP'DEN SEÇİLEN İSİMLER

Batı illerinden seçilmiş olması Kürt kökenli olmadığı anlamına gelmez. Bendeki bilgiler 3 vekilden 2'sinin Kürt kökenli olduğu yönünde.

HANGİ BAKANLIK HANGİ İSİMLERDE OLACAK

Hangi arkadaşımız olursa olsun, hangi partiden gelmiş olursa olsun görevimizi devredeceğiz. İstenmesi halinde kendilerine destek olacağız. Ülke çıkarlarının ön planda olduğu bir ortamdayız.

ERDOĞAN'IN EN BAŞTAN BERİ SEÇİM İSTEDİĞİ İDDİASI

Cumhurbaşkanımız Ak Parti'nin kurucu genel başkanı. Bütün fikirlerinden arınmış ve askıya alınmış biri değil. Cumhurbaşkanımızın tarafsızlığına halel getiren bir durum değildir. İhsanoğlu seçilseydi objektif kimliği yanında bir parti zihniyeti ile gelmiş olmayacak mıydı? Koalisyonun kurulmaıs sürecinde AK PArti mış gibi davranmadı. 7 Haziran'dan önce biz hedefimiz tek başına iktidar idi. Milli irade böyle söyledi. Demokratik bir seçimdi. AK Parti bu seçimin sonuçlarına saygı göstermiştir. Bundan önceki seçimlerde sandığın arkasına ağacın arkasına çimenin arkasına sığınanlar gibi yapmamıştır AK PArti. Koalisyonlar ideallerin konuşulduğu bir ortam değildir. Hiçbir partinin idealleri koalisyon hükümetlerinde yansıtılamaz. Bir eğitim gibi, dış politikalar gibi konularda biz şu anda aynı şeyleri söyleyemiyoruz denildiğinde ortak uzlaşı noktası bulunamadı. Samimi şekilde AK PArti gayretlerini ortaya koymuştur. AK Parti'nin bu sınavı doğru ve dürüst verdiğini söyleyebiliriçm

1 KASIM'DA AYNI SONUÇ ÇIKARSA NE OLACAK?

Hedefimiz 1 Kasım'da tek başına iktidar olmak. Sonuç aynı çıkarsa CHP ve MHP ile olan konuşmalar dikkate alınacaktır. Eğer milli irade bize o görevi verecekse biz vatandaşımıızn verdiği hedefi doğru anlar ve yerine getiririz

3 DÖNEM KURALI

3 dönemi bitirdik. Ama bundan sonra biz işlerimiz hakkında ülke hakkında prensipli planlıyız. Şahıslarla alakalı konuda bunları pek konuşmuyoruz. Gelişmelere bakarız. Herhangi bir talebimiz olmaz. İhtiyaç hissedilmesi halinde nerede ihtiyaç hissediliyorsa orada hazır olacağımızı söylemem lazım.

"ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM" AÇIKLAMASI

Diplomasi Muhabirleri Derneği'nin bizden talebi, bir kahvaltı düzenlendi. Orada sorulan bir soruya cevaptı. Soru şu: Şehit olmak istiyor musunuz? Ben her Müslümanın bir çırpıda verebileceği, bir cevabı verdim. Tereddütsüz. Ben bu cevabımdan dönmem. Çok yüce bir makamdır. Benim istememle de olacak şey değildir. Tabii ki her Müslüman gibi ben de şehit olmak isterim. Hadi işleri bırakalım gidip şehit olalım gibi yansıtıldı. Bu bir haksızlık. Sokağa çıkın, sorun. Bakın benim verdiğim cevaba yakın cevap alabilecek miyiz? Ben 13 yıllık vekillik hayatımda AK Parti çatısı altında hiçbir zaman hiçbir soruyu cevapsız bırakmadım. Bu sorunun 3-4 ayrı şekilde cevaplanma imkanı var. Ama ben dürüst ve açık olarak bunu söyledim. Bu bizlerin direkt istemesiyle olacak iş değil. Ben bunu nasıl siyasi ranta çevirebilirim. Bir soru üzerine verdiğim cevabın farklı yansıtılmasıdır

Kuzey Irak petrolleri onlarca ülkeye sevk ediliyor. Türkiye'nin petrolü değil. Irak'ın petrolü… Türkiye sevkettiğinde bunun gelirleri Türkiye'nin değil Irak'ın gelirleri. Biz İsrail ile ilgili mesafemizi çok net şekilde koymuşuz ortaya. Irak'ın kendi petrolüne ş"erh koyup da sen bu ülkeye satmayacaksın deme hakkımız yoktur. Türkiye, İsrail'e böyle bir petrol satmamıştır. Satan Türkiye değildir.

İSRAİL DOĞALGAZININ AVRUPA'YA TÜRKİYE ÜZERİNDEN GİTMESİ

Özel sektörün bu tür girişimlerde bulunduğunu biliyoruz. Ama biz kurumsal yapı olarak hükümetimiz olarak İsrail'le doğalgaz konusunu müzakereye açmadık. Siyasi iklimin düzelmesi halinde bunları yapabiliriz. Şu anda iklim şartları müsait değildir."

Bakan Yıldız: Her Müslüman\'ın Vereceği Cevabı Verdim

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız: Her Müslüman'ın Vereceği Cevabı Verdim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (90)

  • Ddddd: Chp mhp utansin sizi hdp ye gonderdiler soruyorum chp ve mhp secime kadar kim yonetecek bu memleketi bakiyorum siz hukumet kurmayiz diyosunuz demekki turkiyeyi uzaylilar yonetsin mi diyorsunuz 49 11 Yanıtla
  • BİTLİSLİ: YALANCILAR 13 25 Yanıtla
  • Ayhan: Müslümanlık sizin döneminizdeki gördüğü zararı hiç bir zaman görmedi hep yalan vurgun talan riya kurana peygambere allaha hakaret hep sizde oldu 301 kişi şehit oldu devletteki soruluları korudunuz ne hukuk neede allah korkusu yok sizde 32 4 Yanıtla
  • Murat: Sahtekar elektrikte vurgun yapanların bedelini namuslu vatandaşa ödetiyon önce git oralarda bunu düzelt sonra müslümanlıktan bahset 36 0 Yanıtla
  • Baz: Müslüman hırsızlığı ve suriyedeki cinayetleri asla onaylamaz onun için sen müslüman değilsin 15 16 Yanıtla
  • mustafa: şehit şehit derken memleketi bu hale getirdiniz amacınız dahabeter yapıp savaş çıkarmakmı 15 16 Yanıtla
  • Gerçek: Recep Tayyip ERDOĞAN derim başka da bir şey demem. 5 22 Yanıtla
  • Cin ali: Ziyaaaaa bakin kimki sikistigi saman islama sarildigi bilinki islama en cok sarar veren kisidir siyasetle din bir arada olmamali ama nedense akp her kunuda bunu yapiyor kendi kendini yalanliyor istemekle olmiyor diyor ahmel gerekiyor kurbanlik dana gibisin firsat buldumu hemen kaciyor 4 22 Yanıtla
  • samanyolu: din pazarlama başladı 16 7 Yanıtla
  • FATIH: Sizi gören müslümanlıktan soğudu 19 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı
    16:53 Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesi Hastane Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 zanlıyı yakalamak için operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda 68 sentetik ecza hapı, 0,19 gram sentetik uyuşturucu, 2 ruhsatsız tüfek ve 8 kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Elazığ'da mahsur kalan köpek kurtarıldı
    16:52 Elazığ'da mahsur kalan köpek kurtarıldı

    Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir şelalenin ortasında mahsur kalan köpek, İlçe Belediye Başkanının katıldığı çalışmayla bulunduğu yerden kurtarılarak doğal ortamına bırakıldı.

  • Aydın'da Şiddetli Yağış ve Fırtına Sonrası Bina Çatısı Uçtu
    16:52 Aydın'da Şiddetli Yağış ve Fırtına Sonrası Bina Çatısı Uçtu

    Aydın'ın Köşk ilçesinde dün gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına sonrasında bir binanın çatısı uçtu, devrilen ağaç duvarı yıktı. Köşk Belediyesi ekipleri temizlik çalışması başlattı.

  • Kastamonu'da fırtına binaların çatıları uçurdu
    16:52 Kastamonu'da fırtına binaların çatıları uçurdu

    Kastamonu'da etkili olan fırtına sebebiyle bazı binaların çatıları uçtu. Bir binanın çatısının uçma anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

  • Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi
    16:49 Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi

    Trabzon'da faaliyet gösteren doğa ve spor dernekleri üyeleri, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kadıralak Yaylası'na doğa gezisi düzenledi. Yaylada yürüyüş yapan katılımcılar, fotoğraf çekti. Tonya Kaymakamı Adem Eser, yaylanın tanıtımını yapmaya çalıştıklarını belirtirken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise turizmin ekonominin büyük bir kısmını oluşturduğunu vurguladı.

  • Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti
    16:48 Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti

    Fatih'te bir araya gelen sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu
    16:46 Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu

    Kastamonu'da etkili olan fırtına sebebiyle bazı binaların çatıları uçtu. Bir binanın çatısının uçma anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.


Advertisement