Bakan Yıldırım: "13 Yılda Antalya'ya 5 Milyar TL Yatırım Yaptık" - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldırım: "13 Yılda Antalya'ya 5 Milyar TL Yatırım Yaptık"

Bakan Yıldırım: "13 Yılda Antalya\'ya 5 Milyar TL Yatırım Yaptık"

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dev projelerin müjdelerini verdi.

19.01.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dev projelerin müjdelerini verdi. Bakan Yıldırım, Bakanlık olarak 2003'ten bu yana Antalya'ya yaptıkları yatırım miktarının 5 milyar TL'ye ulaştığını, devam eden yatırımların toplamının ise 3.6 milyar lira olduğunu açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i makamında ziyaret etti. Antalya Valisi Muammer Türker'in de hazır bulunduğu ziyarette, Bakan Yıldırım Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzaladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Antalya'ya verdiği önemli desteklerden dolayı teşekkür etti.

"ANTALYA İÇİN ŞANS"

Ziyarette konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ulaştırma Bakanlığı'nın, son yıllarda Antalya'daki G20, EXPO gibi önemli organizasyonların alt yapısına yönelik yatırımlara ve limanlarla ilgili çalışmalara çok büyük bir destek verdiğini belirterek güzel bir işbirliği içerisinde hizmetleri planlayıp yürüttüklerini söyledi.

Türel, Binali Yıldırım'ın Bakanlık görevinde bulunmasının Antalya'nın son dönemde en önemli hizmetleri alması açısından büyük şans olduğunu ifade etti. Bakan Yıldırım'ın Antalya'ya her zaman özel ilgi gösterdiğini anlatan Türel, "Antalya'nın sorunları konusunda derhal gereken talimatları, milletvekilliğim döneminde Ankara'dayken büyük hızla iletmiştiniz. Bugün de belediye başkanıyım ve talimatları aynı hızla iletiyor olmanız büyük bir şans. Sizi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Şeref verdiniz, hoş geldiniz" dedi.

UYUMLU ÇALIŞMA İÇİN KUTLADI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, seçimden sonraki ilk ziyaretlerinden birini Antalya'ya gerçekleştirdiğini söyledi. Bakanlıkta dördüncü dönemi olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Bundan önce 23 ay ara vermiştik. Şimdi tekrar işlere kaldığı yerden devam ediyoruz. Şunu özellikle ifade etmem gerekir ki belediye başkanımız ve valimiz gayet uyum içinde çalışıyorlar. Çok güzel işleri koordinasyon içinde gerçekleştiriyorlar. Bu güzel uyumlu çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum. Bütün dünyanın gözünün üstünde olduğu G20 gibi bir organizasyonu büyük bir başarı içinde gerçekleştirdiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum" diye konuştu.

13 YILDA 5 MİLYARLIK YATIRIM

Bakan Yıldırım 640 kilometre uzunluğunda Akdeniz'e sahili olan Antalya'nın, tarihi, kültürü, doğası, turizmi yanında tarımsal üretimde de tartışmasız lider olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu nedenle Antalya'ya yapılabilecek her türlü yatırım sadece Antalya'nın geleceğini değil, Türkiye'nin kalkınmasını, Türkiye'nin geleceğini inşa etmek anlamına geliyor. Türkiye'de olduğu gibi Antalya'ya yatırımda da bakanlığımız şampiyon. Antalya'ya 2003'ten bu yana toplam yatırımımız 5 milyar TL'ye yaklaştı. Şu anda Antalya'nın devam eden yatırımlarının toplamı 3.6 milyar TL. Antalya'nın bütçesinin 2 katından fazla. Helali hoş olsun."

"Antalya için ne yapsak değer" diyen Bakan Binali Yıldırım, "Çünkü Antalya istihdam oluşturuyor. Antalya ülkemizin dünyaya açılan penceresi. Son günlerde turizmde özellikle kuzey komşumuzla yaşadığımız sıkıntılardan dolayı biraz olumsuzluklar olmakla beraber bunların hepsi gelip geçici şeylerdir. Bunların üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"RAYLI SİSTEM YETİŞECEK"

EXPO'ya yönelik raylı sistem hattının tamamlanmasının öncelikli projeleri arasında olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, şunları kaydetti: "Şehirden havaalanına, havaalanından EXPO alanına uzanan bir güzergah. Allah'a şükür onu da hummalı bir çalışmayla, Belediye Başkanımız, Bakanlığımız Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, yüklenici firma olağanüstü bir gayretle çalışıp tamamlayacak. İnşallah her şey bitmiş olarak yüzümüzün akıyla 2016 Botanik EXPO'sunu Antalya'da gerçekleştireceğiz."

"EXPO YAŞAM ALANI OLACAK"

EXPO'nun bir seferlik yapılıp unutulan bir etkinlik olmayacağının altını çizen Bakan Binali Yıldırım, "Buraya katılan bütün ülkelerin milli bahçeleri sürekli devam edecek. EXPO alanı, sonrasında uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek tesislere sahip olacak. 5 bin kişi kapasiteli kongre salonu ve diğer ilaveleriyle 10 bin kişiyi misafir edebilecek ciddi bir yaşam alanı olacak. Antalya'nın böyle bir ihtiyacı vardı. Proje sadece EXPO amacını taşımıyor. Devamında büyük organizasyonları da kapsıyor. Bunu düşünenlerden, yapanlardan Allah razı olsun diyoruz" şeklinde konuştu.

KARAYOLLARI'NDAN 54 PROJE

Sadece Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Antalya'daki proje sayısının 54 olduğunu belirten Bakan Yıldırım, şu müjdeleri verdi: "Antalya'nın Batı ve Doğu Akdeniz sahil yolları önemli. Bunları önümüzdeki dönemde tamamıyla bitirmek için çalışmalara hız vereceğiz. Takdir edersiniz ki burada sanat yapısı çok. Yolun neredeyse yarısından fazlası tünel ve viyadük olarak geçiyor. Doğayı tahrip etmemek için pahalı bir yöntem uyguluyoruz. Ona da dikkat ediyoruz. Bunun dışında Antalya'yı kuzeye bağlayan 4 ana güzergah var. Özellikle Burdur yolunun içinde tünel çalışması da olan 52 kilometrelik bölümünün, bütün fiziki standartlarını da iyileştirerek bu sene yapımına başlayacağız. Kararını aldık. İhalesi gerçekleşiyor."

MÜJDE ÜZERİNE MÜJDE

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 50 kilometrelik Kuzey Çevre Yolu'nun 37 kilometrelik bölümünü ihalesini gerçekleştirdiklerini, önümüzdeki haftalarda kazmayı vuracaklarını söyledi. Kalan 13 kilometrelik bölümünün proje çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren Bakan Yıldırım, Batı Çevre Yolu'nu da tamamlayacaklarını ifade etti. Antalya- Alanya trafiğinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Bakan Binali Yıldırım, bu güzergahta 155 kilometrelik bir otoyol planlaması olduğunu kaydetti. Yıldırım şu bilgileri verdi:

"Bu yolu bütçe ile yapmamamız söz konusu değil. Yap-işlet-devret modeli ile planlıyoruz. Onun da hazırlık çalışmalarını sürdürüyoruz. Şu anda hemen başlayacağımız önemli yollardan bir tanesi 800 milyon lira tutarındaki Dereboğazı yolu. Isparta'yı Antalya'ya bağlayacak, Serik'e inen bir yoldur. Bu yolun da Serik tarafında çalışmalara başlandı. Bu sene inşaatına başlayacağız. Çok önemli bir yol. Çok ciddi bir koridor. Buna benzer çok fazla proje var. Balıkçı barınakları, yat limanları, Batı Antalya havalimanı projemiz var. Bunlarla ilgili çalışmalar peyderpey yürüyor. Bunların hepsini eldeki imkanlarla önümüzdeki takvime uygun olarak gerçekleştireceğiz." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldırım: '13 Yılda Antalya'ya 5 Milyar TL Yatırım Yaptık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement