Yıldız: Elektrik Kesik Olacak Tabii ki - Son Dakika
Güncel

Yıldız: Elektrik Kesik Olacak Tabii ki

Yıldız: Elektrik Kesik Olacak Tabii ki

Bakan Yıldız, kesintilerle ilgili, "Falanca yeri su bastı elektrik kesik diye haber yapıyorlar. Oralarda elektrik kesik olacak tabii ki." dedi.

24.04.2014 15:23  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintileriyle ilgili haberler için, "Bir haber okuyorum, falanca yerde su basmış ve elektrikler kesilmiş diye yazıyor. Arkadaşlar orada elektrikler kesik olacak tabiki... Su basan bir yerde elektrik olmaz. Bunun haber niteliğini doğru kurgulamamız lazım. " dedi.

"DÜNYA DEĞİŞİYOR TÜRKİYE BÜYÜYOR"

Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından törenle açıldı. Törende bir konuşma yapan Taner Yıldız, fuar boyunca enerji sektöründen çevreye kadar farklı temaların işleneceğini belirterek, projelerin çevreye rağmen değil, çevreyle birlikte gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. İklim değişikliğiyle ilgili konularda dünyanın çok iyi bir yere gitmediğinin altını çizen Bakan Yıldız, "Dünya değişiyor ve büyüyor. Türkiye dünyanın büyüme hızından daha hızlı büyüyor. Türkiye'de bir önceki yıl yapılan tasarruf miktarı bir sonraki yılın büyümesine yetmiyor. Enerji verimliliği ve tasarrufunu her toplantıda mutlaka zorunlu olarak konulmalıdır. Çünkü bizim enerji kaynaklarımızın en yerlisi ve en yenilenebilen olanı enerji verimliliği ve tasarrufu ile elde edilecek olanlardır" diye konuştu.

17 ARALIK OPERASYONU VE 30 MART SEÇİMLERİNİN İHALELERE ETKİSİ

30 Mart seçimlerinden önce ve 17 Aralık sonrasında özelleştirilmeyle ilgili bir takım ihalelere çıkıldığını hatırlatan Yıldız şöyle konuştu: "Bu özelleştirmelerle ilgili 19 firma dosya aldı. Hepsi, siyasi iklimin müsait olmadığını söyleyerek biz bunu biraz erteleyelim dediler. Buradan yatırım yapmama kararı çıkabilirdi. 30 Mart seçimlerinde Türkiye'de 'artık ben yatırım yapmıyorum' kararı çıkabilirdi. Nisan ayının başında Kemerköy Termik Santralimiz özelleştirmeden teklif aldı. Bu rakam 2 milyar 641 milyon Dolar... Biz bunu değerlendireceğiz. Şu anda Çatalağzı ile alakalı 6 tane teklif var, Yatağan ile ilgili 19 tane dosya alındı. Bu şunu gösteriyor; Türkiye gerek siyasette gerek enerji sektörü öngörülerinde git-gel yapmadı. Öngörülerimizde sabit ama doğru noktayı seçmeye çalıştık. Biz nükleer yapacağız dedik çünkü sürdürülebilir stratejinin nükleerden geçtiğine inandık. Türkiye'nin bu kadar büyümesine rağmen son 12 yılda yalnızca enerjiyle alakalı ithalat oranları artmamıştır. Biz anlık reflekslerle ülkeyi yönetirsek bu doğru olmaz. Biz 10 yıl önce nükleeri yapacağız diyorduk 10 gün öncede yapacağız diyorduk, 10 yıl sonra da yapmış olacağız."

"DÜNYANIN EN BÜYÜK SANTRALİNİ KURACAĞIZ"

Taner Yıldız, Konya Karapınar bölgesine 3 bin megawatt'lık güneş santrali için özel bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Bölgenin dümdüz bir arazi olduğunu ve ufuk çizgisinin karayla havada birleştiğini belirten Yıldız, "Bölge tarım arazisi değil. Biz orada 3 bin megawatt'lık dünyanın en büyük santralini kuracağız" dedi.

SİYASİ İSTİKRARA VURGU

Bölgedeki siyasi istikrarsızlıklara da değinen Taner Yıldız, "Ukrayna krizi, bizim şaşıracağımız ya da karşısında uzunca düşüneceğimiz bir kriz değildir. Libya, Mısır, Tunus, Suriye Irak, hatta İran yeni yeni yaptırımlardan kurtulmaya çalışırken ve bunların hemen yanı başında Türkiye'de 17 Aralık'ta oluşturulmaya çalışılan benzerlikteyiz. Bunu bir milletvekili, bakan olduğum için söylemiyorum, eğer bizler müsaade etseydik bizi o ülkelerden biri haline getirmeye kesinlikle kararlılardı. Bu sadece bu ülkeye irade koyan partinin mensuplarına değil, 77 milyonumuza zarar verirdi. Her sektör önemli ancak bir ülkede daha önemli olan siyasi istikrardır. Siyasi istikrar olmadan gelip senin bir tane çöpüne teklif vermezler" diye konuştu.

"ELEKTRİK KESİK OLACAK TABİKİ"

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Taner Yıldız daha sonra fuar alanındaki standları gezerek bilgi aldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldız, bir gazetecinin elektrik kesintileriyle ilgili sorusuna, "Bakım nedeniyle bazı kesintiler oluyor. Elektrik bakımlarıyla ilgili konuda BEDAŞ'ı AYEDAŞ'ı arayıp bilgi veriyor ve bakım yapacaklarını söylüyor. Sonra haberlerde okuyorum elektrikler kesiliyor deniyor. Bir haber okuyorum, falanca yerde su basmış ve elektrikler kesilmiş diye yazıyor. Arkadaşlar orada elektrikler kesik olacak tabiki... Su basan bir yerde elektrik olmaz. Bunun haber niteliğini doğru kurgulamamız lazım. Bakım çalışmaları yılda periyodik olarak yapılır ve biz yazı,kışı daha rahat atlatabilelim diye... Elektrik ile ilgili, arzıyla ilgili herhangi bir sorunumuz yok" şeklinde yanıt verdi. Yıldız, ithal elektrik ile ilgili bir soruyu da "Biz ithal ettiğimiz kadar ihraç da ediyoruz. Bu yeni birşey değil. Önceki senelerde de yapıldı" şeklinde yanıtladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıldız: Elektrik Kesik Olacak Tabii ki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • antigezi: Dünyanın en büyük santrali hayırlı olsun şimdiden. lafa değil icraaaata bakaaaaarız. 7 9 Yanıtla .: bakan kör diye buna deniyor işte bakıyorsunuz ama boş boş 0 0
  • PARS: büyümesi lazım zaten türkiyenin suriyeliler yetmedi ermenileri ülkeye kattınız ilerde yunanlılarıda alır türkleri sürer rahatınıza bakarsınız 11 4 Yanıtla
  • Osman YAMAN: Türkiye büyüyor mu küçülüyor mu zaman gösterecek ama Enerji bakanına baktıkça benim enerjim tükeniyor bu saç sakal ne böyle arkadaş.. Türkiye Cumhuriyeti'nin Bakanısın sen biraz insanlara saygınız olsun. . . Ben esnafım her gün düzenli traş oluyorum ayıp arkadaş. 8 5 Yanıtla
  • MUHTAR: MİYAVVVVVVVVVVVVVVVV 2 0 Yanıtla
  • Çanakkale'de Ev Yangını: Maddi Hasar Oluştu
    17:15 Çanakkale'de Ev Yangını: Maddi Hasar Oluştu

    Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan bir evde çıkan yangın, maddi hasara yol açtı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ev kullanılamaz hale gelirken, şans eseri evde kimsenin bulunmamasıyla can kaybı yaşanmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerine odaklanan 'Yemin Olsun' sergisi Başakşehir Şehir Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı
    17:14 Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerine odaklanan 'Yemin Olsun' sergisi Başakşehir Şehir Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı

    Başakşehir Şehir Sanat Galerisi'nde açılan 'Yemin Olsun' sergisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinin hikmetini ve derinliğini anlatıyor. Sergide arz, sema, yıldızlar, yörüngeler, gece, gündüz, şafak, kuşluk vakti, ay, güneş, kalem, rüzgar, zeytin ve incir gibi kavramlara edilen yeminler sanatsal bir perspektifle sunuluyor. Sergide Adnan Çoker, Devrim Erbil, Ahmet Oran, Erol Kılıç, Fatih Özkafa, Leyla Kara, İsmail Hakkı Gurbetçi, Faruk Kırlı, Raşit Altun ve Muhammet Mağ'ın da arasında bulunduğu sanatçıların eserleri yer alıyor. 'Yemin Olsun Sergisi', 28 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilir.

  • İzmir'de KADES ihbarı sonucu silah ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı
    17:13 İzmir'de KADES ihbarı sonucu silah ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı

    İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir kadının KADES üzerinden yaptığı ihbar sonucu polis, evde yapılan aramada biri uzun namlulu tam otomatik iki silah ve çok sayıda fişek buldu. Gözaltına alınan şüphelinin ise çok sayıda suçtan kaydının olduğu belirlendi.

  • Azerbaycanlı Ünlü Sanatçı Cavanşir Mammadov Hayatını Kaybetti
    17:12 Azerbaycanlı Ünlü Sanatçı Cavanşir Mammadov Hayatını Kaybetti

    Azerbaycan'ın ünlü sanatçılarından Cavanşir Mammadov, 70 yaşında evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Mammadov'un birçok eseri bulunuyordu ve 2005 yılında Azerbaycan Devleti tarafından 'Emektar Artist Ünvanı'na layık görülmüştü. Ünlü şarkıcı Doğuş'un eşi Hoşgedem Hidayetkızı, Mammadov'un ölüm haberini duyduğunda büyük üzüntü yaşadığını belirtti ve onun değerli bir sanatçı olduğunu vurguladı.

  • Tesla Model 3 Performance Özellikleri ve Sızıntılar
    17:12 Tesla Model 3 Performance Özellikleri ve Sızıntılar

    Tesla'nın yeni Model 3 Performance modelinin özellikleri sızdırıldı. Aracın beygir gücü 500'ün üzerinde olacak ve adaptif sönümleme sistemi ile süspansiyon sertliği ayarlanabilecek. Ayrıca Track Mode yazılımı sayesinde yol tutuş ve fren sistemleri özelleştirilebilecek. Aracın sportif çizgileri, karbon fiber spoileri ve yenilenen iç tasarımıyla dikkat çekeceği düşünülüyor.

  • Voltpost, Sokak Lambalarını Şarj İstasyonuna Dönüştürüyor
    17:11 Voltpost, Sokak Lambalarını Şarj İstasyonuna Dönüştürüyor

    New York merkezli Voltpost şirketi, sokak lambalarını şarj istasyonuna dönüştürerek elektrikli otomobillerin şarj altyapısı sorununa çözüm sunuyor. Voltpost'un tasarladığı sistem, sokak lambası direğinin alt kısmını kaplayacak şekilde bir kaplama içeriyor ve elektrikli otomobillerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için çeşitli kablolar ve elektronik cihazlar barındırıyor. Bu çözüm, kolay montaj ve tamir edilebilirlik özellikleriyle kullanıcıların pratik bir şarj deneyimi yaşamasını hedefliyor. Ayrıca, bir uygulama üzerinden yönetilen sistem, şarj işlemini takip etme, ödeme yapma ve şarj ihtiyacını önceden ayırma imkanı sunuyor. Voltpost, bu çözümle elektrikli otomobil kullanımını teşvik etmeyi ve sürdürülebilir ulaşımı desteklemeyi amaçlıyor.

  • Lucid Air Sapphire, Tesla Model S Plaid'i geride bıraktı
    17:11 Lucid Air Sapphire, Tesla Model S Plaid'i geride bıraktı

    Lucid Air Sapphire, Tesla Model S Plaid'e karşı verdiği sınavda başarılı oldu ve dünyanın modifiye edilmemiş en hızlı 4 kapılı sedanı unvanını aldı. Air Sapphire, 0-97 km/h hıza 1.89 saniyede ulaşırken, çeyrek mil uzunluğunda bir drag yarışında 8.930 saniye gibi zor bir derece elde etti. Ayrıca araç, tek şarj ile 687 kilometre mesafe katedebiliyor.

  • Kia EV9 sahipleri için NBA iç mekan teması
    17:11 Kia EV9 sahipleri için NBA iç mekan teması

    Playofflar başlamadan önce Kia, EV9 sahiplerine araçlarının iç mekanlarını sevdikleri NBA takımlarının renkleri ve logolarıyla kişiselleştirebilecekleri yeni bir tema sunuyor. Kia EV9'unuzun ekranını özel renkler ve logolarla kişiselleştirebilir, benzersiz seslerle karşılayıp uğurlama özelliğinden de faydalanabilirsiniz. Tema, Kia Access Uygulaması veya Kia Sahibi Portalı üzerinden aktifleştirilebilir ve takım başına 39,99 dolara satın alınabilir.

  • Xiaomi Watch 2 Tanıtıldı: Özellikler ve Tasarım
    17:11 Xiaomi Watch 2 Tanıtıldı: Özellikler ve Tasarım

    Xiaomi, yeni akıllı saati Xiaomi Watch 2'yi tanıttı. Google Wear OS işletim sistemi kullanan saat, yüksek performans ve düşük enerji tüketimi sağlayan çift çekirdekli yapısıyla dikkat çekiyor. 495mAh bataryasıyla 65 saate kadar pil ömrü sunan saat, şık tasarımı ve farklı renk seçenekleriyle kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Ayrıca kamera uzaktan kumanda özelliği, spor modları ve sağlık izleme özellikleriyle de dikkat çekiyor.


Advertisement