Bakan Şimşek Artvin'de - Son Dakika
Politika

Bakan Şimşek Artvin'de

Bakan Şimşek Artvin\'de

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün Artvin’in Şavşat ilçesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

27.09.2014 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün Artvin'in Şavşat ilçesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

Bakan Mehmet Şimşek ve beraberinde Milletvekili İsrafil Kışla, Vali Kemal Cirit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Erdem ve beraberindekiler Şavşat'a gelişlerinde Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cüneyt Yüksel, Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, daire amirleri, partililer ve çok sayıda vatandaş tarafından çiçeklerle ve davul zurnalarla karşılandı. Bakan Mehmet Şimşek, herkesle tek tek tokalaşarak hal hatır sorduktan sonra Şavşat Karagöl'e giderek burada Şavşat Kaymakamlığı tarafından onuruna verilen öğlen yemeği yedi. Bakan Şimşek ve beraberindekilere odun ateşinde pişen Artvin cağ döneri ikram edildi. Bakan Şimşek döner bıçağını alarak döner keserken espri yapmayı da ihmal etmeyerek " Nasıl becerebildim mi, emekli olduktan sonra dönerciliğe başlayacağım" dedi.

Basın mensuplarının Türkiye'nin güneyindeki İŞİD tehdidi ile ilgili sorusunu cevaplandıran Bakan Mehmet Şimşek "Bölgemizde çok büyük sorunlar var sıkıntılar var.Tabii yanı başımızdaki yangınların sıcaklığını biz hissediyoruz. Kaçınılmaz olarak yanı başınızda sorunlar varsa o bir ölçüde bizim ülkemize de yansıyor. 1,5 Milyon insanı enik kökenine dinine diline bakmadan kucaklamış durumdayız. Bizim arzumuz bütün bu coğrafyada, Ortadoğu'da huzurun istikrarın olmasıdır. Türkiye önemli bir üretim üssü.Türkiye gerçekten beşeri sermayesini harekete geçirerek, bölge ülkelerinden farklı bir şekilde bölgemizdeki istikrar en çok Türkiye'yi etkiler. Son dönemde maalesef Suriye'de Irak'ta yaşadığımız sıkıntılar bizi de etkilemektedir. Ama Türkiye'nin ekonomik temelleri sağlam, Türkiye'de çok güçlü bir siyasi istikrar var. Test edilmiş kriz deneyimi olan iyi yöneticilerimiz var. Dolayısıyla inşallah Türkiye bu sıkıntıları en az maliyetle ve en az tahribatla atlatacak. Bizim arzumuz bu coğrafyada da kanın durması, herkesin barış ve kardeşlik içerisinde huzur içerisinde yaşamasıdır" diye konuştu.

Bakan Şimşek ve beraberindekiler daha sonra Şavşat'tan ayrılarak İstanbul'a gitmek üzere Kars Havalananı'na gitti. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Şimşek Artvin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement