Bakan Özlü Marble Gezdi, Esnafla Buluştu - Son Dakika
Politika

Bakan Özlü Marble Gezdi, Esnafla Buluştu

Bakan Özlü Marble gezdi, esnafla buluştu "Özellikle mermer Türkiye'de çıkan ve kendi işçilerimizin işlediği bir ürün olması sebebiyle ithalata dayalı olmayan bir ihracat kalemi, özellikle mermerle ilgili çalışan firmalarımızın performansı çok yüksek"İZMİR - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı...

25.03.2017 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Özlü Marble gezdi, esnafla buluştu

"Özellikle mermer Türkiye'de çıkan ve kendi işçilerimizin işlediği bir ürün olması sebebiyle ithalata dayalı olmayan bir ihracat kalemi, özellikle mermerle ilgili çalışan firmalarımızın performansı çok yüksek"

İZMİR - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin kendi kaynaklarında ortaya çıkan ve hammaddesi ithala dayalı olmayan ürünlerin ihracatını desteklediklerini belirterek, "Özellikle mermer Türkiye'de çıkan ve kendi işçilerimizin işlediği bir ürün olması sebebiyle ithalata dayalı olmayan bir ihracat kalemi, özellikle mermerle ilgili çalışan firmalarımızın performansı çok yüksek" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İZmir temasları kapsamında Urla esnafını ziyaret etti. Ziyarette vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanan Özlü, esnafla da tek tek sohbet etti. Bakan Özlü esnaf ziyaretinin ardından, Gaziemir ilçesindeki Fuar İzmir'de 23'üncü kez açılan İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nı ziyaret etti. Stantları gezen Özlü, katılımcı firma yetkililerinden de bilgi aldı.

"Mermer firmalarının performansı çok yüksek"

Fuar gezisinin ardından gazetecilere açıklama yapan Özlü, Türkiye'nin önemli bir doğal taş ihracatçısı olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'nin ihracatının yüzde 93,8'i sanayi ürünlerinde oluşuyor. Bunda mermer sanayimizin önemli bir payı var. Biz daha çok Türkiye'nin kendi kaynaklarından ortaya çıkan ürünlerin ihracatıyla hammaddesi ithalata dayalı olmayan ürünlerin ihracatını hedefliyoruz. Özellikle mermer Türkiye'de çıkan ve kendi işçilerimizin işlediği bir ürün olması sebebiyle ithalata dayalı olmayan bir ihracat kalemi, özellikle mermerle ilgili çalışan firmalarımızın performansı çok yüksek" diye konuştu.

Bakan Faruk Özlü Marble Fuarını çok beğendiğini dile getirdi. Özlü, "Bugün bu fuarda gördüğümde daha çok doğudaki ülkelere ihracat bağlantıları olmuş. Güzel bir fuar geçtiğini belirtti arkadaşlar, fuarın gelecek yıl daha başarılı bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Bakan Özlü Marble Gezdi, Esnafla Buluştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Özlü Marble Gezdi, Esnafla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement