Bakan Özlü İzmir'de Gençlerle Buluştu - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Özlü İzmir'de Gençlerle Buluştu

Bakan Özlü İzmir\'de Gençlerle Buluştu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye ilk defa katıldığı uluslararası toplantılarda karşı fikrini söylüyor.

25.03.2017 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye ilk defa katıldığı uluslararası toplantılarda karşı fikrini söylüyor. 'Hayır, şöyle değil böyle olsun.' diyor. Çözüm önerileri getiriyor. ve hatta hatta 'Dünya 5'ten büyüktür.' diyor. 'Dünya 5'ten büyüktür' sözü, yüzyıla damgasını vuracak olan tarihi bir söylemdir. Bunu söylemek kolay değil, bu her devlet adamı söyleyemez." dedi.

İzmir programı kapsamında Gaziemir ve Urla ilçesinde esnafı ziyaret eden Özlü, esnafla ve kendisini meydanda karşılayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile bir süre sohbet etti.

Özlü daha sonra Karabağlar ilçesinde partisinin ilçe gençlik kollarının "Buyrun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Tartışalım" adlı toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

AK Parti olarak temel hedeflerinin bir medeniyet inşa etmek, geçmiş medeniyeti ise ihya etmek olduğunu söyleyen Özlü, insanlara ayrım gözetmeksizin yaklaştıklarını, Müslümanlığın gereği olarak kişilere kötülük yapılsa bile intikam alma duygusu ile yaklaşılmaması gerektiğini vurguladı. Özlü, "Aliya Izzetbegoviç, 'Bizim düşmanlarımıza sadece adalet borcumuz vardır.' der. Bizim rövanşist davranmak, intikam almak gibi bir tavrımız yok, sürekli adaletle davranmak zorundayız." diye konuştu.

Özlü, Türkiye'nin tarihsel bir süreçten geçtiğini dile getirerek, 200 yılda başta iki dünya savaşı olmak üzere önemli savaşların atlatıldığını, sonuçta Balkanlar ve Kafkasya gibi önemli toprakların kaybedildiğini hatırlattı.

Yunanistan'ın bağımsız olduğu 1829'dan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu 1923'e kadar Balkanlar'da 10 milyon Türk nüfusunun ya öldürüldüğünü ya da sürgün edildiğine işaret eden Bakan Özlü, "Bu bir soykırımdır, peki bu soykırımdan sonra intikam mı alacağız? Hayır adaletli olacağız." ifadelerini kullandı.

"Dünya 5'ten büyüktür sözü"

Türkiye'nin ve Türk milletinin geçmişte özgüven kaybı bulunduğunu anlatan Özlü, bu durumun AK Parti iktidarı ile giderildiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye ilk defa katıldığı uluslararası toplantılarda karşı fikrini söylüyor. 'Hayır, şöyle değil, böyle olsun' diyor. Çözüm önerileri getiriyor. ve hatta hatta 'Dünya 5'ten büyüktür.' diyor. 'Dünya 5'ten büyüktür' sözü, yüzyıla damgasını vuracak olan tarihi bir söylemdir. Bunu söylemek kolay değil, bu her devlet adamı söyleyemez. Bunu Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda dünyayı yöneten, dünyada her şeyi kendi isteklerine göre dizayn edenlerin yüzlerine karşı söylemek çok kolay değil. Bunu ancak bizim mensubu olduğumuz siyasi kadronu lideri söyleyebilir."

Özlü, Türkiye'nin iç sorunlarını ve komşularıyla sıkıntılarını çözmek için yoğun çaba gösterdiğini ancak karşısındaki muhataplarında aynı isteği göremediğini dile getiren Özlü, "Bunların sorumlusu Türkiye Cumhuriyeti ya da AK Parti iktidarı değildir, bunun sorumlusu ülkemizle asırlık hesapları olan ve bunlarını hesaplarını yapan güçlerdir. Bu güçler bunlara müsaade etmedi." dedi.

Türkiye'nin güçlü bir siyasi iktidara ihtiyacı olduğunu dile getiren Özlü, mevcut siyasi iktidarın sistemdeki güçlü bir siyasi liderle ortaya çıktığını, doğrusunun lidere bakmaksızın siyasi iktidar üreten bir sistem olduğunu vurguladı.

Gençlerden yaptıkları işte en iyi olmalarını isteyen Bakan Özlü, onlara biri doğu, diğeri batı dili olmak üzere en az iki lisan öğrenmelerini tavsiye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Özlü İzmir'de Gençlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement