Bakan Müezzinoğlu: İhsanoğlu'nu Evimize Sevgili mi Alacağız?" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Bakan Müezzinoğlu: İhsanoğlu'nu Evimize Sevgili mi Alacağız?" Haberine Ek

Bakan Müezzinoğlu: İhsanoğlu\'nu Evimize Sevgili mi Alacağız?" Haberine Ek

İftar yemeğinin ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti İl Başkanı Rafet Sezen ve Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız ile birlikte Polis Bahçesi'ne geçen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sel felaketi nedeniyle yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vermek üzere basın toplantısı düzenledi.

19.07.2014 01:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İftar yemeğinin ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti İl Başkanı Rafet Sezen ve Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız ile birlikte Polis Bahçesi'ne geçen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sel felaketi nedeniyle yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vermek üzere basın toplantısı düzenledi.

'31 EV OTURULMAYACAK HALE GELDİö

Edirne ve Uzunköprü İlçesi'nde yaşanan sel ve hasarlarla ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3köprünün yıkıldığını 31 evinde sel nedeniyle oturulmayacak hale geldiğini ifade ederek, 'Genel değerlendirmeleri ilgili kurumlarımız tespit olarak, alt yapısı çöken, 3 köprümüz yıkıldı, bunların yeniden yapılmasının tespitleri yapıldı. Vatandaşın yanında olan bir destek yönetimi var, gıda yardımı ihtiyacı olanlara sıcak yemek verildi. Sevindiğimiz tek boyut can kaybı yok. Onun dışında hepsi telafi edilebilir sorunlar. Gerek yerel dinamiklerle çözülecek sorunlar var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan desteklerle rahatlamalar var, hükümete, ilgili bakanlara götürerek çözeceğimiz tespitler var. Pazartesi günü de Bakanlar Kurulu'nu ilgilendiren bir konu olursa onu taşıyacağız. Evlerinde rahat olamayan vatandaşlarımız var, ev eşyasını kullanamayan vatandaşlarımız var. Bunların tamamını bayram öncesi inşallah çözeceğiz. Oturulmayacak 31 evle ilgili projelendirmeyi planlayacağızö dedi.

Dere yatağına yapılan evlerle ilgili bir soru üzerine konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 'Türkiye genelinde dere yataklarında ölçüsüz imar verildiğini söyledi. Müezzinoğlu, 'Yada göz yumarak kaçak yapılara izin veriyoruz. Dere yatakları çevresinde esasında olağanın yüzde 50 artan su geldiğinde problem başlıyor. Doğaya yaptığımız her yanlışın bedelini doğa bir gün alır. Kimseyi suçlamak istemiyorum, orada izin veren yerel yöneticide, kaçak yapıyı yapanda bu ülkenin insanı. Suçlu aramak yerine özeleştirimiz doğru yapmamız lazım, doğru tedbirleri de uygulamamız lazım. Çünkü o zaman geldiğinde bu işin partisi yokturö şeklinde konuştu.

'UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE YOL HARİTASI ÇIKARILIYORö Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin uyuşturucu konusundaki çalışmaları sormasına üzerine konuşan Bakan Müezzinoğlu, tütün ve tütün ürünlerine yönelik mücadeleyi örnek vererek 7 bakanlığın uyuşturucu konusunda yol haritası çıkardığını söyledi. Türkiye'de 110 çeşit uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bonzai diye tabir etmeyin, uyuşturucu deyin. Tütünle mücadele diyoruz, bunu Yenice sigarası, mentollü sigarayla mücadele diye ayırmadık. Buda uyuşturucu ve çeşitleriyle mücadele. Piyasanın istismarcıları bu kelimeleri bilerek seçiyor ve toplum algısı yaratmaya çalışıyorlar. Ne olur uyuşturucu deyin. Hafifi, şu şekli bu şekli yok. Sentetik üretiyorlar, çok riskli boyutlara gitti. Bu öldürücü ve gençlerin hayatını karartan, ölüme götüren bir uyuşturucu ürün çeşidi. Bizim mücadelemiz uyuşturucunun tümüyle. Çünkü ülkemizde 110 dünyada 300 çeşit üzerinde rakam söyleniyor. Bizim medya olarak birileri bizi kendi tuzağına düşürmemeli. Uyuşturucuyu toplum algısında hafifletecek kelime seçilmemeli biz mücadelemizde son yıllardaki 2010 yılından sonra ülkemize sentetik uyuşturucular gelmeye başladı. Her geçen gün çeşitleniyor ve internet de pazarlamada kullanıyorlar. Biz altı bakanımız ve TBMM sağlık Komisyonu başkanımız ilk değerlendirmemiz, uyuşturucuyla mücadeleyi top yekün mücadele yapmamız lazım diye değerlendirdik. Son olarak Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı da dahil ettik, 7 bakanlık, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, yerel yönetimler bu çalışmaları yürütecekler. En geç bir ay içinde bir kısmını kamuoyuna duyuracağımız bir kısmını da icraat kısmında uygulayacağımız tedbirlerle bu ülkenin insanını, gencini istismar edenlere, tacirlere teslim etmeyeceğizö ÖNCE ALKOL SONRA UYUŞTURUCU Uyuşturucu kullanan çocuk yaştakilerin önce sigara ve alkole başladığına dikkat çeken Müezzinoğlu, etkin bir mücadele vereceklerini anlatarak, 'Uyuşturucu kullananların yüzde 95'i önce sigara, uyuşturucu kullananların yüzde 85'i önce alkol kullanıyor. Önce sigara, alkol varsa bu işin başlangıcında bunlarla mücadelemizi çok güçlü yapmalıyız ki uyuşturucuyla mücadelemizde o kadar etkili olsun. Burası biraz pahalandı, burası hayatını feda edecek pahalılıkta, öbürü cebindekini feda edecek pahalılıkta. Alkol ve tütün mücadelemizdeki tedbirler, buraya kaydırdı gibi bir yanlışa sapmamalıyız. Uyuşturucu kullanan 12 yaşındaki bir çocuğun raporunda 9 yaşında sigaraya başladığını, 10 yaşında da babam alkole alıştırdı diyor.ö diye konuştu.

Toplantısının ardından daire müdürüyle birlikte basına kapalı olarak görüşen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'den ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Müezzinoğlu: İhsanoğlu'nu Evimize Sevgili mi Alacağız?' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement