Bakan Müezzinoğlu Ankara Şehir Hastanesini İnşaatını İnceledi - Son Dakika
Sağlık

Bakan Müezzinoğlu Ankara Şehir Hastanesini İnşaatını İnceledi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir milyon 300 bin metrekare kapalı alan ile 3 bin 680 yatak kapasitesine sahip Bilkent Şehir Hastanesinin Avrupa'nın en büyük dünyanın da tek parça halinde en büyük hastanelerinden biri olacağını belirterek, "Hastane, herhangi bir aksilik olmazsa ağustos ayında hizmete girecek" dedi.

24.08.2015 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir milyon 300 bin metrekare kapalı alan ile 3 bin 680 yatak kapasitesine sahip Bilkent Şehir Hastanesinin Avrupa'nın en büyük dünyanın da tek parça halinde en büyük hastanelerinden biri olacağını belirterek, "Hastane, herhangi bir aksilik olmazsa ağustos ayında hizmete girecek" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Kamu Özel İşbirliği modeli ile hayata geçirilen Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü şantiye alanında incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden bilgi aldı. Ameliyathaneleri ve muayene odalarını gezen Müezzinoğlu, daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında sessiz dönüşümlerinin önemli adımlarından birini de şehir hastaneleri ile attığını belirterek, "AK Parti iktidarları olarak, 2002 yılından bu yana sağlık alanında çok önemli sessiz dönüşümleri başarmış bir siyasi iktidarın mensuplarıyız. 2000'li yılların başına baktığımızda, ulaşımdaki sorunlar, sağlıktaki teknolojik altyapı ve mekan yetersizlikleri, sağlıktaki çok başlı yönetimin getirdiği sorunlar gibi pek çok sorunu bir arada yaşıyorduk. Esasında bedelini milletimiz ödüyordu ve halkımız hak ettiği sağlık hizmetini alamıyordu. Yurtdışına gidiyordu, az imkanı olanlar malını mülkünü satarak sağlık hizmeti almaya çalışıyordu. Sağlığa ulaşımdaki bütün engelleri kaldırma anlamında dönüşümleri başarmış durumdayız" diye konuştu.

Şehir hastaneleri projesi için yedi yıldır çalışma yaptıklarını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda çok önemli lokomotif bir görev üstlendiğini vurguladı. Bürokrasinin projeyi sahiplenmesi, hukuk sistemini projeye adapte etme, girişimciye ve yatırımcıya güven verebilme gibi birçok sorunu aşmayı başardıklarının altını çizen Müezzinoğlu, "Bugün geleceğe çok daha umutla bakabilecek bir noktayı Ankara'da Bilkent'te yakalamış durumdayız. Ben özellikle Bilkent'in yüklenici firması DİA'ya teşekkür etmek istiyorum. 42 aylık süreyi kısaltan, 24 aylık süreye indiren bir hedefe kilitlendiler" dedi.

-Hastane, bir milyon 300 bin metrekare kapalı alana sahip olacak

Ankara Bilkent Şehir Hastanesinin 3 bin 680 yatak kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Avrupa'nın en büyük dünyanın da tek parça halinde en büyük hastanelerinden biri olacak. Son derece ileri teknoloji ile donatılacak olan bu hastanenin, inşallah seneye bu vakitte Ağustos ayına geldiğimiz zaman, bir aksilik olmazsa açılışını planlayacağımız günler olacak. Biz o günleri yakaladığımızda Türkiye dünyaya sağlık alanında farklı mesajları vermeye başlayacak.

DİA grubunun üstlendiği bin 260 yatak kapasiteli 400 bin metrekare kapalı alana sahip Mersin Şehir Hastanesi de 2016 Şubat ayında teslim edilecek ve mart ayında açılışı gerçekleştirilecek. Mersin Şehir Hastanesi, bir aksilik olmazsa 6-7 ay sonra açılışa hazır olacak. Yozgat, Elazığ, Adana, Bursa, İzmir, İstanbul Başakşehir gibi hastanelerimizin de açılışını gerçekleştirdikten sonra önümüzdeki 3 yıl sonunda çok farklı bir sağlık hedefini yakalamış olacağız."

Bilkent Şehir Hastanesinin kaba inşaatının yüzde 70'inin tamamlandığını ifade eden Bakan Müezzinloğlu, "Ameliyathaneleri odaları ile çok hızlı, planlı giden bir inşaat süreci var. 2016 Ağustos ayında açılışını yapacak, belki 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi tarihlerde de hizmet sürecini başlatmış olacağız. Bu projelerde çok eleştiriler aldık. Hala bunların devam ettiğini görüyoruz. Zaman zaman yürütmeyi durdurma kararları gibi çok sıkıntılı süreçler geçirdik. Bu sıkıntılı süreçleri atlatmamızda bize en büyük desteği Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve hükümet üyelerimiz verdi" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Bilkent'e taşınacak

Müezzinoğlu, şehir hastanelerinin ulaşımına kolaylık sağlanması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Bir gazetecinin, "Maliye Bakanı 'siyasi istikrarsızlık yatırımları etkileyebilir' dedi. Bu durum şehir hastanelerini de etkiler mi" sorusuna Müezzinloğlu, "Hayır. Bizim o anlamda tamamen yol haritamız belli, ihale süreçlerimiz devam ediyor" yanıtını verdi.

Müezzinoğlu, tıbbi cihaz alımlarında da yerli üretime önem verdiklerini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Bakan Müezzinoğlu Ankara Şehir Hastanesini İnşaatını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    07:43 Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı

    Dün yeni filmi Mavi Mağara'nın provalarına başlamaya hazırlanan oyuncu Kerem Bürsin, koronvirüse yakalandı. Oyuncunun tedavisi başlarken prova da ileri bir tarihe alındı.

  • Bipolar bozukluk nedir ve neden Van Gogh ile ilişkilendiriliyor?
    05:45 Bipolar bozukluk nedir ve neden Van Gogh ile ilişkilendiriliyor?

    Ünlü Hollandalı ressam Vincent van Gogh'un bipolar bozuklukla ilişkilendirilmesi ve sağlık sorunlarıyla ilgili yapılan araştırmalar. Van Gogh'un mektupları ve sanatında bulunan ipuçlarına dayanarak, bipolar bozukluk ve depresyon geçirdiği tespit edildi. Uzmanlar, Van Gogh'un hayatta olsaydı teşhis konulabileceğini ve daha iyi bir tedavi alabileceğini belirtiyor.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement