Bakan Kılıç Manisa'da Spor Salonu Temeli Attı - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç Manisa'da Spor Salonu Temeli Attı

Bakan Kılıç Manisa\'da Spor Salonu Temeli Attı

Manisa'da Muradiye Spor Salonu'nun temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerden sporda ahlaklı bir tutum sergilemelerini isteyerek, "Rekabeti doğal olmayan yollardan yapmayın" dedi.

06.03.2014 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da Muradiye Spor Salonu'nun temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerden sporda ahlaklı bir tutum sergilemelerini isteyerek, "Rekabeti doğal olmayan yollardan yapmayın" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Manisa'nın Muradiye Mahallesi'nde Muradiye Spor Salonu'nun temel atma törenine katıldı. Törene Bakan Kılıç'ın yanı sıra Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, AK Parti Manisa Yunus Emre Belediye Başkan Adayı Mehmet Çerçi ve genç sporcular katıldı. Tören alanına gelen Bakan Kılıç, engelli sporcular tarafından çiçekle karşılandı. Engelli sporcularla kısa kısa sohbet eden Bakan Kılıç, hiçbir engellin spor yapmaya engel olmadığını mesajını verdi. Bakan Kılıç genç sporcuların sloganları eşliğinde tören alanına geçti. Temel atma töreninde konuşan Bakan Kılıç, gençlerden sporda ahlaklı bir tutum sergilemelerini istedi. Kılıç, "Rekabeti doğal olmayan yollardan yapmayın. Çünkü ahlaklı şekilde elde edeceğiz, öz gücünüzle elde edeceğiniz her başarı gerçek başarıdır. İlerde gururla taşırsınız. Ama doğal olmayan yollarla yaptığınız bir şey sonunda utancı yaşarsınız. Gururla yaşayacağınız başarılar elde edin. Bizleri gururlandırın. Bütün bu eserler sizler için. Biz sizlere hizmet etmek için, daha başarılı olmanız için sadece temel atabiliyoruz. Sizlerin geleceği ve daha başarılı olmanız için temeller atıyoruz." ifadelerini kullandı.

"2023 YILINDA ÇOK DAHA FARKLI YERLERDE OLACAĞIZ"

Siyasi bir konuşma yapmayacağını sözlerine ekleyen Bakan Kılıç, "Bizler eserlerimizle konuşacağız ve konuşuyoruz. 11 yıldır iktidarda olan AK Parti eserleri ile anılacaktır. Ama yetmez. Türkiye'nin daha ileri gitmesi için temeli oluşturuyoruz. 2023 yılında çok daha farklı yerlerde olacağız. Hep beraber el birliği ile bunları sizlerle birlikte yapacağız. Buradaki inşa edilmiş olan imkanları sizlerin en üst seviyede kullanmanız gerekiyor." şeklinde kaydetti. Bakan Kılıç ayrıca Manisa'daki engelli sporcu servis aracının daha büyüğünü ve daha donanımlısının da göndereceklerinin müjdesini verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere yönelik özel bir talimatının olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, "Genel Başkanımızın gençler için talimatları çok açık. Gençler için gece gündüz çalışacaksınız diyor.Sizlere layık olmak için gece gündüz çalışacağız." diye konuştu.

Spor tesisinin 455 gün içinde biteceğini ve hızlı ilerlediğini kaydeden Bakan Kılıç, tesisin bitim tarihinin 2 ay geri çekilmesi yüklenici firmadan söz aldı. Spor tesisi 29 Ekim 2014 tarihinde tamamlanarak hizmet açılması planlanıyor. Konuşmaların ardından Bakan Akif Çağatay Kılıç yeni spor tesisinin temel atımını sporcular ve çocuklarla birlikte yaptı.

Manisa'nın yeni spor salonunun proje maliyetinin 18 milyon 150 bin lira olduğu ve 455 gün içinde tamamlanacağı bildirildi.Yonca simgesi halinde projelendirilen spor salonu 3 bin 500 seyirci kapasitesi ile birlikte 2 antrenman spor salonu, bireysel oyunlar antrenman salonu, sporcu soyunma odası (8 adet) hakem odası (4 adet) Antrenör odası (6 adet) ilk yardım odası ve doping odası (1 adet) seyir özellikleri: oyun alanı : 3560 seyirci; 3344 standart, 126 protokol, 90 basın ve 24 engelli seyirci, antrenman salonu: 218 seyircili; 213 standart, 5 engelli olarak yapılması planlanıyor. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç Manisa'da Spor Salonu Temeli Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu:
    20:06 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu: "5 Yıl Boyunca, Tam 1.019 Teftiş ve İncelemeden Alnımızın Akıyla Çıktık"

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumu’nu gerçekleştirdi. Önceki dönem görev süreleri boyunca, belirli kişi ve grupları koruyup, kollama anlayışı içerisinde olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Ne yaptıysak, hukuk ve dürüstlük içerisinde yaptık. O nedenle, 5 yıl boyunca, tam 1.019 teftiş ve incelemeden alnımızın akıyla çıktık. Ülkemizin tarihinde, hiçbir belediyeye karşı böylesine bir teftiş dönemi ve teftiş süreci yaşatılmamıştır. Bu bir rekordur” dedi.

  • Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor
    19:58 Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri müsabakaları, Düzce'de devam ediyor. Türkiye'nin 28 ilinden takımların katıldığı şampiyonada 40 kız ve 40 erkek sporcu ter döküyor. Final müsabakaları ise Pazar günü yapılacak.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
    19:44 Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

    Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında yapılan 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Muş'ta 2024 yılında planlanan 172 projenin durumu açıklandı. Toplantıda, işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve tüm yatırımların vatandaşın hizmetine sunulması için uyum içinde çalışılacağı belirtildi.

  • Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü
    19:43 Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü

    Yeşilova ilçesindeki otluk ve kavaklık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonucunda yaklaşık 40 dönümlük arazideki ağaçlar zarar gördü.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.


Advertisement