Bakan Kılıç Eskişehir'de - Son Dakika
Spor

Bakan Kılıç Eskişehir'de

Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, inşaatı devam eden stadyum alanında incelemelerde bulundu.

19.10.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir'e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, inşaatı devam eden stadyum alanında incelemelerde bulundu.

Sazova Mahallesi'nde yer alan stadyum inşaat alanına gelen Bakan Kılıç, yetkililer tarafından devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnşaat işçileri ile de görüşen Bakan Kılıç, işçilere kolaylıklar diledi. Bakan Kılıç ayrıca, basın mensuplarının inşaat içerisine girmeden önce baret takmaları konusunda da uyarılarda bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy tarafından stadyum yerleşimi hakkında bilgiler alan Bakan Kılıç, daha sonra Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan'ın takım ve stadyum hakkında dilek ve önerilerini dinledi. Bakan Kılıç, çalışmaların hızlı gittiğini belirterek, gelecek sezon Eskişehirspor'un maçlarını yeni statta oynayacağını söyledi.

"ÖNDE GELEN TEKNİK VE TEKNOLOJİLER KULLANILIYOR"

Türkiye genelinde yeni yapılan stadyumlarda teknoloji ve yapı konusunda en önde gelen unsurların kullanıldığını ifade eden Bakan Kılıç, "Tüm statların kendilerine göre örnek oldukları alanlar var. Bu statta da öyle. Gerçekten şu anda yapımı devam eden yapı içerisinde teknolojinin ve yapı dünyasının şu andaki inşaat sektörünün en önde gelen unsurları kullanılıyor. En önde gelen teknik ve teknolojileri kullanılıyor. Zemini ısıtmalı bir stat zaten bu ve alanları gerçekten fazla olan statlarımız. Şu anda Bakanlığımız nezdindeki çalışmalarda da statların yaşam alanlarına yoğunluk olarak çevrilmesi ve sadece maçtan maça değil, sosyal olarak da gidilmesi hedefleniyor. Tribün altlarında ciddi alanlar var. Etrafındaki alanı ile beraber kullanılabilecek farklı noktalar var. Örneğin Mersin Stadı'nda yapılan çeşitli çalışmalar var. Farklı farklı statlarda bu çalışmamız var. Konya'da da öyle olacak" dedi.

"YEREL YÖNETİMLERE DE GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Yerel yönetimlere de görev düştüğünü kaydeden Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Çünkü onların da bu yapılan yatırımların iyi kullanılması, yoğun kullanılması için kendi üzerlerine düşen çalışmalarını yapmaları gerekiyor. Biz merkezi hükümet olarak ve aynı zamanda Bakanlığımıza bağlı olan gençlik merkezlerimizle ilgili de bazı çalışmalar düşünüyoruz. Çünkü zaten bu alanlar hazırda var. Buradaki müsait olan yerleri gençlerimizin, vatandaşımızın, bütün halkımızın hizmetine sunup, hem yapılan eserlerin de çok değer görmesi hem de sizin kulüpler olarak farklı şekillerde elde edebileceğiniz gelirler olsun hem de spora vereceğiniz farkı katkılar olabilir, onların değerlendirilmesi üzerinde şu anda çalışıyoruz. Çünkü sadece yapmakla olmuyor. Bunları aynı zamanda yaşatmamız gerekiyor. İnşallah o yönde çalışmalarımız devam edecek."

Bakan Kılıç, stadyum inşaatından ayrılarak, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Odunpazarı Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretin ardından Bakan Kılıç'ın, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'na katılması bekleniyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bakan Kılıç Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Terzi sakatlandı
    21:08 Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Terzi sakatlandı

    Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçında Emrecan Terzi'nin sakatlanmasıyla zor anlar yaşadı. Terzi, eşinin doğum yapması nedeniyle izin alarak kadroya dahil oldu ve maça ilk 11'de başladı. Ancak karşılaşmanın 42. dakikasında sakatlandı ve yerini Tayyip Talha Sanuç'a bıraktı.


Advertisement