Bakan Kılıç: "Devletin Gücünü Kimse Sınamaya Kalkmasın" - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç: "Devletin Gücünü Kimse Sınamaya Kalkmasın"

Bakan Kılıç: "Devletin Gücünü Kimse Sınamaya Kalkmasın"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara’da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili olarak Türkiye’nin ve devletin gücünü hiç kimsenin sınamaya kalkmaması gerektiğini ve saldırının failleriyle ilgili olan bilgilerin ortaya çıkacağını söyledi.

14.10.2015 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara'da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili olarak Türkiye'nin ve devletin gücünü hiç kimsenin sınamaya kalkmaması gerektiğini ve saldırının failleriyle ilgili olan bilgilerin ortaya çıkacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Memur Sen Genel Merkezi tarafından hazırlanan "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye ve Hedef 1 Milyon Üye" konulu Samsun buluşmasına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen buluşmaya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Memur Sen Samsun İl Temsilcisi Necdet Güneysu, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı.

Memur Sen Samsun İl Temsilcisi Necdet Güneysu'nun açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuşmasına Ankara'da yaşanan bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara geçmiş olsun dilekleriyle başladı. Bakan Kılıç, "Bu yapılan saldırı tek bir kişiye, tek bir ferde, tek bir gruba, tek bir düşünceye yapılmadı. Bu yapılan saldırı hepimize yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti devletine, bu aziz millete yapıldı. Bizim milletimizin, değerlerimizin, medeniyetimizin gücü o kadar büyüktür ki, biz bu saldırılara karşı çelik gibi duracağız ve bu aziz millet geleceğe her zaman kuvvetli adımlarla yürümeye devam edecek. Hiçbir terörist veya terör örgütü bizi bölmeye, parçalamaya muvaffak olamayacak, bundan hepimiz eminiz" dedi.

"ELİNİ KANA BULAYANLAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK"

1 Kasım seçimleri için yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Kılıç, "Bu anlamda yapılan çalışmalar içerisinde vatandaşlarımız ile bir araya geliyoruz. Birçok konuları konuşuyoruz ama bazen sohbetlerimiz esnasında tek noktaya odaklandığımızda oluyor. Bu ülke çok büyük badirelerden, çok büyük sıkıntılardan başarı ile çıkarak bugünlere geldi. Şu anda bulunduğumuz şehir Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş yoluna giden adımların atıldığı şehirdir. Gazi Mustafa Kemal Samsun'a çıktıktan sonra Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun başlangıcı Samsun oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı'na giden seçim sürecinde ilk adımı Samsun'dan başlattı. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, seçim startını miting anlamında Samsun'dan yaptı. Biz her zaman, her şart altında milleti ile devleti ile beraber yürümüş olan bir medeniyetten geliyoruz. Zaman zaman bazı sıkıntılar oldu. Bunlar toplumları kendi içerisinde atlattı. Kendi içerisinde, demokratik kurallar çerçevesinde gelişerek atlattığı, değişikliğe uğrattığı ve daha huzurlu, daha özgür bir ülke olma yolunda atılan demokrasinin gelişimi noktasında atılan bir yoldur. Bunun içerisinde siyasetin görevi vardır. Ekonominin payı vardır. Ama şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki, bu yürüyüş esnasında milletimizin gelişimi, demokrasiye olan ağırlığımızı koyduğumuzda, devletimizin gelişiminde siz Memur Sen üyelerinin göstermiş olduğu duruş çok önemliydi. Biz her zaman yaptığımız çalışmalar içerisinde ve parti olarak verdiğimiz sözlerde demokratikleşme anlamında, gelişme anlamında verdiğimiz sözlerde sizlerin dik duruşunu gördükçe bundan güç aldık. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, şu an yürünen yolda, şu anda başbakan olarak bu yaz içerisinde yaşadığımız dönemdeki ortaya koymuş olduğu duruşu hepiniz takip ettiniz. Onun için elini kana bulayanların bundan kurtuluşu yok. Hukuk ve millet önünde hesap verecekler. Her zaman da bu hesabı sormaya devletimizin gücü muktedirdir" diye konuştu.

"DEVLETİN GÜCÜNÜ KİMSE SINAMAYA KALKMASIN"

Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğinin altını çizen Bakan Kılıç, "Bizim milletimizin ve devletimizin gücü, farklılıklarımızı oturup konuşarak, anlaşabilme ve bunları çözebilme, varsa aramızda sıkıntı bunu konuşarak çözebilmemizden geliyor. Bu noktada masayı, müzakereyi hak, hukuk anlamında bir şeyi konuşmak yerine eline silah alan, terör yolunu seçenler hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklardır. Bunun önünde bu aziz millet duracaktır. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Başbakanımızın Cumartesi gününden beri ortaya koymuş olduğu duruşu iyi görün. Hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu duruşu iyi görün. Bazı siyasi partilerin de ortaya koymuş olduğu duruşu görün. Bazı siyasi partiler hariç, onların ismini bile anmak istemiyorum. Şunu da iyi görün ki, bu milletin ve devletin karşısına zarar vermek için çıkanların önünde biz çelik gibi duracağız. Bu ülkenin iradesini, hükümetin iradesini, devletinin gücünü hiç kimse sınamaya kalkmasın. Bu saldırının failleriyle ilgili olan bilgiler ortaya çıkacaktır. Ondan sonra bunun arkasında kimler var. Bu alçak terörün arkasında kimlerin olduğu ortaya çıkacaktır. Eğer siyaset yapıyorsak, milletimizin ve devletimizin çıkarları için bu yolda yürüyorsak, bu milletin ve vatandaşın hakkını, hukukunu korumak için yoldayız. Teröre terör diyeceğiz, terör örgütüne de terör örgütü diyeceğiz. Diyemeyenlere de cevap vereceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmasının son bölümünde gençliğe değinen Bakan Kılıç, "Gençlik geleceğimizdir. Ama bugünden aldığı bilgi, birikim ile bugünden aldığı eğitim ile bugünden yetiştirilmesiyle, bugünden edindiği donanımla geleceğimizdir. Bizim için her gencimiz değerlidir. Aileler olarak üzerimize düşen büyük sorumluluklar var. Aile içersinde evlatlarımızın yetişmesi noktasında büyük sorumluluklar var. Uyuşturucu ile çok ciddi bir mücadelemiz var" diye konuştu.

YALÇIN: "TÜRKİYE'YE AYAR VERMEK İSTİYORLAR"

Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan olaylar nedeniyle birilerinin Türkiye'ye ayar vermek istediğini belirten Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, "Türkiye bir türbülansın içerisine çekilmek isteniyor. Türkiye'ye ayar vermek istiyorlar. Türkiye'ye diz çöktürmek istiyorlar ve her defasında aynı yöntemi deniyorlar. Güngören hadisesi yaşandığında, Reyhanlı yaşandığında, Suruç, Diyarbakır yaşandığında 'bunu devlet yaptı' deyip cümle kuranların arkasından nelerin çıktığını yaşadık ve gördük. Şu anda da aynı hadisede bir algı operasyonuna yönelerek bunun faillerinin üstünün kapatılması ve buradan ne amaçlanıyorsa ona hizmet edilmesi gibi bir akıl tutulmasının içerisinden geçiyoruz. Hedef Türkiye'dir. Türkiye eski Türkiye değildir. 'Yurtta sus, cihanda sus' politikası izleyen bir Türkiye'den medeniyet coğrafyası içerisinde yaşanan acılara, sancılara ve travmalara sesini yükselten, egemen güçlerin dünyayı dizayn ederek kendi emirlerine amade kılmaya çalıştıkları anlamsızlıklara isyan ederek 'dünya 5'ten büyüktür' diyen ve tavır koyan bir Türkiye var. Dolayısıyla fincancı katırları ürkütüyorsanız o zaman hamleyi bekleyeceksiniz. Onun için Ortadoğu'da kan, sudan daha ucuz. Onun için Ortadoğu'da huzur bulamıyoruz" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç: 'Devletin Gücünü Kimse Sınamaya Kalkmasın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement