Bakan İstedi, Salona Türkçe İsim Verildi - Son Dakika
Politika

Bakan İstedi, Salona Türkçe İsim Verildi

Bakan İstedi, Salona Türkçe İsim Verildi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Yalı Cafe Restaurant’ın açılışını yaptı.

28.07.2014 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Yalı Cafe Restaurant'ın açılışını yaptı.

Açılışta Bakan Kılıç, Yalı Cafe içerisinde bulunan 'Ottoman Düğün Salonu' isminin değiştirilmesini istedi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da düğün salonunun ismini "Tuğra Düğün Salonu" olarak değiştirdi.

Açılış öncesi Samsun Yıldırımlar Mehteran Takımı ile Atakum Belediyespor Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sergiledi. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "30 Mart 2014 tarihinden sonra gece-gündüz demeden Atakum ilçemizin kaybetmiş olduğu yılları geri getirme adına hızlı bir tempo ile çalışmalarımıza başladık. Atakum ilçe tarihinde ilk defa mahalle mahalle, köy köy dolaşarak bütün halkımız ile iftar etme fırsatı yakaladık" dedi.

Samsun sahilinin dünyanın en güzel sahilleri arasında olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu çalışmalar, 21. yüzyılın yerel yöneticiliği, belediyeciliği özellikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye taşıdığı dünyadaki gelişmelerden tanık olarak aldığı o etkileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne daha sonra da Türkiye'de bütün şehirlerde adım adım yaydığı anlaşın eseridir. Bu çalışmanın özü, bu gördüğünüz alanda bundan öncede bir takım tesisler vardı. Bu geniş alan daha da büyütüldü. Bu alan halka açıldı. Bu alan Samsun halkının sosyalleşme çabasının bir sonucu olarak insanların önüne kondu. Buna benzer alanlar burada nasılsa var. Ama özel sektörün yaptırdığı alanlarda fiyat kontrolü ve hizmet verilme şekli ile ilgili bazı standartlara dönük yöntemler herkes tarafından kabullenebilir olmadığı içindir. Samsun, Ordu il sınırı olan Akçay'dan, Sinop il sınırı olan Kanlıçay'a kadarlık 200 kilometre dünyanın en güzel kumsallarına ve sahiline sahip bir şehirdir" diye konuştu.

Samsun'da birçok alanda önemli yatırımların ve hizmetlerin gerçekleştiğini ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Bu yatırımlar ve hizmetlerin ilimize gelmesinde önemli katkıları olan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç olmak üzere bütün milletvekillerimize ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle son yıllarda Samsun ilinde kentle denizin buluşması adına sahillerin ortak vatandaşların kullanılması adına çok önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Atakum ilçemizde bu anlamda özellikle burada mevcut olan bu alanın daha iyi konuma gelmesi ve halkın genel kullanımına açılması anlamında çok kısa bir sürede önemli bir çalışmayı gerçekleştirerek bugün açılış noktasına getirildi" şeklinde konuştu.

Atakum Belediyesi'nin çalışmalarına hız verdiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şöyle devam etti: "Yeni projeler, planlar ve geleceğe yönelik atılımlar içersindeler. Bizde merkezi hükümetin bir üyesi olarak, Samsunumuza gelecek bir yatırımlar konusunda elimizden ne geliyorsa, nerede bir farklı destek verebileceğimiz bir şey varsa kapımız her zaman açıktır. Belediyecilikten gelen bir Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız var. Yerelde başarılı olmanın Türkiye genelinde de başarılı olmak anlamına geldiğini iyi anlamış bir hükümetiz."

BAKAN KILIÇ, OTOMAN İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Tesisin açılışı ile ilgili olarak da küçük bir eleştiri yapan Bakan Kılıç, "Bu kadar güzel yapılmış bir tesisi, Atakum'umuzda, Samsun'umuzda, Türkiye'mizde isminin de Türkçe olması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla Ottoman ismini değiştirelim. Yerli bir isim hemen bulalım. Buraya yakışır bir şekilde isim verelim. Ben ümit ediyorum ki yarın bu ismi koymuş oluruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yalı Cafe Restaurant'ın açılışı yapıldı. Açılıştan sonra Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Ottoman Düğün Salonu' isminin 'Tuğra Düğün Salonu' olduğunu açıkladı.

Açılışa ayrıca Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve vatandaşlar katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan İstedi, Salona Türkçe İsim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement