Bakan İslam, Gölyaka Entegre Devlet Hastanesinin açılış törenine katıldı - - Son Dakika
Sağlık

Bakan İslam, Gölyaka Entegre Devlet Hastanesinin açılış törenine katıldı -

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "İktidarıyla, muhalefetiyle, Fenerbahçelisiyle, Galatasaraylısıyla bütün Türk vatandaşlarının bugün bu darbenin karşısında yer alması gerekiyor.

11.03.2014 00:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "İktidarıyla, muhalefetiyle, Fenerbahçelisiyle, Galatasaraylısıyla bütün Türk vatandaşlarının bugün bu darbenin karşısında yer alması gerekiyor. Devletin sırlarını dinleyip, yabancı ülkelere servis edenlerin karşısında durması gerekiyor" dedi.

Çeşitli açılışlarda bulunmak üzere kente gelen Bakan İslam, Gölyaka ilçesinde yapımı tamamlanan 10 yataklı Gölyaka Entegre Devlet Hastanesinin açılış törenine katıldı.

İslam, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sağlıkta çağ atladığı belirterek, son on yılda sağlık alanında yapılan atılımların dünyanın birçok milleti tarafından takip edilip örnek alındığını söyledi.

Gelişmiş birçok ülkenin Türkiye'nin sağlık alanında yaptıklarını, kendi sistemleriyle uyumlaştırmaya çalıştığını belirten İslam, "Sadece Türkiye'nin doğusundaki ülkeler değil batısında bulunan pek çok Balkan ve Avrupa ülkesi de hatta Amerika Birleşik Devletleri bile bizim sağlık sistemimizden kendilerinin öğrenecekleri çok şeyin olduğunu söylüyor. Çünkü Türkiye'nin sağlık sistemi tam anlamıyla sosyal devlet uygulamasıdır" diye konuştu.

Sosyal devlet uygulamalarının bütün iyi özelliklerini kendi içerisinde barındıran bu sistemi en iyi anlayacak olanların Türk halkı olduğunu ifade eden İslam, 10 yıl öncesini hatırlayanların şimdi ile geçmişin mukayesesini iyi şekilde yapabileceklerini dile getirdi.

Bakan İslam, Türkiye'de belediyelerin, sosyal belediyecilikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde tanıştığına dikkati çekerek, Erdoğan'ın hükümetin başına geçmesinin ardından aynı sosyal devlet politikasını, devlet üzerinde uyguladığını vurgulayarak, "Adım, adım bütün işler ilerledi ve nihayet Bakanlığımız da kurularak bu manadaki bütün planlamalar yerini bulmuş oldu. Teşkilatlanma planlamaları bittikten sonra şimdi uygulamalarımız kaldı" şeklinde konuştu.

İslam'ın konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte kurdeleyi keserek hastaneyi hizmete açtı.

- "Bu ülke bundan sonra artık kendi seçtikleriyle yönetilecek"

Hastane açılışının ardından partisinin seçim bürosu açılışına geçen İslam, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere Türkiye'nin her yanına dağılmış vaziyete hep birlikte çalıştıklarını, bugüne kadar yaptıklarını ve bugünden sonra yapacaklarını anlattıklarını söyledi.

30 Mart seçimlerinin belediye başkanlığı seçimlerinin ötesine geçen anlamlar taşıdığına dikkati çeken İslam, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri ne zaman başını kaldırsa, ne zaman 'ben yarınıma sahip çıkacağım' dese, ne zaman 'ben kendimi yönetecekleri kendim seçerim' dese, ekonomik, sosyal kalkınma istiyorum, istikrar istiyorum dese başına bir darbe yiyor. Neredeyse 1950'lerden bu yana her on yılda bir açığı, kapalısı, eldivenlisi, eldivensizi, sanalı, moderni, postmoderni bir darbe yiyip bize haddimizi bildiriyorlar. 'Geç yerine otur' diyorlar. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman istikrarlı olmayacak diyorlar. Ekonomisi yükselmeyecek, borsası düzgün olmayacak, dünyanın bütün para birimleri karşısında Türk lirası yerlerde sürünecek diyorlar. İhracatı olmayacak, ithalatla yetinsin diyorlar. Enerji atılımı sizin neyinize, siz kendi ülkenizde çıkardığınız kara kömürle yetinin diyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti, yıllardır bu tecavüzlere sabretti. Üstten bakmalara, efelenmelere sabretti. Ta ki 2002 senesine kadar. Ondan sonra biliyorsunuz 'şapkamı alır giderim' devri sona erdi. Milletim beni seçtiği sürece onları yöneteceğim. İçeriden, dışarıdan hiçbir baskıyı milletimin iradesinin önüne koymuyorum devri başladı."

Kendisinin dünyaya hakim olduğunu düşünen bir aklın, bir de yerli işbirlikçilerinin varlığına dikkati çeken İslam, "Bu yerli işbirlikçilerle, dünyanın hakimi olduğunu düşünen akıl, zaman zaman birleşirler ve Türkiye'de operasyonlar yaparlar. Gizlisi, açığı kaç olursa olsun, isterse yağmur gibi yağsın, Başbakanımızı vermeyeceğiz. Modernine, postmodernine, kasetlisine, televizyonlusuna, hiçbir darbeye kurban etmeyeceğiz. Ve sonsuza kadar şunu söyleyeceğiz. Bu ülke bundan sonra artık kendi seçtikleriyle yönetilecek. Biz iktidardan ancak bir tek şartla gideceğiz. O da siz gönderdiğiniz zaman. Pensilvan gönderdiği zaman değil" görüşünü paylaştı.

Artık bu seçimlerin yerel bir seçim olmadığını, Türkiye'nin kendi kaderini tayin edeceği seçim olduğunu tüm dünyanın bildiğini anlatan İslam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aslında sadece kendi değil, kendi hinterlandının kaderini de belirleyecek bir seçim. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, tüm vatandaşlarıyla önümüzdeki 30 Mart'ta şunu söyleyecek. 'Biz bundan sonrada başımız dik yürüyecek miyiz? Biz, bundan sonra Mısır'ın, Filistin'in, Suriye'nin Irak'ın, Uygurların, Kafkasların, Kırım'ın, Bosna'nın, Balkanların, bütün mazlumların hatta Myanmar'ın, hatta Afrika'nın sorunlarını kendimize dert edinecek miyiz? Bu dertlere çözüm olmak için çalışacak mıyız? Biz, bütün bu mazlum ülkelerin hamisi olabilmek için dik durmayı, güçlü olmayı, bir arada olmayı başarabilecek miyiz?' Bu seçimler işte bu soruların cevabının verilebileceği seçimler.

Başarırsak, yarınlar bizim. Ama başaramazsak yarın diye bir şey yok. Her Türk vatandaşının artık bunu görmesi gerekiyor. İktidarıyla, muhalefetiyle, Fenerbahçelisiyle, Galatasaraylısıyla bütün Türk vatandaşlarının bugün bu darbenin karşısında yer alması gerekiyor. Devletin sırlarını dinleyip, yabancı ülkelere servis edenlerin karşısında durması gerekiyor."

- " Yaşadığım süre içerisinde bu kadar büyük bir siyasi skandalla karşılaştığımı hatırlamıyorum "

Konuşmaların ardından seçim bürosuna açan Bakan İslam, daha sonra burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. İslam, bir gazetecinin dinlenme olayları ile ilgili sorusuna, " Türkiye'de şu anda yüz yüze olduğumuz bu durum dünyanın zannediyorum en önemli, en büyük siyasi skandalları arasına girecek. Belki de en büyüklerinden biri olacak. Ben yaşadığım süre içerisinde bu kadar büyük bir siyasi skandalla karşılaştığımı hatırlamıyorum. Bir ülkenin Başbakanı hatta Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere bütün yöneticileri, kamuda çalışan herkes, hatta iş adamları, bürokratları herkes dinleniyor. Elde edilen bilgilerin ne olduğu meçhul. Bu bilgilerin pek çoğu başka yerlere, başka ülkelere, başka istihbarat birimlerine servis edilmiş olabilir. Böyle bir kuşku taşınıyor. Tam manasıyla çok önceden başlatılan toplum mühendisliği çalışmasıdır. Bir ajanlık, casusluk faaliyetidir. Hepsini birden topladığınızda da çok büyük siyasi bir skandaldır. Bunu yapanlar bunun altına kalır" diye cevap verdi.

Bakan İslam, Gölyaka'daki temaslarının ardından karayoluyla Sakarya'ya hareket etti.

-gölyaka entegre devlet hastanesi

Bakan İslam, Gölyaka Entegre Devlet Hastanesinin açılış törenine katıldı -
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Bakan İslam, Gölyaka Entegre Devlet Hastanesinin açılış törenine katıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.


Advertisement