Bakan Işık, Yerli Otomobilde Yeni Müjdelerin Geleceği Sinyalini Verdi - Son Dakika
Politika

Bakan Işık, Yerli Otomobilde Yeni Müjdelerin Geleceği Sinyalini Verdi

Bakan Işık, Yerli Otomobilde Yeni Müjdelerin Geleceği Sinyalini Verdi

Sakarya'da katıldığı ilçe kongresinde muhalefete yüklenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, yerli otomobil konusunda müjdeleri vermek istediklerini söyledi.

13.12.2014 15:35  Güncelleme: 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da katıldığı ilçe kongresinde muhalefete yüklenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil konusunda önümüzdeki dönemde müjdeleri peş peşe vermek istediklerini söyledi.

AK Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Orhan Gazi Kültür Merkezi'nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla geçekleşti. Gerçekleştirilen kongreye, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Sakarya Koordinatörü Osman Boyraz, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti'nin çalıştığı için 12 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, "Çalışmadan bir şey elde edilmiyor. Eğer bugün İslam Dünyası'nın son 300 yılında bir gerilik varsa, bir geri kalmışlık varsa bunu bilin ki en temel sebebi, yeteri kadar çalışmamasıdır. Onun için Türkiye'de çalışmanın ve emeğin değerini düşürecek hiçbir şeyin altına imza atmıyoruz. Elbette fakirimize, fukaramıza sahip çıkıyoruz. Ama onların çalışmasını engelleyecek politikalara da özellikle izin vermemenin gayreti içerisindeyiz. Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.. AK Parti çalıştığı için bugün 12 yıldır iktidarda, CHP'de yattığı için 12 yıldır muhalefette. Eğer böyle giderlerse, bu şekilde giderlerse belli bir süre sonra ana muhalefet olma özelliklerini de kaybedebilirler" ifadelerini kullandı.

Bakan Işık, konuşmasının devamında, "Hedeflerimiz için yeni bir sıçrama yapmak durumundayız. Bununla ilgili Sayın Başbakanımız 25 tane ekonomide yapısal dönüşüm programını açıkladı, bunun 9 tanesini açıkladı. Burada 3 temel önceliğimiz var; 'Üretim, üretim, üretim..' öncelikle üretim olmadan bu hedefleri gerçekleştiremeyiz. Ama üretimde de 3 temel önceliğimiz var. Yerli üretim, ölçek bazında yerli olarak ne üretebiliyorsak Türkiye'de üreteceğiz inşallah. İkinci temel önceliğimiz yenilikçi üretim artık Ar-ge ve İnovasyona dayalı katma değeri yüksek nitelikli ürünler üreterek bu hedeflere ulaşabiliriz. Bunun için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bölgemizin en önemli önceliklerden olmasını düşündüğüm üçüncü önceliğimiz de yeşil üretim. Üretim yaparken insana saygılı olacağız. İşçi sağlığını, iş güvenliğini bir kenara bırakarak üretim yapamayız. veya üretim yaparken havayı, suyu, toprağı kirleterek üretim yapmayacağız, bunun adı da yeşil üretim. İşte bu 3 temel öncelik çerçevesinde yeni bir sıçramayı inşallah üretimde de yapacağız. Tabi üretim ve sıçrama deyince Sakarya'nın zikredilmemesi büyük bir haksızlık olur" diye konuştu.

Önümüzdeki dönem içerisinde yerli otomobil konusunda müjdeleri peş peşe vermek istediklerini ifade eden Işık, "İnanıyorum ki Türkiye'nin bu yeni sıçrama dönemini lokomotif şehirlerinden bir tanesi, belki de en önemlilerinden bir tanesi Sakarya olacak. Türkiye artık kendi milli imkanlarıyla hızlı trenini geliştiren bir ülke oldu. Tren deyince akla ilk gelen şehir Sakarya'dır. Hızlı tren deyince de akla ilk gelen şey Sakarya olacak. Aynı şekilde yerli otomotivi çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yerli otomotivi Allah'ın izniyle yapacağız. Şimdiye kadar Türkiye niye yapamadı derseniz, bir tek cevabı var. Bakın bu ülke 1940'ların başında uçak üretti, maalesef bugün bizi her şeyle suçlayan CHP iktidarı o dönemde bu adam başımıza bela olur diye yolu, demirağı batırdı ve Türkiye'nin uçak sanayini maalesef öldürdü. 1960'larda Türkiye yerli otomotivi yaptı ama dönemin iktidarı maalesef ne işiniz var sizin otomobille, biz veririz sizde kullanırsınız mantığına teslim oldu ve 1960'larda bir treni daha kaçırdık. Ama şimdi Allah'ın izniyle yerli arabayı üreteceğiz. Neden, çünkü siyasi iktidar tamamen arkasında. İnşallah bu otomobilin üretiminde en önemli rollerden birini de Sakarya üstlenecektir. Sakarya'yı, Türkiye'nin en güçlü olduğu alanlardan bir tanesinde otomotiv sektöründe çok daha güçlendirmek arzumuz ve kararımız var, Sakarya'nın bu potansiyeli var. Artık Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya burada çok güçlü bir iş birliği içerisinde Allah'ın izniyle Türkiye'ye ve Dünya'ya yeni bir markayı hediye edecek. Bu noktada çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Aynı zamanda Sakarya'nın geleceğine yönelik üretim açısından çevreye dost seviyesi yüksek teknolojik üretimler konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzde ki dönemde inşallah belli müjdeleri sizlerle peş peşe paylaşmanın gayreti içerisindeyiz. Hiçbir Sakaryalı gencimiz yarınla ilgili bir ümitsizlik yaşamasın. Aksine şimdiden gençlerimizin niteliğinin arttırılmasına yönelik başta Valiliğimiz, İş-Kur'umuz, Büyükşehir Belediyemiz, Teşkilatlarımız tüm kurumlarımız Sanayi Ticaret Odamız, Sivil Toplum Örgütlerimiz geleceğin gençlerini yetiştirmekle ilgili üniversitemizle birlikte çalışma ve gayretin içerisinde olsun. İnancımız o ki Türkiye bu istikrarını sürdürdükçe göreceksiniz 2017 yılının sonunda önemli bir sıçramayı yapmış olacak. Ama 2023'de de Allah'ın izniyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında da ortaya koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmiş ve yeni hedeflere yelken açmış bir ülke olarak yoluna devam edecek. Ne mutlu ülkenin bu gelişimine, bu ilerlemesine, bu kalkınmasına katkı veren teşkilat mensubu olmak, ne mutlu bize" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Işık, Yerli Otomobilde Yeni Müjdelerin Geleceği Sinyalini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.


Advertisement