Bakan Işık: Bazıları Kırmızı Görmüş Boğa Gibi Saldırmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık: Bazıları Kırmızı Görmüş Boğa Gibi Saldırmaya Başladı

Bakan Işık: Bazıları Kırmızı Görmüş Boğa Gibi Saldırmaya Başladı

Bir dizi açılış ve ziyaretler için Kocaeli'ne gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Anadolu Kız İmam Hatip lisesi'nin açılışında yaptığı konuşmada dünyanın küre şeklinde olduğunü müslümanların bulduğuna ilişkin açıklamasının ardından kendisine bazılarının kırmızı görmüş boğa gibi saldırdıklarını söyledi.

06.12.2014 00:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dizi açılış ve ziyaretler için Kocaeli'ne gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Anadolu Kız İmam Hatip lisesi'nin açılışında yaptığı konuşmada dünyanın küre şeklinde olduğunü müslümanların bulduğuna ilişkin açıklamasının ardından kendisine bazılarının kırmızı görmüş boğa gibi saldırdıklarını söyledi. Bu arada Bakan Işık Kocaeli Üniversitesi yeni Rektörünü ziyarete gittiğinde ise, bir grup öğrenci güvenlik görevlilerinin oluşturduğu etten duvarın ardında harçları protesto etti.

Aynı zamanda seçim bölgesi olan Kocaeli'deki prgramına Yeşilova Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Anadolu kız İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katılarak başlayan Bakan Işık, burada sınıfları gezerek kız öğrencilerle sohbet etti. Açılışta konuşan Fikri Işık, bir süre önce Dünya'nın küre şeklinde olduğunu müslümanların bulduğuna yönelik açıklamasının ardından yapılan yorumları kendisine bir saldırı olarak değerlendirerek şunları söyledi:

'KIRMIZI GÖRMÜŞ BOĞA GİBİ SALDIRMAYA BAŞLADILAR'

"Ben konuşmamda 'Galile engizisyon mahkemelerinde yargılanırken 700-800 yıl önce Halife Memnu'nun talimatıyla Harezmi'nin başında olduğu 71 matemetik ve coğrafyacı dünyanın küre şeklinde olduğunu ortaya koydular ve küreyi yaptılar' dedim. Sen misin islamla bilimi aynı cümle içersinde kullanan. Bazıları kırmızı görmüş boğa gibi başladılar saldırmaya. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz. Ben hikaye anlatmıyorum. Ben bu milletin bu medeniyetin gerçeğini vurguluyorum sadece. Bu milletin şanlı tarihinden bir kaç enstantene koyduk. Eğer Ebul Vefa, El Cezeri, El Battani, El Biruni olmasaydı bugünkü modern bilimden bahsetmemiz kolay olur muydu? Harizmi gibi matematikçiler olmasaydı kimyada, fizikte pek çok islam alimi olmasaydı bugünki modern bilimden bahsetmemiz mümkün olur muydu? Ama ilk defa müslümanlar dünyayı küre şeklinde tasfir etmişler. O ilk kelimesini oraya koymuşlar, ondan sonra bunun üzerinden saldırıyorlar. Biliyoruz Aristo'nun dünyanın şekline yönelik ortaya koyduğu tezleri biliyoruz."

Bakan Fikri Işık öğlenden sonra da, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'ne giderek burada yeni Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü'yü ziyaret etti. Adı Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan'ı tedavi eden sağlık ekibi arasında olduğu bilinen ve bu nedenle "Başbakanın doktoru" olarak da anılan Rektör Sadettin Hülagü'yü ziyerette, Bakana Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve il protokolü de hazır bulundu.

Bakanın ziyaretinde öğrencilerin protestoda bulunmasını önlemek amacıyla kampüste yoğun önlemler alındı. bir grup öğrencinin harçları protesto edeceğini öğrenen polis ve özel güvenlik görevlileri öğrencilerin bulunduğu bölgede adeta etten duvar ördü. Öğrenciler burada Rektörlük binasına yaklaştırılmadan bakan ayrılana kadar protestolarını sürdürdü.

Bakan Fikri ışık daha sonra Gebze'ye giderek burada yeni kurulan Gebze teknoloji Üniversitesi Rektörlüğünü de ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Işık: Bazıları Kırmızı Görmüş Boğa Gibi Saldırmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement