Bakan Işık, Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Açtı - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık, Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Açtı

Bakan Işık, Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Açtı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin açılışını yaptı.

05.12.2014 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin açılışını yaptı.

Seçim bölgesi olan Kocaeli'ndeki programına Yeşilova Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katılarak başlayan Bakan Işık, burada sınıfları gezdi, kız öğrencilerle sohbet etti. Açılışta konuşan Fikri Işık, bir süre önce dünyanın küre şeklinde olduğunu Müslümanların bulduğuna yönelik açıklamasının ardından yapılan yorumları kendisine bir saldırı olarak değerlendirdiğini söyledi. Bakan Işık, şunları söyledi:

"Ben konuşmamda 'Galile engizisyon mahkemelerinde yargılanırken 700-800 yıl önce Halife Memnu'nun talimatıyla Harezmi'nin başında olduğu 71 matematik ve coğrafyacı dünyanın küre şeklinde olduğunu ortaya koydular ve küreyi yaptılar' dedim. Sen misin İslamla bilimi aynı cümle içersinde kullanan. Bazıları kırmızı görmüş boğa gibi başladılar saldırmaya. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz? Ben hikaye anlatmıyorum. Ben bu milletin bu medeniyetin gerçeğini vurguluyorum sadece. Bu milletin şanlı tarihinden bir kaç enstantene koyduk. Eğer Ebul Vefa, El Cezeri, El Battani, El Biruni olmasaydı bugünkü modern bilimden bahsetmemiz kolay olur muydu? Harizmi gibi matematikçiler olmasaydı kimyada, fizikte pek çok İslam alimi olmasaydı bugünkü modern bilimden bahsetmemiz mümkün olur muydu? Ama ilk defa Müslümanlar dünyayı küre şeklinde tefsir etmişler. O ilk kelimesini oraya koymuşlar, ondan sonra bunun üzerinden saldırıyorlar. Biliyoruz Aristo'nun dünyanın şekline yönelik ortaya koyduğu tezleri biliyoruz."

ÜNİVERSİTEYİ ZİYARET ETTİ

Bakan Fikri Işık öğlenden sonra da, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusu'na giderek burada yeni Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü'yü ziyaret etti. Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan'ı tedavi eden sağlık ekibi arasında olduğu bilinen Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü'yü ziyarette, Bakan Işık'a, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve il protokolü de eşlik etti.

Bakan Işık'ın ziyaretinde öğrencilerin protestoda bulunmasını önlemek amacıyla kampusta yoğun önlemler alındı. Bir grup öğrencinin harçları protesto edeceğini öğrenen polis ve özel güvenlik görevlileri öğrencilerin bulunduğu bölgede adeta etten duvar ördü. Öğrenciler burada Rektörlük binasına yaklaştırılmadan bakan ayrılana kadar protestolarını sürdürdü.

Bakan Fikri Işık daha sonra Gebze'ye giderek burada yeni kurulan Gebze Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'nü de ziyaret etti. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Işık, Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement