Bakan Eroğlu'na "Aa Oradaydı" Özel Koleksiyon Baskısı Takdim Edildi - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu'na "Aa Oradaydı" Özel Koleksiyon Baskısı Takdim Edildi

Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan arşiv niteliğindeki "Yarım Kalan Devrim: Mısır", "Abluka, Savaş, Direniş: Gazze" ve "Yetim Kalan Ülke: Suriye" kitaplarından oluşan "AA Oradaydı" özel koleksiyon baskısının "29" numaralı nüshaları Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'na takdim edildi Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Anadolu Ajansı, hakikaten son zamanlarda çok gelişti, büyüdü.

19.12.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) tarafından yayımlanan arşiv niteliğindeki "Yarım Kalan Devrim: Mısır", "Abluka, Savaş, Direniş: Gazze" ve "Yetim Kalan Ülke: Suriye" kitaplarından oluşan "AA Oradaydı"  özel koleksiyon baskısının "29" numaralı nüshaları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na takdim edildi.

"AA Oradaydı" serisinin özel koleksiyon baskısının "29" numaralı nüshaları sunulan Eroğlu, koleksiyon serisini tek tek inceledi.

"Yetim Kalan Ülke: Suriye" kitabını incelediği sırada, yaşanan olaylar nedeniyle Suriye'ye yazık olduğunu dile getiren Eroğlu, "Bir zalimin inadı yüzünden Suriye, maalesef bu hale geldi. Görüyorsunuz, ne işkenceler, ne zulüm... Şu insanın feryadına bakın. Yazık" ifadesini kullandı.

Çok duygulandığını belirten Eroğlu, "Şuna bak... Çoluğuyla çocuğuyla ayakları çıplak, elinden tutuyor kucağında çocuğuyla. Allah'tan reva mı bu? Böyle bir zulüm. Bakın görüyorsunuz. Yetim çocuklar var biliyorsunuz" diye konuştu.

"Abluka, Savaş, Direniş: Gazze" kitabına da göz atan Eroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

"Gazze'de de Yahudi'nin zulmü... Bakın Yahudiler, bundan 550 sene önce İspanya'da büyük bir zulme maruz kaldılar. Ama biz gerçekten dünyada hiç kimsenin özellikle zulme maruz kalmasını, mezalime maruz kalmasını istemeyiz. Dolayısıyla Osmanlı, o tarihlerde biliyorsunuz onları tamamen Türkiye'ye davet etti. Halbuki Hitler'den kaçan Yahudiler, biliyorsunuz Türkiye'ye sığındı. İşte şu çocuğun haline bakın. Ama bunu bilen Yahudi, halbuki daha insani davranması lazım. Ama daha da yani korkunç bir zulüm icra ediyor. Büyük bir mezalim söz konusu. Yani bu anlaşılır bir şey değil. Nasıl oluyor bunlar?"

Eroğlu, "Yarım Kalan Devrim: Mısır" kitabını incelerken ise "Mısır'da da keza. Mısır'da ne büyük şey. Demokrasi yerleşecek diye sevinirken, biliyorsunuz daha sonra bir darbe ile bu demokrasinin önü kesildi" dedi.

Buna hiç kimsenin ses çıkarmadığını belirten Eroğlu, "Türkiye'den başka herkes, Mursi'ye karşı yapılan askeri darbe karşısında bütün Batı sessiz kaldı. Bir tek Türkiye haykırdı. Biz Mısır halkını seviyoruz, Mısır halkına karşı değiliz. Rabia işaretini hepimiz yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansına çok teşekkür ettiğini kaydeden Eroğlu, "Hakikaten benim için de çok kıymetli kitaplar. Bunu kütüphanemin en güzel yerinde muhafaza edeceğim. Ama hakikaten çok duygulanıyoruz tabii" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Anadolu Ajansı, hakikaten son zamanlarda çok gelişti, büyüdü. Artık kabuğunu kırarak, bütün dünyaya özellikle ulaşan, haberleri Türkiye'ye dosdoğru şekilde ileten, dünyaya bu haberleri dosdoğru aktaran tarafsız, bağımsız bir ajans haline geldi. Ben herkesi, Anadolu Ajansında çalışan herkesi gönülden tebrik ediyorum. Bu eserlerde emeği geçen herkesi kutlarım, tebrik ediyorum. Ama bütün insanların, bütün insanlığın bu vahşeti görmesi gerekir diye düşünüyorum. Teşekkür ediyoruz, sağ olun."

Sınırlı sayıda basılan özel koleksiyon, sadece devlet erkanı ile önemli kütüphane ve koleksiyonculara veriliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu'na 'Aa Oradaydı' Özel Koleksiyon Baskısı Takdim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement